Malmö toppar statistik för skolbränder

BROTTSLIGHET. Malmö har högst andel avsiktliga skolbränder i landet, visar ny statistik från MSB. – Jämfört med andra verksamheter är andelen avsiktliga bränder på skolor ovanligt stor, säger brandingenjör Anders Lundberg vid MSB enligt Aftonbladet. 

Göteborg har ett större antal skolbränder totalt – 470 stycken har ägt rum på skolor och skolgårdar i Göteborg under de senaste tio åren vilket är mest i landet.

Men det är Malmö som toppar statistiken när det gäller andelen avsiktliga skolbränder under samma tid, visar en sammanställning av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). 56 procent av bränderna i landet kategoriserades som anlagda.

-Pettersson säger att det är inte förvånade med Malmö i topp…

Bild från Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

10 thoughts on “Malmö toppar statistik för skolbränder

  1. Just är det en större brand i Malmö/Hyllie…I den knappa texten finns ingen som vet hur branden startat !
    Många brandmän lär vara på plats,för att som vanligt städa efter sabotörerna !
    Stenbock vet hur det startat,men vad hjälper det när ingen frågar mig ?

  2. Kostnaderna kring dessa skolbrasor ingår väl i totalsumman av Invandringens totala kostnader?
    Liksom bilbränder, annan skadegörelse, rättsapparaten osv, eller har Regeringen ett slaskkonto för sånt?
    Bra att få veta den dagen man ska sammanfatta, om Invandringen gått med förlust eller förtjänst, som ”experterna” hävdar att det gör/ska göra, eller vad man menar…

  3. Malmö är väl redan förstört, i alla fall till stora delar, det är väl så våra politiker vill ha det så det är väl bara att fortsätta…

  4. Lågintensivt krig råder i Malmö, skjutningar, explosioner, avrättningar, knarkhandel, rån och våldtäckter. De är precis såhär krig brukar starta, kan upplysa politikerna att deras förslag med saft och bulle fungerar inte, men de är väl för självgoda och verklighetsfrånvarande att se eller förstå det.

  5. MSB styrs av karriärister med partibok. Detta smittar naturligtvis av sig i alla led. Så även Brandingenjörens. Därav de taffliga slutsatserna och bristen på en rejäl konsekvensanalys. Muhammed kan fortsätta som förut med att knäcka samhället och Anders Lundberg kan räkna med ständigt nya uppdrag.

  6. Din tramspelle till brandingenjör på MSB. Du gör som alla andra djävla ”pennvässare” som utreder och ”forskar” om ditten och datten. Du gör jobbet bara till hälften.
    Vilken idiot som helst kan samla siffror och skapa statistik. Det intressanta är ju om det görs en ANALYS, vem, vilka, varför och vilka åtgärder som behöver genomföras för att få STOPP på detta.

Kommentera