”Bara väljarna kan stoppa våldet”


”Vi är många som har tröttnat på innehållslösa floskler” skriver Hans Li Engnell i en debattartikel som Aftonbladet publicerar.

Engnell tar upp de senaste veckornas brutala våld och svenska regeringars undfallenhet att ta itu med de bakomliggande problemen.

”Vi är många som har tröttnat på innehållslösa floskler och tomma besvärjelser. Det är för sent för sådant”

Det Engnell beskriver i sin artikel är ett Sverige som är på god väg att kollapsa. Där kriminella styr hela stadsdelar, där ungdomar inte drar sig för att mörda och där 10-åringar hotar omgivningen med ond bråd död och våldtäkt. Politiker har svårt att rannsaka sig själva och att de saknar distans till sin inkompetens vet vi sedan länge.

De sista orden i Hans Li Engnells text är värda att poängtera.

”Det är dags att välja bort de partier som i år efter år har misslyckats och ge nya chansen att pröva sina vingar. För ärligt talat har jag svårt att se hur det skulle kunna bli värre”

Det är givetvis svårt att inte hålla med och vilka partier som fått sin chans och misslyckats vet vi.

Aftonbladet

Hans Li Engnell kan ni annars läsa på bloggen Fristad.


17 responses to “”Bara väljarna kan stoppa våldet”

 • villervalle03v

  Snart en för en, inte en för alla. Vi måste klara oss själva, och kan inte förlita oss på kommun eller stat. Varken i sjukvård, brottslighet, skola, pension eller äldreomsorg. Ändå betala högsta skatten i världen.Varför göra det. Samhället har svikit, så vi har ingen moralisk skyldighet att betala för andras misstag och naivitet, eller berika de som orsakat detta.
  Anarki är befogat nu.

  Gilla

 • Treb

  Nu vet Ni skillnaden mellan bra och dåligt,va??
  Så ge mig rätten jag hade och mina bröder/systrar….
  Jag tvekar INTE!

  Gilla

 • Det får vara nog nu

  Valet är ju ändå riggat så vad spelar egentligen det för roll.

  Gilla

 • Sea Gull

  Alla vi som värnar om Sverige och allas vår framtid, hur ska vi bemöta det som händer? Är de kriminella som ska fortsätta ha besluten om vår skydd och välfärd? De är på god väg.
  Stillatigande ”gnälla” är inte vägen! Vi ska värna om vårt land genom samfällda protester, kräva att regeringen tar ansvar för den politik de lovat. Alla vi boende i Sverige måste ta eget ansvar- om inte annat för våra familjer – genom att kräva mer av regeringen/ folkvalda. Hur kan vi enas, att rädda Sverige och av vem? ” Ropen skalla, trygghet för alla”?

  Gilla

  • Det får vara nog nu

   Vi kan inte kräva mer av denna regering eftersom de har kastat in handduken för längesen. Nu är det upp till varje medborgare att istället lösa sin egna situation.

   Gilla

 • Maya

  Tycker Stefan ” oacceptabelt ” Löfven fortfarande att rasisterna,fascisterna,nazisterna och SD utgör det största hotet mot Sverige ?? Dessa hjärntvättningsmantran som han har upprepat i tid och otid är jag urless på att höra.Jag vill inte heller höra att vi har varit naiva från den karln.Vilka vi avser han ?? Varningsflaggorna har varit uppe länge nu men det har bara bemötts med hånflin och arrogans.Varsågod nu har ni er berikande medeltidskultur att ta hand om.Våld och blod och död.

  Gilla

  • grunehetgrot

   Om man skall vara riktigt ärlig ( och det skall man ) så är det Stefan Löven som är skyldig till alla grova brott i Sverige av den anledningen att det är han och hans s.k. regering som importerat all dessa grova brottslingar hit och sedan vägrar att ta itu med brottsligheten.

   Gilla

 • Mike E

  Problemet är att Sveriges journalistkår utsätter de politiker och partier som vill göra något det för karaktärsmord vilket leder till att de flesta svenskar låter bli att rösta på dem.

  Gilla

 • centurion

  Har herr Engnell försovit sig de senaste 10 åren, eller är det ”dolda kameran” som gästspelar på bloggen ?
  Han nöjer sig med att nagga lite i kanten på katastrofen. Ok. då, bättre än inget, men det luktar ändå konflikträdd naivism lång väg.
  ”De senaste veckornas brutala våld”… Jasså, samma mardröm har spelats upp varje vecka, varje dag i minst ett decenium !
  ”För ärligt talat har jag svårt att se hur det skulle kunna bli värre”…Jasså, det som är, utom allt tvivel, fullständigt klart är ju att allt kan och kommer att bli, just oerhört mycket värre. Även om det skulle slås på bromsen idag och inte en käft kommer över bron i fortsättningen och muhammed´s kärringar blir ofruktsamma för all framtid, så väntar ett stålbad som vi aldrig sett maken till eller ens kan föreställa oss. För allt går enl. planen. Sverige klappar snart ihop. Infödingarna utrotas och muhammed far fram likt en gräshoppesvärm och drar sen vidare till annan ort.

  Gilla

  • syftningsfel

   ”För ärligt talat har jag svårt att se hur det skulle kunna bli värre”…

   Egnell syftar på att det inte kan bli värre med andra partier än 7klövern

   Gilla

 • ossie

  Det är ju bara det att vi har ytterligare 3 år av mord, gangrapes, bilbränder, rån m m innan väljarna kan sopa bort dessa politiker som orsakat eländet.

  Gilla

 • Stenbock

  Detta är ju ingen nyhet vad gäller Sveriges befolkning.Uppfattning att vi är otillförlitliga och en aning bortkomna,har florerat i omvärlden sedan jag kan minnas.
  Detta var också en av orsakerna till,att (som jag skrivit förr) jag svarade Skandinavien,på frågan var jag kom ifrån !
  Troligen ingen tillfällighet när landets styrande skiftar åsikt,som kameleonter färg. Tänker då inte enbart på vår s.k. neutralitet,utan alltmer hur folkvalda skämmer ut inhemska befolkningen,runt hela klotet !

  Gilla

 • Kurt

  Svenska folket ha satt till dessa clowner, och det är Svenska folket som kan få bort dessa paus clowner. Men med tanke på vad Svenne kallas, ha jag svårt att tänka mig att die ”Dummen Schweden” klara av detta.

  Gillad av 2 personer

  • ståfräs

   PK idioterna älskar och behöver sina bidrag, det är hela orsaken till att dom hellre förintar sitt fosterland än gör avkall på sitt välbefinnande.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: