Invandringen till Sörmland minskar men i Flen spelar det ingen roll om det flyttar in skattebetalare eller bidragstagare


INVANDRING. Invandringen till Sörmland minskade med 14 procent under första halvåret 2019 jämfört med samma period 2018, visar nya siffror från Statistiska centralbyrån. Det betyder att invandringen minskar mer i Sörmland än i resten av Sverige, där den minskade med tio procent under samma tidsperiod, enligt Södermanlands Nyheter, tyvärr bakom betalvägg. 

Carin Schennings, Violen från Flen skulle bli mörkrädd om hon gick ut i Flen idag.

De kommuner där invandringen minskar mest är Oxelösund, Flen och Eskilstuna. I Oxelösund minskade invandringen med 29 procent, i Flen med 26 procent och i Eskilstuna med 24 procent.

Flen är den kommun i länet som tar emot flest invandrare i förhållande till sin befolkningsmängd. Kommunstyrelsens ordförande i Flen, Anders Berglöv (S), ser det som en naturlig utveckling att invandringen minskar i kommunen när den minskar på det nationella planet. Enligt honom är minskningen negativ i det avseendet att kommunen är beroende av att människor flyttar till Flen, då det genererar mer pengar i statsbidrag.

– Vi vill ha mer inflyttning. Jag har inga synpunkter på vilka som flyttar hit egentligen. Det är positivt om någon gör det, säger Anders Berglöv. – Våra ekonomiska förutsättningar bygger på invånarantal.

-Pettersson blir mörkrädd när jag läser socialdemokraten Anders Berglövs uttalande. Herr Berglöv har alltså inga synpunkter på om det är skattebetalare eller bidragstagare som flyttar till Flens kommun! 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Invandringen till Sörmland minskar men i Flen spelar det ingen roll om det flyttar in skattebetalare eller bidragstagare

 • andkan

  Anders Berglöv lär vara den första som lämar skutan. Förstår han inte att de får betalt i 2 år, sedan hamnar notan hos kommunen. Tiden de flyttade till storstaden är borta. Fullt där med.
  Lärde han sig inget av Filipstad?
  Nu säger jag inte att han är en fulländad idiot, ingen är fulländad, men har ligger väldigt nära gränsen…

  Gilla

 • kaj jakobsson

  Med Anders B vid spakarna, så förstår jag
  att det ser ut som det gör.Arma land

  Gilla

 • Billy Boy

  Redan den 29 nov. 2017 förutsåg Hans Jensevik vartåt det barkade i Flens kommun. Kommunstyrelsens dåvarande ordförande i Flen, Jan-Erik Larsson (S), som förekommer i videon nedan avgick den 1:a mars 2018. Orsaken var främst sviktande hälsa. Se videon nedan:

  Hans Jensevik är pensionär. Han har varit VD och delägare i Svensk Kommunrating, storstadsutredare, administrativ biståndsarbetare i Afrika och kommunekonom och ekonomichef i Uppsala kommun. Lärare i Nationalekonomi, Göteborgs Universitet och forskarassistent på stadsbyggnad, CTH.

  Så lägger kommunerna dimridåer över invandringens verkliga kostnader d v s den tickande socialbidragsbomben = kommunala försörjningsstödet. (Publicerat av Katerina Janouch den 7:e maj 2019)

  http://katerinamagasin.se/sa-lagger-kommunerna-dimridaer-over-invandringens-verkliga-kostnader/

  Denna utveckling / avveckling som pågår i Flen gäller för många fler kommuner i hela Sverige.

  Gillad av 1 person

 • centurion

  Förr var det helt andra begrepp som gjorde svenska städer unika. T.ex. Jönköping=tändsticksstaden, Gränna=polkagrisstaden, Västerås=gurkstaden, Södertälje=kringelstaden.
  Nu är det helt andra kriterier som styr var man hör hemma : Våldtäkts-statistiken, Bilgrillnings-statistiken, Mordbrands-statistiken, Överfalls-statistiken, etc……….

  Gilla

  • Maja

   Så sant och sorgligt.
   Borås med väveriet hade nog också ett fint namn.Där arbetade många av finska kvinnor och trivdes. Det var en så fantastisk tid på alla sätt och vis.Det är kriminellt att våra små och unga aldrig får uppleva det finaste.

   Gilla

 • Maja

  det var ju Bert som skrattade och undrade hur fan de naiva kan tänkas hitta jobb åt alla analfabeter i Filipstad, när de egna också går arbetslösa.

  Gilla

 • Tony

  Ja det säger ju en hel del om dagens Sossepolitiker,
  Nationellt eller lokalt, tankeverksamheten har kollapsat!

  Gilla

 • Blodsven

  Så länge en sozialdemokrat har mandat i en kommun, så är det bara att förvänta sig det ena idiotuttalandet efter det andra…

  Gilla

 • Jan

  En del människor har dubbla ekeonomiskt förstånd. Ett för egen ekonomi och ett annat mer generöst för andras pengar

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: