Ljuger statsministern?


Här ljuger statsminister Stefan Löfven.

”De rikas knarkande göder gängkriminaliteten” sade Stefan Löfven i ett utspel om narkotika och bekämpningen av denna.

Innan alla sågar Löfven jäms med fotknölarna, så har han i stora delar rätt i sin analys. Droger är ett stort problem i Sverige, droger ligger bakom många av de brott som idag begås och narkotikamissbruket (främst kokain) är utbrett i de finare bostadsområdena, i kändisvärlden och bland överklassen.

Överklassen och kändisarna som drar en lina på sina fester göder både narkotikasmugglare och drogkartellerna, för att inte tala om de ligor som idag skjuter och mördar hej vilt i kampen om herraväldet. Att beskylla invånarna i Danderyd som mest skyldiga är kanske ändå att ta i, för Expressen har granskat detta och det visar sig att statsministern far med en del osanningar.

2018 anmäldes nästan tio gånger fler narkotikarelaterade brott i Rinkeby-Kista än i Danderyd och när det gällde användandet av droger för personligt bruk var det fem gånger fler som gjorde detta i Rinkeby-Kista än i Danderyd. Även när det gällde narkotika relaterade brott och narkotikaanvändning per 100 000 invånare var siffrorna mörkare för det invandrardominerade området Rinkeby-Kista.

Där Danderydborna slår förortens invånare är bland gymnasieeleverna där rikemansbarnen slår förortskidsen med hästlängder. Dock en siffra som BRÅ:s rapport tar med en liten nya salt, då användare i områden med hög narkotikarelaterad brottslighet är mindre benägna att erkänna sitt missbruk.

Varför Stefan Löfven framför sitt argument får han givetvis svara på själv, men att varken han eller hans rådgivare tagit del av BRÅ:s rapport står väl utom allt tvivel. Finns de då skäl att han förskönar förorten och finns det fler rapporter vår statsminister väljer att ignorera?

Expressen


21 responses to “Ljuger statsministern?

 • Tony

  Om precis allt utan att han ska höja skatterna, för det
  löftet står han vid.

  Gilla

 • Kattsand

  Han kanske menar att det är de rika (och välavlönade) politikernas fel…..

  Gilla

 • Alfredo

  För att dra bort uppmärksamheten från det faktum att makten inte kan, får, vill, eller orkar lyfta ett finger för att undvika den perfekta storm som man har skapat grogrunden för i Sverige skickar man fram den osammanhängande floskelsprutan Steffe L med ett manus i hand som garanterat får landets medier att likt lyckliga hundar planlöst rusa sta – som efter en på betong stenhårt kastad studsboll – och därmed gladeligen släppa all “bevakning” (läs förminskning) av verkliga problem om än bara för några dagar. Mission accomplished! Detta samspel makt och medier emellan kan till stor del förklara varför det har kunnat gå så fel i Sverige. Men det är inte den fullständiga förklaringen till att förfallet har kunnat pågå under så lång tid och att situationen i nationen Sverige “tillåts” bli allt mer surrealistisk och kaotisk för varje dag som går. För att hitta förklaringen till detta måste vi rannsaka oss själva och var och en till mans ifrågasätta och aktivt förändra några av “våra” mest destruktiva karaktärsdrag: (blind) auktoritetstro, naivitet ™ gränsande till dumhet, konflikträdsla (rädsla att sticka ut, oförmåga att ta klar ställning och att stå för vår övertygelse oavsett vilka obehag det än leder till), oförmåga att kanalisera vår ilska och att använda kraften i den för att (äntligen!) äntra barrikaderna och stå fast där tills en vändning mot ett samhälle där likhet inför lagen, verklig yttrandefrihet, sunt förnuft, vetenskapliga fakta, personligt ansvar och en betydligt mindre “stat” är självklara fundament.

  Gilla

 • Maja

  Jag tror knappast att han själv inte ens tror på det han säger.
  Vad tror ni ?

  Gilla

 • Vita Linjen

  Stölder, rån, bidragsfusk osv osv.. Härstammar ifrån ojämnlikhet, girighet och avundsjuka. Det är en primitiv känsla: jag vill ha det du har, jag vill ha finare saker än vad du har. Hur skall jag göra det då, så fort som möjligt? Tänker ju fan inte ARBETA för saken, näe: jag rånmördar dig, tar din jacka och din telefon. Lätt som en plätt. HUR denna ojämnlikhet, enorma klyftan mellan fattig och rik, i samhället har uppstått.. DET skall Stefan fundera på, inte hitta på en massa flummiga skäl till varför han och hans vänsterkompisars långvarig agerande inte har nåt med några problem alls att göra. Tyvärr så är skadan redan skedd, denna fattig/rik-klyfta kan ingen fixa. Inte nånsin. Enda alternativet för dom som har det bättre ställt, är att akta sig och vara rädda hela tiden.. Eller flytta till ett säkert land, för Sverige är inte det längre.

  Gilla

 • ruben

  Naturlagen ”allt du säger kan vändas mot dej” slår ibland rättvist och skoningslöst tillbaks när man inte säger sanningen utan säger allt annat än sanningen. Det sorgliga är att om en statsminister inte försöker hålla sig till sanningen kan det vändas mot hela nationen. Det kan i så fall likna hets mot folkgrupp.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Löfven ljuger alltid om han vinner på det.

  Gilla

 • Tore

  Vad kan man förvänta sig ska komma ur truten på en fiskmås.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Statsministern och hans sosseregering ihop med MP, tror att de har tolkningsföreträde i alla samhällsfrågor. Tyvärr för honom, så köper ju inte alla svenska medborgare det. Vilket är glädjande.

  Det är klart statsministern far med osanningar, när man bara plockar ut en liten del av ett problem. Som är så enormt stort och sammantaget bottnar i helt andra fakta. En retorik som sossarna använder alldeles för ofta.

  Tydligen är han så naiv och dåligt påläst i sin ensidiga retorik, att det bara blir dumt i slutändan. Nämn bara en kommun i Sverige. Där ungdomar har problem med att skaffa alkohol, narkotika eller cigaretter, på ett olagligt sätt? Eller där detta skapar stora problem och samhällskostnader.

  Tyvärr, så låter och ”köper”, alldeles för många svenska medborgare. Sossarnas leverans av tolkningar och förklaringar. Som de kommer med i alldeles för många samhällsfrågor, av vikt. När det gäller sjukvård och omsorg, migrationsdebatten, klimatdebatten, skola och utbildning, pensioner o.s.v.

  En reflektion om Danderyd, som kanske statsministern då även kunde nämnt och tänkt på. För detta måste han väl gilla?

  Danderyds kommun har exempelvis en kommunal inkomstskatt på 29,5 %, vilket kan ses som lågt med tanke på att de också har landets högsta snittinkomst.

  Om vi dock tittar på den effektiva skatten ser vi att Danderyds invånare i snitt betalar över 38 % total inkomstskatt, vilket är den högsta i landet.

  Gilla

 • Maya

  Varför skyddas Afganistan hela tiden ?? En otrolig marknad som förser Västvärlden med heroin och rökheroin.Vi ska ta hand om dessa baaarn som påstås komma därifrån.Dessa baaarn är fridlysta.Varför får Khavari så stor uppmärksamhet ?? Ligger det möjligen en hund begraven någonstans ?? Dessutom kan jag upplysa Herr Löven om att rikemansbarnen använder kokain och hasch.Väldigt få använder heroin och andra tyngre droger som söljs öppet på våra förortstorg runt vår huvustad.En fråga som Herr Löven borde ställa sig är om dessa baaarn börja knarka när dom satte sina fötter på Svensk mark.Jag skulle nog sätta en hundring på att så nog inte är fallet.

  Gillad av 1 person

 • Bajen666

  Har man Henrik Arnstad och Jerzy Sarnecki som rådgivare så bli det så här tokigt och lögnaktigt.

  Gillad av 2 personer

 • ossie

  Rubriken borde vara ”Statsminstern ljuger !!”

  Gilla

 • Erling

  Måste vara grava fel i den statistiken! Högste potentaten kan inte ljuga!

  Det är omöjligt. Denne är Sanningens störste fanbärare i vårt land!

  Gilla

 • ståfräs

  Ursäkta men har ngn sosse någonsin talat sanning om någonting, skulle inte tro det, deras väljare måste ha en väldigt liten hjärna och verkar vara helt korkade.

  Gilla

 • rune

  ”Ljuger statsministern?”

  Det är väl en av de ”talanger” Trump syftade på . 😂 😂 😂

  Gilla

 • Olof.p

  Det som förvånat mig mest är att ingen kopplat ihop att det kommer en strid ström av unga män till Sverige från landet som producerar mest narkotika i hela världen, Afghanistan.
  Träffade en svensk militär som hade varit i Afghanistan och ”skyddat befolkningen”. Det dom i själva verket gjorde var att skydda nakoikaproducenterna från varandra. Och, nu verkar det som dom har hittat en bra marknad för sina produkter, Sverige.
  Undrar om socialdemokraterna får provision på all narkotikaförsäljning som dessa ungdomar gör?
  Är det någon som är skyldig till att det nu väller in mer narkotika i Sverige är det Stefan Löfven och socialdemokraterna.

  Gilla

 • rune

  ”Finns det då skäl att han förskönar förorten?”
  Givetvis, han försöker inbilla folk att det dåliga är bra och det som är bra är dåligt. Han vänder på allt, BRÅ kan man inte heller lita på, mörkade och friserade siffror, har något brott ökat med t.ex. 50 % bör man nog utläsa detta som 500 %.

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Alla politiker är och måste tyvärr vara kroniska mytomaner, ingen icke mytoman kan eller orkar att ständigt hyckla och hela tiden blåljuga andra människor rakt i ansiktet och samtidigt bara roffa åt sig fördelar !

  Gillad av 1 person

 • Peter Kostin

  Nu har aftonbladet hittat två flickor som bekräftar Löfvéns tal om narkotika i rika områden.

  Stefan Löfven slog fast att knarkköpare i välmående områden göder gängbrottsligheten – och tog Danderyd som exempel.

  Flera unga som Aftonbladet pratar med säger att droger är vanligt förekommande.

  – I Djursholm finns det allt möjligt. Många tar kokain och marijuana. Det är verkligen många som tar, säger Ellinore Renman, 17.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/AdQLMn/ellinore-17-inte-jattesvart-att-fa-tag-pa-droger-i-djursholm

  Gilla

  • Peter Skoglund

   Statsministern och hans sosseregering ihop med MP, tror att de har tolkningsföreträde i alla samhällsfrågor. Tyvärr för honom, så köper ju inte alla svenska medborgare det. Vilket är glädjande.

   Det är klart statsministern far med osanningar, när man bara plockar ut en liten del av ett problem. Som är så enormt stort och sammantaget bottnar i helt andra fakta. En retorik som sossarna använder alldeles för ofta.

   Tydligen är han så naiv och dåligt påläst i sin ensidiga retorik, att det bara blir dumt i slutändan. Nämn bara en kommun i Sverige. Där ungdomar har problem med att skaffa alkohol, narkotika eller cigaretter, på ett olagligt sätt? Eller där detta skapar stora problem och samhällskostnader.

   Tyvärr, så låter och ”köper”, alldeles för många svenska medborgare. Sossarnas leverans av tolkningar och förklaringar. Som de kommer med i alldeles för många samhällsfrågor, av vikt. När det gäller sjukvård och omsorg, migrationsdebatten, klimatdebatten, skola och utbildning, pensioner o.s.v.

   En reflektion om Danderyd, som kanske statsministern då även kunde nämnt och tänkt på. För detta måste han väl gilla?

   Danderyds kommun har exempelvis en kommunal inkomstskatt på 29,5 %, vilket kan ses som lågt med tanke på att de också har landets högsta snittinkomst.

   Om vi dock tittar på den effektiva skatten ser vi att Danderyds invånare i snitt betalar över 38 % total inkomstskatt, vilket är den högsta i landet.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: