Fem rumänska tiggare stoppades med stöldgods för 400.000 kronor nära färjan


BROTTSLIGHET. Vid en fordonskontroll i Trelleborg hittade polisen stöldgods värt 400.000 kronor. Fem rumänska medborgare åtalas nu för grovt häleri. Det var den 7 juli i år som en polispatrull fick syn på en skåpbil i höjd med Maglarpsrondellen utanför Trelleborg. Ekipaget stoppades vid Ica Maxi, rapporterar Lokaltidningen

Foto: Polisen

Sammanlagt fem män befann sig i bilen. I bagageutrymmet hittades flera svarta sopsäckar med byggverktyg. En stor del av verktygen kunde senare härledas till ett inbrott på en byggarbetsplats i Skåne.

I förhör uppger en av männen att gruppen rest till Sverige för att tigga och att de befinner sig i en tuff ekonomisk situation. Mannen berättar vidare att de var på väg till färjeläget för att resa hem när de stoppades.

Förhörsledare: Där finns mycket saker i bilen, vart kommer allt ifrån? – Dem hittade vi i skogen, säger den misstänkte.

Förhörsledare: Delar av godset från bilen har blivit stulet vid ett inbrott. Vad har du att säga om det? – Nej, vi hittade alltihop, fortsätter mannen.

Värdet på stöldgodset uppskattas till 400.000 kronor. Bland de målsägande finns flera stora företag, däribland NCC, Ramirent och Cramo.

”Brottet bör bedömas som grovt på grund av värdet”, skriver åklagaren i sin stämningsansökan. Tidigare i år släppte polisen en rapport som visar att utländska ligor står för en stor del av stöldbrotten i Sverige. Bland ligorna som pekas ut nämns rumänska tillgreppsnätverk som ägnar sig åt ”systematiska butiksstölder och tillgrepp av gods som lätt kan omsättas, exempelvis verktyg”.

Bussar med stöldgods i linjetrafik mellan Stockholm och Rumänien

-Pettersson menar att detta får fortsätta år efter år är en oerhörd flathet av regeringen som kostar enskilda och samhället enorma belopp och borde vara relativt enkelt att stoppa.

Sedan ska vi veta att utlänningarnas brott är rejält dyra, inte bara avseende värdet på stöldgods och det de förstör utan även: fem gripna, fem advokater, fem tolkar, fem transporter av misstänkta, fem celler som numera kallas bostadsrum av kriminalvården osv. Det är en rejäl apparat som kriminella utlänningar drar igång. Tänk om alla dessa kunde arbeta med något nyttigare.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 


10 responses to “Fem rumänska tiggare stoppades med stöldgods för 400.000 kronor nära färjan

 • Maja

  Det blev ingen höstmarknad för dessa gubbar.
  Det är för konstigt att statens tjänstemän medvetna om stölder i Europa tillåter höstmarknader och beställningsjobb helt utan skrupler.

  Gilla

 • Göran

  Åklagaren lär säga att ”det går inte att göra någonting då de misstänkta själva uppger att alltsammans hittats i skogen”!
  Mer PK att döma fattiga Svenska pensionärer till fängelse för ”Hets Mot Folkgrupp” då de känt empati med brottsoffer!
  Kanske tillhör Åklagaren samma familj som de misstänkta? Inkvoterad?

  Gilla

 • Bajen666

  Inte ofta jag delar ut en klapp på axeln till Kling & Klang men här gjorde dom faktiskt sitt jobb med bravur.

  Nu får vi se om även en klapp på åklagarens axel blir aktuell….antagligen inte..:-(

  Gillad av 1 person

 • Maja

  En gång till.
  Jag har varit i Rumänien i en tjänst och mött tjänstemän, som på min fråga svarade att de kan inte få ordning på rumäner då de vill inte anpassa sig till samhället.
  En kvinna berättade att romer hämtar stöldgods i Europa på beställning och har höstmarknader med våra stulna saker.
  Hon sade vidare att det är vårt del, om vi tillåter dem härja här blir de allt flera .
  Hon presenterade sina smycken av guld, en fin märkesväska mm och sade; Tror ni att jag har råd med min låga lön att köpa dessa saker. Jag skäms inte att säga att allt detta är stulet.
  Jag blir så förbannad när de får tillstånd av polisen att tigga.
  Hur mycket skatt skall de betala på inkomster?
  Ur led är tiden, Sverige har fallit i en sumpmark med kaoset som råder här.

  Gilla

 • Wargot Mallström

  Lägg omgående ner ditt Sverige hat, eller kryp in i den rödbrunrosa gödselstacken

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Stackars utsatta missförstådda och orättvist behandlade tiggare, de har det minsan inte lätt att få ihop tillvaron och när det väl fått det ja då kommer Steffes politiskt korrekta och elaka Kling och Klang och tar ifrån dem allt som de lyckats stjäla ihop !!!!!!
  Livet är hårt.

  Gilla

 • eugenecork


  Ziggisarna blev nog snopna (vem blev inte det)!

  Gilla

 • grunehetgrot

  Stefan Löven får lov att hålla lite bättre kontroll på sina barn.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: