Israeliska luftangrepp mot iranska mål i Syrien


UTRIKES. Israeliska stridsflyg genomförde under lördagskvällen bombningar nära Syriens huvudstad Damaskus. Måltavlan var iranska styrkor i landet som planerade en attack mot Israel, uppger den israeliska armén IDF.

Sedan starten av Syrienkriget 2011 har Israel utfört hundratals attacker i Syrien, de flesta med iranska styrkor och libanesiska Hizbollah som måltavla. Enligt IDF var måltavlan den här gången styrkor från Quds, det iranska revolutionsgardets elitstyrka som enligt Israel förberedde en storskalig attack med ”mördardrönare” mot Israel.

”Iran har ingen immunitet någonstans. Våra styrkor opererar inom alla områden mot den iranska aggressionen”, skriver Israels premiärminister Benjamin Netanyahu på Twitter.

Ayatollah Khomeini uppmanade till att ”utplåna Israel” när han kom till makten 1979, sedan har flera iranska ledare fortsatt i samma stil. Iran finansierar och beväpnar Hamas och Hizbollah vilka med jämna mellanrum attackerar Israel och det är obegripligt att Sveriges regering kan umgås på god fot med en sådan regering.

-Pettersson tycker att Iran får på inga villkor tillåtas skaffa kärnvapen, det skulle ge galningar i Teheran möjlighet att hota den iranska befolkningen, den israeliska befolkningen, den amerikanska befolkningen och flera andra befolkningar. Det är bäst att göra sig av med detta hot innan något händer, som israelerna gjorde i Irak 1981 och i Syrien 2007.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Israeliska luftangrepp mot iranska mål i Syrien

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: