Afrika brinner 5x mer än Amazonas – men klimat clownerna ignorerar det

Att sanningen är en sällsynt gäst hos klimat clownerna i Svea Rikes PK media är väl känt.

Totalt har registrerats 6 902 bränder i Angola och 3 395 i Kongo. I Brasilien är det totalt 2.127 och allt detta på bara 48 timmar.

Även om Amazonas betraktas som världens lungor är skogar och regnskog i Afrika lika viktiga. Orsaken till eldarna i Sydamerika  och Afrika är de samma,  jordbrukare som bränner mark för att göra plats för kommersiellt jordbruk. ’

LÄNK

9 thoughts on “Afrika brinner 5x mer än Amazonas – men klimat clownerna ignorerar det

  1. I Afrika är de en mindre andel jordbrukare som bränner. Sedan 1 miljon år bakåt har människan idkat ”eldbruk” för att öka livsmedelstillgången (ursprungligen jaktvilt). Detta har utvecklats till att hela Afrikas fauna är beroende av de årliga bränderna för arternas (inkl mänsklighetens) ÖVERLEVNAD. De arter som påstås vara rödlistade är främst hotade m anl av FÖR FÅ BRÄNDER.

    Samma har hänt sedan 1750 i Sverige (bränningsförbud införs), vilket inneburit att giftspridande gran tillåtits invadera marker vilka helt varit beväxta med tallskog alternativt med ekblandskog. När markbränderna upphörde började samtidigt den fauna som under 10000 år anpassat sig till bränderna för sin överlevnad att DÖ UT. Några reservat hit eller dit spelar ingen roll i Sverige. Återgå till blädning (kalhuggningsförbud på allt utom gran) och återplantera enbart med tall (absolut inte contorta) resp ekblandskogens trädslag. Då har det rödlistade en chans!

    I Sydamerika är markbränningen ett återställande av Amazonas till vad som var ca 1500. Då försörjde Amazonas 20-40 miljoner, vilket motsvarar vad som befolkade Europa vid tiden. Faktiskt är dagens regnskog förvildad planterad skog. Tyvärr hade inte den Aboriguinéebesläktade urbefolkningen imunitét mot Européernas barnsjukdomar mm och de dog i våldsamma pandemier under 3 generationer (till 99,99%). Digerdöden var en fis i rymden i jämförelse. Resten assimilerades in i nyanlända ”indianbefolkningar”.

    OCH TRO INTE PÅ MYTEN OM REGNSKOGEN SOM JORDENS LUNGA.
    LÖJLIGT!
    JORDENS ENDA LUNGA ÄR OCEANERNA!
    INGET ANNAT!
    Oceanerna har dessutom avsevärt rikligare med arter än regnskogarna – de är bara svårare att räkna.

  2. Jag säger det igen. Greta ge dig på de rika som flyger privatjet, och de rika i de så kallade fattiga länderna, att de delar med sig av sina rikedomar till sina fattiga landsmän. Detta kommer att gynna både klimat och miljö. Då kanske vi svenskar kan få åka vår charter ifred.

  3. Vi har haft svedjebruk även i Sverige. Särskilt i ”finnmarkerna”. I Wikipedia står:

    Svedjebruk innebär att ett skogsområde bränns för att tillfälligt användas för sädesodling och bete som ett led i växelbruk.

    • Ja svedje-bränning var inget ovanligt under mina yngre år. Minns hur det brann utmed dåvarande Riks 2:an,på flera platser i Halland.Ibland var röken så tät att man tvingades sänka farten !!
      I min ungdom var det vanligt även i Skåne,att efter skörden ”bränna stubb”. Tror ingen av oss dött p.g.a. detta….
      F.ö. är det samma metod som användes i S-Amerika o. Afrika vid de s.k. bush-bränderna.Först efter en sådan blomstrar det på nytt !

      • Jag gjorde en uppsats om Savolaxerna från Finland och svedjebruket i Orsa Finnmark.
        Idag har S. rekordmycket skogsbeväxt mark i modern tid.
        Kolmilorna var stora. Att smälta järn, det gick åt mycket skog då S. var ute och krigade.
        Jag håller lite med Bolsonario att det är kolonialmakts tänkande mot de som bor i Sydamerika.
        Det finns en del studier på hur man bedrivit åkerbruk och svedjebruk.
        Det finns en hel del projekt bland stora markägare som återskogar en hel del betesmark.
        Varför inte studera lyckade initiativ och visa dem. I stället ska man låta fullständiga amatörer få bre ut sig utan att kritisera. Från småflickor till meteorologer som plötsligt blivit klimatexperter!

  4. Spelar väl ingen roll om det brinner, hela Afrika är ju ändå snart i Västeuropa !
    Nu ska ju dessutom det nya kramgoa ekonomiskt utsatta Italien utan partiet Lega återigen öka på sin mångkulturella mångfald till Sveriges och övriga EU-länders stora förtjusning.
    Spelet är förlorat i Väst.

  5. Visst är det märkligt att Amazonas plötsligt blev intressant hos miljöextremisterna och vänster-media efter att Bolsonaro blev president?,,,

    • De felciterade honom i MSM i Sverige. Bolsonario blev förb på Macron som uttryckte sig som om Brasilien var en kolonialmakt. De skrev att han vägrade ta emot, de i sammanhanget småsmulorna i hjälp från G7 mötet. Vad han sa var att det brinner i Peru och Bolivia också, ge dem pengarna i stället de behöver dem bättre.
      Det är vänsterstyrt där och fattigt ..Ergo det ingår inte i MSMs världsbild att folk svälter i samtliga vänsterstyrda länder i SydAmerika. Precis så ruttna är de.
      Ivo Morales den enda indianske ledaren, är nu ute i djungeln och släcker brasor. Några skriver cyniskt att brasorna kan hjälpa honom att bli återvald.

    • helt riktigt Mary A. Globalisternadå han vurmar för Brasilien., liberalrövarna gillar inte Bolsonaro,

      Den här skitklicken av människor riktar alltid uppmärksamheten på ledare som vill göra skillnad. Av det enkla skälet att personer typ Bolsarino utmanar.

Kommentera