Nekas bidrag


Flera föreningar i Göteborg har valt att exkludera och därför har kommunen dragit in deras bidrag.

En av dessa föreningar är Muslimska kvinnors idrottsförening som tvingar alla medlemmar att ha religiös klädsel. ”Det blir diskriminerande mot oss för att vi är muslimer”, säger Halima Ljungkvist, ordförande i föreningen.

Först slås man av Ljungkvists beskrivning av föreningens klädkod. Vi har fått lära oss att slöjan är frivillig och inte ett religiöst påtvingat plagg. ”Om vi skulle frångå våra regler om religiös klädsel skulle vi inte ha några medlemmar kvar”, säger Ljungkvist.

Slöjan är alltså ett religiöst plagg och i Sverige ska inte religionen styra samhällets regler. Samhället ska styra religionen och så ska det fortsätta.

Föreningen exkluderar alla som inte vill följa islamisk lag och Halima Ljungkvist som själv uppträder i religiös klädsel för klarar varför med dessa ord:

”Baddräkten har korta ärmar och ben ner till knäna och har en liten kjol på. Håret behövs inte täckas när vi bara är kvinnor. Vi som troende muslimer vill heller inte se andra människor avklädda och därför är vi måna om att hyra hela simhallen”

Notera gärna det som skrivs i sista meningen. Den muslimska föreningen vill inte se andra människor avklädda och detta torde därmed omfatta även kvinnor. Detta sagt i ett land som var först i världen med att tillåta kvinnor och män att bada tillsammans. Detta sagt i ett land där kvinnor slagits för jämställdhet i ett sekel. Detta sagt i ett land som numera kallar sig feministiskt.

Islam hör m.a.o. inte hemma i ett modernt land där etablissemanget vill inkludera och integrera. Kan vi en gång för alla konstatera det?

Expressen

Muslimska kvinnors idrottsförenings webbsida, där vi kan läsa att föreningen bildades 1996 av Islamiska kvinnoföreningen och en rad föreningar med kvinnor från Eritrea, Somalia och Turkiet.

”Särskilda badtider för kvinnor ökar simkunnigheten”, säger simläraren Farah Pakroo till tidningen I Hjällbo. Kan tyckas vara ett märkligt argument med tanke på alla icke-muslimska kvinnor som lärt sig simma i sammanhang där alla är inkluderade. Istället för att integrera sig med övriga Sverige, vill föreningen utöka antalet tider i det lokala badhuset där de kan vistas fritt utan att behöva beblanda sig med andra medborgare.


7 responses to “Nekas bidrag

 • Kurt

  Skicka dem till helårs kollo i Polen

  Gilla

 • Maja

  Och hur många miljoner har vi slösat på tedrickande tälten? Jag har aldrig sett en somaliska på någon idrottsplats eller gym.
  Sjukt.
  Saudiarabien betalar för kvinnor som bör huvudbonader.det har en kvinna berättat för mig.
  det är bara ett sätt att ta över Europa.

  Gilla

 • Pettersson

  Så det är alltså inte ”frivilligt” att bära slöja, burka, burkini och niqab – som mussarna babblat om i decennier?

  Gilla

 • Hanna

  Boka era badhus om ni önskar, men inte för våra skattepengar.

  Gilla

 • Argus

  Det är fastställt att religionsfrihet även är frihet från religion. Eftersom ratificering av den europeiska deklarationen av de mänskliga rättigheterna är ett krav för medlemsskap i EU gäller det även Sverige. I den räknas ateism som religion och som ateist är det min rätt att slippa bli utsatt för religiös påverkan.

  Strikt tolkat är inte exempelvis uppförande av religiösa byggnader på centrala platser tillåtna om de går att urskilja som religiösa. Fundera gärna över varför muslimer kräver och får centrala tomter som de bygger moskéer på. Om de byggde dem i en skogsdunge i närheten av de förorter de bor i skulle det vara mer praktisk för medlemmarna och Svensson skulle inte behöva se dessa rätt missprydande och malplacerade byggnader.

  Islam är en religion och en ideologi som kräver av sina anhängare att de skall skapa det världsomspännande kalifatet. Det vill säga ett tankemonopol som kommunismen. Ett led i detta är att islamisera de samhällen som varit korkade nog att tillåta dem. Detta görs med arkitektur och ”mode” för att markera och indoktrinera. Böneutropet, speciellt, det tidiga, är en signal till invaderande styrkor att platsen i fråga redan lyder under Muhammeds irrläror och behöver inte anfallas.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  När man vill cementera mänsklig frihet och värdighet i ett samhälle. Då agerar man som Muslimska kvinnors idrottsförening.

  Religionen ska styra över allt.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Så när förnuftet får ett HELVETE i media och i vänsterextremistiska publika gatuyttringar för att vi vill förbjuda slöja i skolan (på barn !!!) så är det helt OK för en muslimsk församling att öppet kräva bikini-förbud och utestängning av kristna och svenskar. Inte bara ”helt OK” utan även propagerar dessa vänstersjuka hjärnor för tanken att separera OSS från DEM. Men det är socialt dödsstraff på att ens tänka tanken på att separera DEM från OSS.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: