Mångfaldsdagen i Sundsvall


INVANDRING. Välkommen till Mångfaldsdagen 2019, en konferensdag om mångfald och integration som tillväxtfaktor. Stadshuset i Sundsvall den 31 oktober skriver Sundsvalls kommun på sin hemsida

Årets intressanta föreläsare är: stand up-komikern Özz Nûjen, samhälls- och framtidsanalytikern Troed Troedsson, “Årets supertalang inom kategorin Samhällsbyggarna” Sidari Poli, näringslivets mäktigaste kvinna Azita Shariati, “Årets talare 2018” Charbél Gabro och Beatrice Clarke som är ansvarig för samhällsnytta och samhällsengagemang inom Svensk Elitforboll. Moderator är Pia Söderlund, verksamhetschef Integration.

Özz Nûjens klipp – 35 000 kronor för en timmes föreläsning hos Sundsvalls kommun

-Pettersson undrar om mångfald verkligen är är bra?

Den socialdemokratiske legendaren Tage Erlander tyckte inte det när han i riksdagen 1965 sa:  ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden”.

Singapore är en nation som är oerhört framgångsrik, de har Asiens högsta levnadsstandard och ligger på 11 plats i världen. Bakom en stor del av denna framgångssaga ligger Lee Kuan Yew, republikens Singapores förste premiärminister som satt vid makten mellan 1959 och 1990 och var långt efter det en av landets mest inflytelserika politiker. Tyvärr dog han den 23 mars år 2015.

Under de senaste åren har dock landet fått lite problem och landsfadern Lee Kuan Yew skrev år 2012 en bok ”Hard Thruths” där han var ärlig om muslimer ”Jag vill inte såra det muslimska samfundet men jag måste vara uppriktig om det jag säger ska ha något värde. Jag menar att idag kan vi i Singapore integrera vem som helst, förutom muslimer. Jag bedömer att Singapore utvecklades positivt fram tills det att vi fick en kraftig ökning av muslimer i vårt land” och Lee råder de muslimer som redan bor i Singapore att vara ”mindre strikta”beträffande sin religion. Ät med oss säger han! mer HÄR.

Saleh Dirawi kämpade också länge för att få Soran Ismail som föreläsare. Soran verkar försvunnen sedan #Metoo drog igång.

Gina Dirawi är dotter till Saleh och programledare med mera. Gina fick i uppdrag av SVT att göra ett program om den israeliska armén och dess kvinnliga soldater. Kanske inte så konstigt om det inte vore för att Gina är en palestinska som jämfört Israel med Hitler. Läs SVT:s partiska värld.

I Sverige verkar det vara likhetstecken mellan mångfald och muslimer. Samordnare för Mångfaldsdagen i Sundsvall är Saleh Dirawi, samma man som 2018 firade den svenska nationaldagen med palestinsk nationalism. I Mellanösterns ser vi hur mångfalden fungerar.

TIDIGARE 2018-06-24. Sundsvalls kommun firade den svenska nationaldagen med våldsbejakande palestinsk nationalism!

Nationaldagen den 6 juni 2018 använde Sundvalls kommun till att uppmärksamma de 591 personer i staden som blivit svenska medborgare det senaste året med våldsam palestinsk nationalism.

310 personer hade tackat ja till inbjudan och evenemanget som ordnats bland annat av Favi, Förvaltningen för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration, och samordnare för integration Saleh Dirawi, far till programledaren Gina Dirawi.

Tiden ägnades åt lite svenskfolkdans, mer västafrikansk dans och allra mest åt palestinsk dans, så kallad dabke.

Skattepengar hade använts för att flyga in den palestinska dansföreningen Moria Dance Theater från Tyskland som bland annat framförde det populära palestinska folkmusikstycket Ally Al-kofiye.

Låten har en våldsbejakande och revolutionär nationalistisk text.

Några översatta textrader ur låten:

”Och låt (gevärs)krutet jubla och göra det mer kul/söta det”

”Res flaggan i Ramallah och Berg av Eld ( Nablus)
Ditt stolta pannband är en symbol för beslutsamhet och insisterande
Det första (gevärs)skottet berättar om resten av färden”

”Vi ska vänta på signalen oh hemland, på stridens dag segerns stigar vi tänder”.

På sin Facebooksida skriver dansföreningen på arabiska om föreställningen i Sundsvall:

”Backa inte, tveka inte låt dem vara okunniga och håll ditt huvud högt, lär dem vad nationalism betyder, lär dem hur man är stolt med sin koffia-halsduk”.

Tobias Tankar

– Pettersson är inte förvånad. Islam först, muslimer sedan och långt, långt efter Sverige och svensskarna.

