Rättegång avslutad mot bidragsberoende imam som åtalats för hets mot judar


ISLAM. I går måndag avslutades rättegången mot den imamen Samir el Refari som åtalats för hets mot folkgrupp efter ett tal under en demonstration i Helsingborg 2017. Åklagaren yrkar på villkorlig dom och böter. Jämför gärna med  Christina Nilsson Öberg, 65, som dömdes till tre månaders fängelse för att ha skrivit påstått rasistiska inlägg på nätet, detta efter att ha blivit rånad. 

 • Samir El Rifai är en 39-årig man som inte förekommer i belastningsregistret sedan tidigare. Även om han för närvarande saknar stadigvarande sysselsättning synes den sociala situationen vara ordnad. Inget missbruk eller några kriminella värderingar/attityder har framkommit. Övervakningsbehov bedöms inte föreligga och Samir El Rifai bedöms lämplig för samhällstjänst.
 • Samir El Rifai härstammar från Libanon och kom till Sverige med sin hustru för fem år sedan. De har fyra barn som är 9, 8, 6 år och ett barn som är 8 månader.
 • Migrationsverket meddelar att han sedan 12 september 2016 har permanent uppehållstillstånd.
 • Samir El Rifai bor med sin familj i andra hand. Hyreskostnaden uppges vara 5.000 kronor i månaden.
 • Om utbildning förklarar Samir El Rifai att han efter gymnasium började läsa bland annat teologi på universitet och att han läst till magisternivå. Han har för avsikt att fortsätta med universitetsstudier på distans. I Sverige har han läst SFI till c-nivå och uppger att han arbetat ett år som lärare i arabiska. För närvarande letar Samir El Rifai arbete och uppbär a-kassa för sin försörjning. Inkomsten uppskattas till cirka 9.000 kronor i månaden.
 • Sedan den 24 november 2018 finns ett pågående ärende för föräldrapenning och ersättning utbetalas med 180 kronor per kalenderdag.
 • Barnbidrag för 4 barn är 6740 kr/månad.
 • Det står det inget om frun men jag antar att damen också har bidrag. Har damen samma som Samir så är de uppe i 25.000 kronor sammanlagt. kanske mer om de också får bostadsbidrag. m.m.

Imam El Rifai redovisar inga inkomster från sitt arbete som imam, om han arbetar gratis eller får en dusör vid sidan av har jag ingen aning om. 

I Förundersökningsprotokollet står bland annat att: Polisassistent Ali Azan ljuger trots: ”behärskar det arabiska språket och har även studerat mellanösternstudier vid Lund Universitet” 

Azan bör stängas av från Polismyndigheten: Jag har inte kunnat identifiera något som sägs som skulle kunna uppfattas som ”antisimitiskt” eller någonting riktat mot judar.
Sidan 47 framgår det ju av Semantix översättning att det är Hets mot folkgrupp. Egentligen är det vid två tillfällen av imamen och ytterligare ett av en oidentifierad man i svart jacka.

Man 1: Ärade bröder, varje ren, trogen, fri muslim borde ha varit bland oss och
med oss för att ta avstånd från den dramatiska händelsen som repeteras och
förnyas mot den muslimska nationen. Vid varje tillfälle så undviker aldrig
judarna och de backar aldrig, varje dag, varje natt och vid varje timme, från att
smida dolda och onda planer mot Muhammads nation, frid vare med Honom.

Man 1: När muslimska nationens enighet föll och vi blev splittrade nationer och
vi blev stridande stammar så levde judarna på den här splittringen och judarna
upphöjdes högt, de [judarna, ö.a.] som är apornas och svinens avkommor, över
Muhammads nation, frid vare med Honom.

Det är uppenbart att polisassistent Ali Azan ljuger. 

Det kanske är intressant att notera att det springer runt muslimer på svenska torg och gastar om hur de vill bli ta till våld och bli martyrer, det är tryggt att veta att integrationen fungerar…

-Pettersson sammanfattar:

 • imamen och andra har kallat judar för apornas och svinens avkommor, det vore inte hela världen om det inte var för att den som kallar muslimer för liknande får höga böter och ibland fängelse och muslimerna får inte sällan skadestånd.
 • imamen och hans familj har flyttat från Libanon, ett land där det är fred, för att leva på bidrag av svenska skattebetalare.
 • många av muslimerna på Helsingborgs gator är villiga att bli martyrer och ta till våld.
 • vi har minst en polisassistent som ljuger öppet för att ge muslimerna fördelar.

TIDIGARE 2019-05-09. Imamen Samir el Refari åtalas, kallade judar för apornas och svinens avkommor

ISLAM. Imamen Samir el Refari kallade judar för ”apornas och svinens avkommor” under en manifestation i Helsingborg 2017. Nu åtalas imamen bakom uttalandet för hets mot folkgrupp, enligt Sydsvenskan. Tyvärr bakom betalvägg. 

-Pettersson trodde inte det skulle bli något åtal mot imamen men nu när det blir det hoppas jag han får lika hårt straff som de svenska pensionärerna som döms för hets mot folkgrupp.

Sedan kan åklagaren fortsätta med resten av det Svensk-Palestinska Centret i Helsingborg. Bilden ovan hämtades på Facebook sida idag, och det är inte det enda.

TIDIGARE 2017-08-15. Muslimerna är apornas och svinens avkommor

ISLAM. Rubriken ovan är lite omgjord. I originalet stod det judar och det är nog förklaringen till att det inte väckt så stor uppmärksamhet.  

En imam vid en moské i Helsingborg kallade judar för apornas och svinens avkommor.

I Helsingborg hölls i slutet av juli demonstrationer, som har blivit polisanmälda för att det har förekommit antisemitiska uttalanden.

Det var imamen Samir el Refari som kallade judar för apornas och svinens avkommor är imam vid en välbesökt moské i Helsingborg.

Vad ni är noggranna med detaljerna i talet. Jag minns inte alla detaljer, för det var improviserat. Jag hade vägarna förbi en demonstration, och ungdomarna som känner igen mig sa att jag måste hålla ett ord, säger imamen Samir el Refari.

Han påpekar att detta uttryck är vanligt förekommande i Mellanöstern och det syftar på extremistiska israeler som ockuperat Palestina. Men nu när det har blivit uppmärksammat, skulle han kanske vara mer försiktig med att använda det uttrycket, säger han.

Moskén i Helsingborg där imamen predikar, är en av de två mest välbesökta moskéerna i staden.

-Pettersson säger att imamen ljuger. Det var inget improviserat tal, Samma ord står på ”palestiniernas” hemsida och att påstå att det syftar på de extremisraeler som ockuperat ”Palestina” är också lögn, uttrycken och förföljelsen av judar fanns långt innan staten Israel bildades.

Imamen hänvisar också till att det är vanligt i Mellanöstern och det tror jag på. Men i Mellanöstern är det tillåtet att slå kvinnor och vanligt med mord och krig, tycker han att det också ska vara tillåtet i Sverige?

Till media och myndigheter vill jag ställa frågan: Var är konsekvensneutraliteten? Om någon hade kallat muslimerna för det jag gör i rubriken hade det varit förstanyheter i en vecka. Åtal för hets motfolkgrupphade redan varit väckt och politiker hade stått i kö för att fördöma.

Tidigare på bloggen…

Sveriges Radio

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Rättegång avslutad mot bidragsberoende imam som åtalats för hets mot judar

 • Göran

  En feg, sjuk och kriminell ockupationsjuridik!
  Dubbla måttstockar där ”rätt” eller ”fel” sitter i rastillhörighet, religion och partibok!
  Precis som när Nazityskland eller Sovjetunionen ockuperade Europa!
  Dessa Åklagare och Domstolar är själva kriminellt korrupta!

  Gillad av 1 person

 • Ouzama Biz Ladden

  Om han har a-kassa samtidigt som han ”jobbar” som imam har han troligen inte rätt till a-kassan längre. Sitter han dessutom frihetsberövad har han heller ingen rätt till ersättning, ty man måste stå till arbetsmarknadens förfogande hela tiden. Vilken a-kassa rör det sig om? Anmäl han till a-kassan för bidragsbrott!

  Gillad av 1 person

 • Hajo

  Varför som att varken grisen eller hans sugga jobbar

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Dagens Islamistiska Sverige är rädda om sina Imamer, inte dömma sina muslimska bröder för hårt !

  Gilla

 • Fjölet

  allt de gör, säger, proklamerar , hatar har snart blivit tillåtet i landet sverige,
  det är ju lättare att sätta svensken i skamvrån ordentligt för vi skulle vetat bättre?
  (för vi är enbart svenskar!!!!)
  vart tusan försvann moral och etikett
  allt det normala har smulats ned till hönsskit, vilket är egentligen mer användbart än svea rikes lag.

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Jag anser att både Svin och apor är långt mycket bättre
  än muslimska hatpredikanter.

  Gillad av 1 person

 • Sara från Skåne

  Genomgående i rättsväsendet idag är det oftast OFFRETS etnicitet som är avgörande för straffet för gärningspersonen. (Ett undantag – och som det har skapat syntax-sammanbrott i vänstermedia är Rocky Asap)

  Det är med andra ord tämligen riskfritt att missfirma, stämpla till våld och hota med vådlig död, mana till inbrott och stöld etc, – inte bara i sociala medier utan även verbalt och grafiskt i demonstrationsyttringar – uttalat kristna personer samt etniska svenskar.

  Gillad av 1 person

 • ståfräs

  Sjuk, sjukare, sjukast, regeringen, sozzialdemokrat.

  Gillad av 1 person

 • ponnsan62

  Imanen vad är det för djur?
  Är det dom med knorr där bak?

  Gilla

 • Gringo

  Det är skillnad på folk och folk i det socialdemokratiska Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: