Sex tonåringar försökte göra inbrott, en sköts till döds. Nu anklagas de andra fem för mord


BROTTSLIGHET. Lake County IL Sheriff’s Office nära Chicago rapporterar att sex tonåringar försökte bryta sig in i ett hus när den äldre husägaren sa till dem att sticka och avfyrade en pistol efter att de vägrat. Den yngsta i gruppen, 14, träffades och dog. 

Diamond C. Davis, 18, anklagas för mord. 

Nu har de andra fem, däribland fyra under 18 år, anklagats för mord av första graden som vuxna, säger Lake County Sheriff’s Office i ett uttalande på Facebook. En Diamond C. Davis, 18, säger sheriffens uttalande. De andra namnges inte eftersom de är minderåriga. Tre är 17. En är 16.

Lagen i staten Illinois håller håller brottslingar ansvariga för alla dödsfall som inträffar när brott begås eller försöker begås.

Husägaren har ännu inte åtalats eller anklagats. Myndigheterna vill slutföra undersökningen innan de fattar beslut om honom.

Åklagaren Michael G. Nerheim motiverar lagen med att gärningsmännen beväpnat sig, planerat att begå brott och ignorerat husägarens uppmaning att lämna hans egendom och därmed är ansvariga för in medbrottslings död.

De fem ungdomarna är häktade och inlåsta. Borgen är satt till en miljon dollar för var och en. Sheriffen påminner dock att de ska betraktas som oskyldiga tills domstolen sagt sitt.

-Pettersson säger att Sveriges lagar borde ses över. Alldeles för ofta klarar sig brottslingar genom att skylla på varandra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Sex tonåringar försökte göra inbrott, en sköts till döds. Nu anklagas de andra fem för mord

 • Maja

  -Pettersson säger att Sveriges lagar borde ses över. Alldeles för ofta klarar sig brottslingar genom att skylla på varandra…”

  Den kloke blir bara mer och mer övertygande! Tack,Pettersson.

  Hade det här skett i Sverige hade alla utpekade friats i brist på bevis.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  En totalt eliminerad kriminell parasit är en bra parasit !

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Så skipas rättvisa mot kriminella parasiter !

  Gilla

 • ossie

  I Sverige hade de kriminella fått saftiga skadestånd.

  Gilla

 • Anders Karlsson

  Konstigt att skolan i Illinois inte lär ut vad som gäller. Eller så har de inte förmågan att ta in den kunskapen.
  I varje fall ser jag hur Sverige fallerar, på område efter område. Skulle vilja ha samma lagar som i Illinois…

  Gilla

 • SVENSK

  Precis de lagar jag vill ha här i Sverige, de som inte avlägsnar sig från annans egendom får helt och hållet stå för konsekvenserna!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: