Är sociala medier eller islam det farliga?


ISLAM. Jag hör på Sveriges Radio P4 att terrorexperten Magnus Ranstorp intervjuas och han menar att terrorismen delvis är de sociala mediernas fel, folk och grupper hetsar varandra där enligt Ranstorp. 

När attackerna den 11 september 2001 skedde så fanns inga sociala medel så jag vill påstå att något annat ligger bakom och då hamnar vi på islam. Islam har inte bidragit med något gott de drygt 1400 den ideologin funnits och ansvaret för dagens terror och hot vilar tungt på dem som låter islam spridas i väst.

Min tanke är utan islam så vore bekymren mindre med terrorism, även den högerextrema terrorn. I går häktades en uzbek från Kazakstan i Östersund. Vi hade tidigare en rättegång mot några uzbeker som fälldes för terrorfinansiering med kontakter i samma område som uzbeken från Kazakstan. Rakhmat Akilov, terroristen på Drottninggatan var från Uzbekistan. Strömsund i Jämtland verkar ha blivit ett centrum för uzbeker och där är det inte så kul. Läs här om Strömsund på bloggen.

 • Vilket ansvar har de politiker som låtit Sverige ta emot flest uzbeker i hela världen? Många av dem starkt troende muslimer.
 • Vilket ansvar har politiker och media som med berått mod tagit emot människor från Afghanistan, Irak, Somalia, Syrien med flera. Alltså muslimer från jordens våldsammaste länder som lever som det står i koranen.
 • Det goda i islam är det som är tillåtet för muslimen och det onda är det som är förbjudet, utan hänsyn till vad som är tillåtet eller förbjudet hos andra folk. Detta enligt en bok som är oföränderlig och enligt muslimerna perfekt. ­Koranen är en av världens våldsammaste böcker och den som tror på det som står i koranen blir våldsam, med eller utan sociala medier.
 • Sedan har medierna ett stort ansvar. Det sitter fyra imamer och två andra som hålls inlåsta för att de utgör ett säkerhetshot. Vad händer med dem, kommer de att släppas i tysthet så de kan fortsätta lära ut våldsam islam i Gävle, Västerås, Göteborg och Umeå?
 • Dagens SvD nedan tycker inte det islamska hotet är något att orda om…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 


11 responses to “Är sociala medier eller islam det farliga?

 • kari sander (@karisander1)

  Den Norske terror eksperten som MSM bruker er litt av en mann ! Lars Gule er blitt kalt «Norges første internasjonale terrorist». For 33 år siden sto han på flyplassen i Beirut med 800 gram sprengstoff i sekken. Lars Gule blir dømt til seks måneder for ulovlig våpen innehav, altså sprengstoff. Kommer fra den rette pk sekta så da er det meste mulig og har vært på NRK nyheter daglig nå etter Bærum.

  Gilla

 • Anna

  Jag har varit nyfiken och frågat rakt ut några i omgivningen både vuxna, barn och tonåringar med en viss religion angående
  Isis, islamister, terrordådet drottninggatan m.m
  Svaren jag fick av personer som finns på arbetsplatser, skola, grannar, pizzapersonal m.m
  Gjorde mig stel av fasa, varför tror ni?

  Gillad av 1 person

 • Maya

  Nu är jag less på alla omskrivningar från dom politiskt sk.korrekta.Det är Putins fel,det är dom högerextremas fel,det är sociala mediers fel.Det ena idiotiska påståender efter det andra.Man vet inte till sig i byxorna när man kan haka på fullständigt befängda och dåligt underbyggda uppgifter i en stor amerikansk slaskblaska.Vad det handlar om är islam och uruselt ledarskap och feghet.Feghet att inte kunna stoppa utvecklingen i tid.Arrogans är dessutom ingen smickrande politisk egenskap i utrikespolitiska kontakter.

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Båda går hand i hand och är lika farliga !

  Gilla

 • centurion

  Censurens fula tryne tar aldrig semester. Den flyttar ständigt fram sina positioner undan för undan. Ranstorp borde veta bättre… Ge dig på jihadisternas nätverk istället — om du törs !

  Gilla

 • Weronica Selby

  Islam

  Gilla

 • Tony

  Ynkligt av denne Ranstorp att skylla på sociala medier,
  han verkar vara en linslus som ofta syns i TV rutan, men
  något konstruktivt mot terrorn har han inte åstadkommit,
  hade han haft någon heder hade han lagt skulden på
  den gammelmedia som ljuger utelämnar och mörkar uppgifter
  om grov brottslighet, där det verkar mer angeläget
  att skydda brottslingen än offren.
  Hade vi inte haft Sociala medier så hade befolkningen inte fått reda
  på något, men det är väl det so m är/var meningen, eller hur
  Ranstorp? Det är väl därför sociala medier är en nagel i
  ögat på alla P K idioter!

  Gillad av 1 person

 • Anders Karlsson

  Jag har tyckt att Ranstorp var rätt vettig, iaf förr. Vad menar han att sociala medier skulle hetsa. Många på sociala medier skriver på svenska medans de flesta terrorister behöver tolk. Han kanske vill begränsa sociala medier till svenska då svenskar sällan utsätter invandrare för terrorbrott….

  Gillad av 1 person

  • Hanna

   Instämmer! Jag har alltid tyckt att han vore självskriven som nationell samordnare mot terrorism pga sina unika kunskaper. Men nu när han blivit mer accepterad och citerad i media måste han kanske gå mer i 7-klöverns ledband?

   Gillad av 1 person

 • rune

  ”Nazistiskt våld väntas öka”
  Det våldet är noll och intet jämfört med t.ex. AFA och liknande.
  Men därom är det tyst.

  Gillad av 1 person

 • Gringo

  Frågan är vilken agenda de arbetar efter, för de är väldigt svårt att förneka alla brott, våldtäckter, rån, bombattentat, kidnappningar, skjutningar mot oss svenskar utförda av invandrare oftast med en religion som hör till stenåldern. Eller lever de så fruktansvärt långt ifrån verkligheten?
  ”En dåre och en klok man ser inte samma träd”.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: