Om ni undrar varför Malmö har problem…


INRIKES OCH SKATTER. Ni vet att Malmö får runt 5,5 miljarder om året eller 15 miljoner om dagen för att inte gå i konkurs från landets övriga skattebetalare genom det kommunala skatteutjämningssystemet, till det bidrar bland andra knarkarna i Danderyd med nästan 600 miljoner. 

Det verkar som Malmös politiker inte är så intresserade av att spara för då minskar bidragen. I Malmö arbetar 205 kommunala kommunikatörer, deras arbete är att informera om vad staden gör och styra medborgarnas bild av Malmö. Alltså inte kritiskt granska makthavarna utan bedriva propaganda åt politiker och tjänstemän och sedan detta, man tror knappt det som Alexander Edbom twittrar om är sant men Gustav Svanborg Edén är miljöpartist…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


24 responses to “Om ni undrar varför Malmö har problem…

 • Kenth Andersson

  Ja den lönsamma mångkulturen kostar !

  Gilla

 • Maja

  Petterssons bästa i dag;
  ” till det bidrar bland andra knarkarna i Danderyd med nästan 600 miljoner.”
  Vilken humor, fick mig ett gott skratt .

  Gilla

 • turrim

  Bilden i Samtiden visar varför alla kommuner har eller kommer att få ett helvete. Reinfeldt ser ut som Målle Lindberg.

  https://samtiden.nu/

  Gilla

 • centurion

  Alltså ; Malmö har importerat massvis med ”vinstmaskiner”. Och dessa borde nu och sen länge ha blivit ”lönsamma lite längre fram”. Dessutom borde de för länge sen ha gett oss den ”superekonomi” som utlovats. Allt enl. Stefan resp. Karl-Petter. Så något kommunalt skatteutjämnings-bidrag borde väl knappast komma på fråga längre. Läste för en tid sedan att kommunalrådet Katrin S-J satt och skröt över att kommunen går ”med vinst”. Maktgalna såssar har aldrig haft vett om att skämmas. Vad är det för en tok som administrerar pengarullningen ? DAGS ATT STRYPA FLÖDET !

  Gilla

 • G54

  Dags att ta upp en fin gammal svensk tradition.

  Under dom svåra åren på tretti-talet hade vi arbetskompanier sk AK:are som byggde vägar, högg i skogen, mm. Utan motprestation….inga bidrag.

  Gilla

  • Kattsand

   Ja, varför gör man inte det? Det är väl inte mer än rimligt att den som betalar lönen till någon skall ha rätt att få något arbete utfört i utbyte.
   Särskilt i dessa tider när våra politiker tjatar om att invandringen hela tiden måste öka för att bli tillräckligt hög för att tillgodose våran konstanta brist på arbetskraft samtidigt som vi har en massa arbetslösa och socialbidragstagare.

   Gilla

  • SvenskMan77

   Vadå? Ska ännu fler jobb försvinna menar du? Så att nya adeln och gamla adeln med reinfelt kan gnugga sina pengaräknarnävar?

   Gilla

 • ponnsan62

  Vad har muslimer bidragit med för fred och kärlek?
  Jag undrar!
  Det enda jag vet är bomb.bältet.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Minns såväl när Malmös politiker sa: Får vi bara bron till Köpenhamn så kommer vi bli Sveriges motor och generera massor av resurser till övriga Sverige. Nu finns bron men vad har hänt?

  Gilla

  • Maja

   Resurserna” kom och lever på bidrag!”
   Vi måste lära oss att tolka våra politiker vad de menar.

   Gilla

  • SvenskMan77

   Danskarna betackar sig nog för bron. Dom vill inte ha in skiten sveiges folkförrädare har dragit hit.

   Gilla

 • Maya

  Det är dags nu att sluta sponsra lekstugan som kallas Malmö.Sätt press på styrande politiker.Skicka samtliga på en ekonomutbildning så dom lär sig prioritera vad som är viktigt.Det är dom basala behoven som ska tillgodoses för Malmöborna,inte lekstugeaktiviteter och fina kommunkalas.Vård,skola,omsorg är prio ett.

  Gilla

  • Maja

   Malmös starke man Reepalu bör landsförvisas. Han har börjat med nermonteringen av staden och nu finns det ingen återvändo.

   Gilla

 • ponnsan62

  Malmö ska inte ha ett öre från övriga Sverige.
  Dom får väll börja jobba och ta ansvar för sitt liv.
  Tips.
  Bygg industrier
  Bygg bostäder
  Bygg bilar
  Bygg flygplan
  Bygg båtar
  Det finns mycket dom kan bidraga med.
  Om dom vill förstås

  Gilla

  • Gringo

   Problemet är bara att INGEN har den kompetensen, ingen vill jobba, enklare att leva på bidrag. Till detta kan man ju lägga att tryggheten är ju sådär i Malmö, vilket bidrar till att folk flyr.Allt det har lyckats med är fri invandring och en inkompetent ledning. Glöm inte att socialdemokraterna har styrt i Malmö sedan starten, förutom fyra år, det är med andra ord detta samhället som är socialdemokraterna våta dröm.

   Gilla

 • Mike E

  Det heter socialism.

  Gilla

 • Nicklas

  Kalle Anka landet Sverige är härmed fulländad av idioti. Våra förfäder vrider sig i gravarna.

  Gilla

 • Fjölet

  kanske ska man börja ta reda på vad var och en som är anställd i Malmö’s komun/stad har för anställning, mistänker att det finns en hel del sken anställda med noll uppgifter men bra lön, som ”knarkarna” i Danderyd är med och betalar.

  Gilla

 • Tanten

  På gatukontoret??

  Inte på trottoarkontoret?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Har skateboard-skjutningarna och olyckorna i Malmö gått ner nu?

  Gilla

 • ståfräs

  Är Gustav en knarkare? Vilket CV ”skateboardsamordnare”, sossar kan ta me fan allt med andras pengar.

  Gilla

 • Kattsand

  Om jag skulle fråga kommunen där jag bor om dom har en skateboardsamordnare, skulle dom ta mig på allvar då?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: