Kraftig brand i tvättstuga i Rinkeby – 100-tal evakuerade

INRIKES. En stor brand rasade i en fristående tvättstuga i Rinkeby i nordvästra Stockholm i natt. Omkring 100 personer i närliggande bostäder har evakuerats, rapporterar SVT.

Ungefär 50-60 brandmän har befunnit sig på platsen för att bekämpa branden och hindra spridning till närliggande bostäder.

Enligt Per Johansson på Storstockholms brandförsvar brann det för fullt i tvättstugan och det var kraftig rökutveckling. – Branden har varit omfattande. Det var en ganska stor byggnad på 1400-1500 kvadratmeter. Stora delar av den är förstörd, säger Per Johansson.

-Pettersson funderar, tvättstuga på 1400-1500 kvadratmeter, de har rejäla grejor i Stockholms finaste område. Det kostar runt 30 miljoner att bygga upp. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Kraftig brand i tvättstuga i Rinkeby – 100-tal evakuerade

 1. Branden behöver ju inte ha satts igång avsiktligt, utan den kan vara en orsak av nonchalant slarvig till helt obefintlig rengöring av torktumlarna.
  Det går inte att ge grottmänniskor utan ständig tillsyn, tillgång och ansvar för moderna vitvaror.
  Alldeles för många människor från tredje värden som ska dela på en tvättstuga kan bara sluta i bråk om vem som ska vara där och nedsölade och fruktansvärt skitiga maskiner och lokaler.

  • Jag tror att de ser ingen skillnad på tvättstuga och soprum.
   De grillar ju bilar på löpande band så ?

 2. Ett sådant där s.k stackars utsatt mångkulturellt område som ingen från 7 klövern vet eller förstår hur det har kunnat uppstå !

Kommentera