Om man nu kände sig tvingade att ha ett arabiskt/muslimskt uppträdande på den svenska nationaldagen fanns det ingen kompetens i kommunen?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


22 responses to “Mångfaldsdagen i Sundsvall

 • Hanna

  ”Mångfald är bra” har blivit en klyscha. Dom som förespråkar mångfald bor, jobbar och umgås kritvitt och har de en välutbildad iranier som granne i bostadsrättsföreningen känner de sig som mitt i mångkulturen!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  ÄR HEMSKT LEDSEN kan tyvärr inte komma, har lite annat att göra !

  Gilla

  • Maja

   Jag med är upptagen. Skall dela litet info om Sveriges situation här och där.
   Mina aktioner bidrar till att väcka upp de sovande.
   Minns när vi delade info på en förort till Sverige och en man kom körande och gav oss tillbaka infobladet. Ett fint villaområde i Rönninge. Kort därefter blev det ett asylboende på området. Rätt åt dem som blundar.

   Gilla

 • Tore

  Jag säger som raketforskarinnan Veronica Palm
  Benämn saker med sitt rätta namn
  Kalla den Domedagen.

  Gilla

 • Maja

  De flesta som har valts har utländsk bakgrund.
  Moderatorn har nog plockats med av misstag.

  Gilla

 • Maja

  Jag saknar en enfaldsdag med svenska flaggor, musik och svensk mat. Bara för ursprungliga Eu medborgare.

  Gilla

 • centurion

  Jonas Sjöstedt´s kommunist-parti körde ett liknande spektakel för några år sen på 1:a maj, i Malmö eller om det var Göteborg. Det var en sång och dans-föreställning som hade IS som förebild. Publiken var som i extas över vad dom fick se och höra. Var dom medvetna om att föreställningen i sitt original-utförande avslutas med att några utvalda hyllas med att bli avhuvade på riktigt ! Den hulkande Jonas måste vara riktigt stolt…

  Gilla

 • Stenbock

  Nu något helt annat… Har ni stiltje på baksidan ? Läste just att nu saknas El i Fjollträsket ! T-Banan på linjen mot södra Ghetton ligger still,sedan i eftermiddags. Min första tanke var,att det bygges för få vindmöllor !!
  Tur i oturen var,att det drabbade de som styr i Abzurdien…..

  Gilla

 • Tony

  Vad har Özz Nyjen berikat Sverige med egentligen??

  Gilla

 • Tony

  Tips till skattemyndigheterna, nu när Bergsturken tjänat
  35000 för en timmes jobb så borde han ha råd att betala
  skatt på dom svarta pengar han försåg terroristen Akilov med?

  Varför jobbar inte skattemyndigheten med att få in dessa pengar,
  en Svensk hade aldrig kommit undan med det???

  Är det de som kallas likhet inför lagen, eller vissa är mer lika
  än andra????

  Gilla

 • Tony

  Rätt av Winston Churchill, därför ska dom aldrig få bli
  i majoritet.

  Gilla

 • Anders Karlsson

  Tar man med Özz Nûjen som föreläsare tyder det snarast på enfald.
  Han borde vara portad men föreläsningarna strömmar in. Nu förstår jag varför han kommer undan med svart arbetskraft. Han skyddas av högre ort.

  Gilla

 • Greger

  En simpel neger kommer trots allt alltid vara en simpel neger. Han kommer vara lat och svårintegrerad. En zigenare kommer aldrig bli svensk, de har bott här i 500 år och inte har de försvenskats.

  Gilla

 • Avmaskad

  Vad är det för bra med mångfald?
  Hittills har de lett till utanförskap, brottslighet och segregation.

  Gilla

 • Erik Svensson

  Har du läst artikeln på Barometern? Jag blir nästan gråhårig när jag läser den, hur i tusan kan de skylla på sverigevänner när det är muslimerna som bringar antisemitismen… Jag hoppas innerligt att någon svarar på detta.

  http://www.barometern.se/insandare/judarna-lever-under-standig-skrack/

  Gillad av 1 person

  • Sven

   De har inte mage att skriva det själva så de låtsas att en av deras ”insändare” har skrivit det. Detta är vad som räknas som journalistik idag.

   Gilla

 • Nicklas

  För mig är mångfald Isländare, Ryssar, Finländare, Tyskar, Italienare, Australiensare, Kanadensare, Argentinare osv. De kompletta idioterna av 82:an anser att mångfald består till 100% av Afrikaner och araber.

  Gillad av 1 person

 • ponnsan62

  Fy fan vad sjukt !
  Finns det ingen stolthet i Svenskar längre.
  Jag säger som löfven OACCELTABELT !

  Gilla

 • Hakan

  Va fan är de för fel på de styrande ”klyktattarna” ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: