Det började med en tweet

Patrik Engström har jobbat med polisiära jobb i mer än tjugo år, inkluderat Europol (EU:s brottsbekämpande organisation) och UNODC (FN:s drog- och brottsbekämpningsbyrå).

Det började med att Engström pingades i en tråd på Twitter där en person vid namn Magdalena Runeson beklagade sig över en utvisning till Afghanistan.

“Min son har blivit dumpad på Kabuls flygplats för en timme sedan. Av svensk gränspolis, utan pengar, utan telefon eller någon som helst hjälp. Är det detta ni menar vara ett säkert, värdigt och ordnat återvändande”

Förutom Patrik Engström är också Morgan Johansson, Migrationsverket och Socialdemokraterna pingade i samma tråd.

Sedan följer Engström upp tråden i rollen som myndighetsutövare på ett föredömligt sätt. Ni kan själva följa dialogen här, men några smakprov kan ni få.

 

Det finns ingen anledning att beskylla Patrik Engström för att ljuga i sin roll som myndighetsperson. Däremot är det uppenbart att personen som pingade honom, Magdalena Runeson, ljuger när hon kastar ur sig anklagelser i sin tweet. Varför?

Tittar man lite närmare på Runeson dyker det upp en aktivist med stora intressen i ensamkommande.

2016 tågade runt 800 personer i ett fackeltåg genom Göteborg och man gjorde det mot regeringens nya asyllagar. Magdalena Runeson var en av dem och så här uttryckte hon sig argt.

“Det är helt enkelt en skitlag…//…Vi kan ta emot alla som vill! Inom några år kommer vi att behöva arbetskraftsinvandring i det här landet”

Samma år skrev hon en debattartikel i GP, riktad till ansvariga politiker. Ett par meningar ur den artikeln.

“Nästan alla våra ungdomar har oturen att vara födda i Afghanistan…//…De flesta har ingen anknytning alls att komma tillbaka till utan kommer att få leva sitt liv på gatan och äta ur soptunnor”

Hon undertecknar debattartikeln med “ungdomshandledare på asylboende för ensamkommande barn”. Asylboendet är Torrekullagården i Mölndal som figurerat i media vid flertalet tillfällen, bl.a. i SVT och GP. Som anställd på det boendet deltog Magdalena Runeson i Sveriges Radio P1:s program Tendens 2017 där hon i avsnittet “Den överflödige idealisten” hävdar att hon riskerar sitt eget jobb om hon hjälper asylsökande afghanska unga män…

Att hon är aktivist förstår alla och det accentueras när man tar del av hennes vänner i sociala medier. Christina Höj Larsen (V), Elin Ersson (flygplansaktivisten), Malin Björk (V), Reza Mohammadi (afghanen från Iran som reste på semester till landet han flytt från) och hundratalet andra afghanska unga män. Grupper hon gillar i sociala medier säger också det en del om Runeson som person: Asylkommissionen, Socialdemokrater för Tro och Solidaritet, Vänsterpartiet, Asylrättsstudenterna, Anarkism info, Nyanländas röster, Vi står inte ut, Musiker mot rasism, Nej till högerextremism, Stiftelsen Expo, Refugees Welcome, Stolt svensk – Stolt antirasist, Flamman, Folket mot Sverigedemokraterna, Ensamkommandes förbund, Inte rasist men, Sverigedemokraterna i Riksdagen – nej tack, Afghanistan är inte säkert….

Upp dyker en person, en aktivist, med klara sympatier för vänstersocialism och en generös asylinvandring till Sverige. Till synes verkar Magdalena Runeson leva ensam och med orden “Min son har blivit dumpad…” i tweeten till Patrik Engström dyker en tanke upp. Den tänker jag inte yppa, utan ni får fundera själva.

Till sist hämtas ett tweet från Magdalena Runesons Twitter-konto och någonstans säger det ganska mycket om dessa asylaktivister eller “batikhäxor” som de kallas i folkmun.

Det Sofia menar, trots att hon förmodligen inte begriper det, är att resor till Iran är ofarliga för asylsökande. Det komiska i det påståendet är att afghaner flyr från Iran i tiotusentals p.g.a. påstådda skyddsskäl. En socialistisk aktivist har talat 🙂

 

 

10 thoughts on “Det började med en tweet

 1. Ja, varför vill dessa batikhäxor så gärna behålla dessa afghaner inom räckhåll?, ja varför? Jag vet svaret och det tror jag de flesta gör.

 2. Tänker man med könet så blir det så här fel som Magdalena uttalar sig om asylmissbrukande medelålders afghanska medelålders ‘män’.

 3. Tack o lov för er vettiga poliser. Kvinnan ljög ju uppenbart. Hela hennes livsmening verkar gå ut på att alla unga afghanska killar som vill över hela världen ska få flytta hit för att hon och några till vill det!

 4. Det M.Runeson menar är således att alla fattiga kan komma
  till Sverige försörjda av bidrag från skattebetalarna liksom
  hon själv? Man måste vara bra blåst för dessa påståenden
  som hon gör. Var finns jobben till dessa Afghaner? Hon bara
  sveper ut påståenden som hon inte kan reda ut,
  Dom arbeten som är lediga i Sverige är dom där det söks
  kvaiifiserad arbetskraft, och dit kan vi knappast räkna
  dessa Afghaner, vilket även syns på dom beteenden dom
  visat upp när dom kommit hit.

 5. På vägen hit får de massaor av hjälp, men på vägen hem lyckas de t o m bli av med sin telefon, här måste något göras!

Kommentera