Rekordmånga unga rånas i det nya Sverige


BROTTSLIGHET, Antalet rån mot unga ökar. År 2018 anmäldes 1 896 rån mot unga, vilket var nästan en fördubbling jämfört med några år tidigare. Och trenden håller i sig även i år, rapporterar SVT.

Orsaken kan vara att ungdomar har svårare att skydda sig från rån, jämfört med exempelvis butiker, säger Sven Granath, analytiker och kriminolog på polisen.

– En förklaring kan vara en överflyttning av rån mot vuxna och butiker, för där ser vi en minskning. De kan ha blivit bättre på att skydda sig genom en förändrar kontanthantering. Då blir det ungdomar som man går på istället.

Rånen mot personer under 18 år har ökat kraftigt sedan över fyra år tillbaka. SVT har tagit del av preliminära siffror från BRÅ, för det här årets andra kvartal. De visar på rekordmånga 637 polisanmälningar.

Nu behövs bland annat sociala insatser för att stoppa ökningen, säger Sven Granath. – Samhället måste tidigt fånga upp de personer som riskerar att utveckla en kriminell karriär där rån ingår.

Under åren 2009 och 2010 anmäldes nästan lika många rån som nu. Sedan sjönk antalen, för att sedan öka igen från år 2015. Det handlar bland annat om storleken på ungdomskullarna, säger Sven Granath.

-Pettersson tvivlar på Sven Granath, efter kriget föddes massor med barn och ungdomskullarna i början/mitten av 1960-talet var rekordstora men några rån hörde jag aldrig talas om, inte såg jag några heller. Däremot pallades en hel del äpplen.

Inte ett ord om mängden unga invandrare och deras vana att tömma lagret som dom säger, alltså råna svennar från lite mer välbeställda områden. Unga invandrare bakom stor ökning av personrån och utpressning, berättade kommunpolisen i Växjö Scott Goodwin i juni 2019. I januari 2018 gick polisen i Nacka ut med signalement, och Nacka Värmdö Posten skrev Brutala afrikaner rånar barn i Nacka. Sådant nämns dock aldrig av SVT.

För er som tror att samhället alltid varit lika våldsamt som nu, läs gärna hur det var i Stockholm i Petterssons barndom

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “Rekordmånga unga rånas i det nya Sverige

 • Maja

  Min väninna ringde precis och berättade att hennes väninna hade blivit blåslagen och rånad på Storgatan på Östermalm i Stockholm i förra veckan.
  Hon har eget företag och blev av med 15 000 kronor , dagskassan eller två.
  det här är också en märklig sak att som företagare kan du sätta i 10 000 per vecka in på kontot.
  Resten måste du antingen gömma eller ta med dig hem.
  Sjukt samhälle, man tvingas be att kunden betalar med kort för att slippa rädslan.
  bara i Sverige.
  När jag åker till ett annat land för inköp ,måste jag alltid betala med kontanter. Inga kort accepteras
  Snacka om kontrollsamhälle.

  Gilla

 • Jesper

  Ja vilka är dessa rånare tro?
  Min 12 årige som blev rånad o Slagen i Örebro i juli.
  8 st icke svensktalande hotade med kniv mot hans strupe o tog mobil o plånbok. Sånt här pågår i vårt en gång så fina Sverige dagligen. Har svenskarna fått något i sina vaccinationer eller något i dricksvattnet som gör dem blinda och totalt avdomnade. Förstår inte folk vad som hänt med vårt land. Va fan ta o vakna upp o säg ifrån.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Till vem ska den naiva och konflikträdda svensken säga ifrån och vad hjälper det ?
   Så länge en landsförädisk och mångkulturälskande 7 klöver vart 4:e år röstas fram av en trygg svensk väljarkår så lär kollapsen av Folkhemmet fortsätta till det bitter end och dit är det definitivt inte långt nu, mycket nära, går man över stan varsomhelst i dagens och Steffes s.k trygga och heliga mångkulturella och muslimska Sverige så ser man att vi infödda äkta svenskar är i klar minoritet om några år.
   Ett stort tack till alla femtekolonnare och landsförädare i detta land som ser till och har sett till att Sverige idag är ett kaotiskt kriminellt mångkulturellt anarkisamhälle.
   Måtte straffet för detta förräderi bli MYCKET HÅRT inom en snar framtid när sötebrödsdagarna är slut för de kommer att ta slut, ingenting varar för evigt.
   Man får tyvärr fortsätta att ha onda tankar varje dag !!!!

   Gilla

 • Kalasbetalaren

  Tänk så olika man kan se på saker och ting!

  En god vän tyckte att det var så bra att inte ha några kontanter på sig om man blev rånad! Det nya kontantfria samhället var så bra!

  Själv tycker jag precis tvärt om! Bra att ha ett par femhundringar i fickan om jag blir rånad!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Nu börjar nästa fas i ockupationen! Rånen och våldtäkterna utomhus bara ökar!

  Dumsvensken tror att problemet försvinner om hen slutar att gå ut, utan om det är absolut nödvändigt, typ för att skatteslava för att betala ockupanterna och då helt utan värdesaker!

  Men, då kommer bara nästa fas, som vi redan nu ser inledningen på, rånen i hemmet, kidnappningarna och utpressningarna att öka istället!

  Vissa verkar tro att alla problem försvinner om man bara inte tittar dit!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Och ingen begriper något och som vanlligt talas det inte om orsaken till varför det är så !
  Sedvanlig svensk mörkläggning, censur tystnad och hyckleri.

  Gilla

 • Tony

  ”Tidigare fånga upp dem som begår brott”? Ja till exempel
  kunde man fånga in dem innan dom satt sin fot i landet.
  Samma gamla snömos, samma gamla åtgärder som
  misslyckats i 20 år? Varför inte en regelbok som är kopplad
  till hur man uppför sig i det nya landet? Sköter dom sig inte,
  inget uppehållstillstånd och inget medborgarskap,
  det tror fan att ställs det inga krav, och urlöjliga straff,
  dom vet ju att det kostar inget att bete sig som svinpälsar,
  samhället bara duttar med samma misslyckade åtgärder,
  denne kriminolog verkar lika smart som snickisnacki!

  Gilla

 • SVENSK

  Lövenregimen är ytterst ansvarig för att detta liksom alla annan terror, våldtäkter mm får fortgå utan åtgärd!

  Gilla

 • Olof.p

  Berättar SVT att det är muslimjävlar som står för 95% av rånen%?

  Gilla

  • grunehetgrot

   Rånen kommer bara att eskalera och gå längre ner i åldrarna ju fler mördare Löven importerar för egen vinning från Afrika.

   Gilla

 • Det får vara nog nu

  Sven Granath är förstås ytterligare en av alla som är rädda för att bli kallad rasist. Det börjar bli lite tjatigt nu.

  Gilla

 • centurion

  Om man inte ens klarar av att, eller ens vill, identifiera orsakerna till de problem som uppstår — hur ska man då ens komma i närhet av en lösning. Om det däremot vore muhammed som attackerades, rånades, misshandlades, kränktes — då bleve det ett helt annat tonläge. Detta ser man ju dagligen i nyhetsrapporteringen med uppförstorade och vinklade snyftare när någon invällare gnäller. Allt medan motsatsen ignoreras.
  Dessutom har faktiskt justitiekanslern(JK) bestämt att rasism endast kan åberopas av invandrare. Så där kammar vi också noll.

  Gilla

  • grunehetgrot

   Det finns inte och har aldrig funnits någon invandrare i Sverige som uttalat sig rasistiskt.
   Ordet RASIST är bara något som de Svenska myndigheterna har hittat på för att skrämma ihjäl sina Svenska medborgare.

   Gilla

 • Tore

  Överlag är unga betydligt mer positiva till invandring så kan detta medföra en mer normal syn än etablissemangets verklighets frånvarande syn på massinvandringen.

  Gilla

 • Maja

  Det handlar inte bara om att skaffa egendom.Det handlar tyvärr mer att förnedra våra ungar och äldre också för den delen. Att visa makt för vilka som bestämmer i samhället. Förövarna är oftast utlännigar med dåligt självförtroende.
  Jag berättade för en av mina kunder att min väninna ,svårt sjuk kvinna , blir av med saker hela tiden i sitt hem ,även mat då jag handlar med mina medel åt henne och ser att det försvinner mat.
  Kunden kom tillbaka och berättade för mig att hon i sin tur hade sagt till en anhörig till en svårt sjuk man att vakta hans ägodelar.
  På en vecka hade kameran som hon riggade i våningen visat hur två personal kommer in samtidigt, den ena tar pappan in på toa och den andra tömmer hemmet på ägodelar.
  Det räckte som bevis , men alltså på en vecka såg dottern redan vad som sker i ett privat hem.
  Läste i en lokal tidning hur 5 äldre hade blivit rånade på allt de hade på konton.

  Vens ansvar är detta?

  Gilla

  • grunehetgrot

   Stefan Lövens !!!!!!!
   Inget snack om saken. Hans och ingen annans.

   Gilla

  • Anders Karlsson

   Tja, hur många har du släppt in. Jag har noll på mitt konto så antar jag att du har detsamma. Det är de som öppnade gränserna som gjort fel. Dvs politikerna. Så fort några politiker har drabbats så kommer problemet att lösas. De har redan rånat Löfven på hans talförmåga…

   Gilla

 • valentin

  Det måste vara elefanten i rummet som rånar och ökningen korrelerar med ja visst ja, vi kör kod 291 eller håller tyst

  Gilla

 • Anders Karlsson

  Detta är bara början. När affärna skyddar sig går de över till unga och pensionärer. Sedan kommer medelålders. Problemet är att svenskar går en och en medan rånarna kommer i (invandrar) gäng.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: