Kommunikationschef som inte gillade SD får 18 månadslöner utan att arbeta


INRIKES. Gävle kommuns förra kommunikationschef Johan Adolfsson slutar sitt nya jobb i Trelleborg innan han ens har hunnit börja sin tjänst. Johan Adolfsson skrev nedsättande kommentarer om SD-väljare på sin Facebooksida vilket har skapat debatt i Trelleborg.

Nu har han slutit ett avtal med kommunen om uppsägning innan han tillträtt tjänsten, skriver Trelleborgs Allehanda. Tyvärr bakom betalvägg.

Johan Adolfsson skriver att det hela är tråkigt och att han helst av allt velat börja sin tjänst, men att han tillsammans med arbetsgivaren har funnit att det här är bästa lösningen.

– Han har valt att diskutera med oss vilka förutsättningar det finns för att han ska avsluta sin anställning hos oss, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg.

Avtalet med kommunen ger Adolfsson full lön i 18 månader, dessutom förbinder sig kommunen att betala utlägg för en fastighetsaffär som Adolfsson genomförde under sommaren inför flytten till Trelleborg.

Johan Adolfsson har tidigare arbetat som kommunikationschef på Gävle kommun i sex år.

-Pettersson konstaterar att en del gör ekonomiska klipp på att hata på nätet, andra åtalas för hets mot folkgrupp och får böter heller fängelse…

TIDIGARE 2019-06-16. SD-väljare är dumma i huvudet

INRIKES. Trelleborgs tillträdande kommunikationschef Johan Adolfsson skrev på Facebook i september ”Röstar du på SD är du nog dum i huvudet”. Nu vill Helmuth Petersén (SD), oppositionsråd i Trelleborg, stoppa anställningen.

– Jag är verkligen förbannad. Det här är riktigt illa. På gränsen till förtal. Sverigedemokraterna är det största partiet i Trelleborg. Vi fick 31 procent i riksdagsvalet och 26 procent i kommunvalet. Den tillträdande kommunikationschefen tycker alltså att en tredjedel av väljarna är dumma i huvudet, säger Helmuth Petersén.

Sverigedemokraterna i Gävle har skickat skärmdumpar av flera inlägg som kommunikationschefen i kommunen, Johan Adolfsson som alltså börjar sina nya anställning som chef i Trelleborg i höst, har gjort på Facebook. Helmuth Petersén delade några av skärmdumparna i SD Trelleborgs Facebookgrupp, vilket Trelleborgs Allehanda var först att rapportera om.

BLAND SKÄRMDUMPARNA finns bland annat inlägget där Johan Adolfsson skriver ”För mig är det enkelt. Röstar du på SD är du nog dum i huvudet”. I ett annat inlägg som Adolfsson har delat jämförs Jimmie Åkesson och Richard Jomshof, partisekreterare för SD, med Adolf Hitler.

Helmuth Petersén har meddelat kommundirektör Fredrik Geijer att Sverigedemokraterna i Trelleborg inte vill att Johan Adolfsson börjar sin anställning.

För flera år sedan skrevs det en hel del om Richard Jomshof och att han inte fick jobb som lärare eftersom han var Sverigedemokrat. Han hävdade att yrkesrollen som lärare och hans politiska åsikter som privatperson var två helt olika saker, är inte den här situationen en liknande?

– Nej. Det är inte lämpligt att en högt uppsatt tjänsteman är så oförskämd. Hade han uttryckt sig mer nyanserat så hade det varit en helt annan sak. Det här är en person som ska kommunicera med kommunens invånare.

Läs mer på Lokaltidningen.se…

-Pettersson säger att Johan Adolfsson är en man som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra. Johan var tidigare kommunikationschef på Gävle kommun. Där anställde han journalister som ska ge en förskönad bild av kommunen. Adolfsson, som själv arbetat som journalist, håller sig noggrant undan frågor från journalister i sociala medier. Han tar dessutom bort journalister från Facebook om det ställs kritiska frågor i flödet. Allt ska vara positivt. Det som riskerar att svärta ner fasaden tas bort. John Adolfsson saknar trovärdighet, så att han ber om ursäkt betyder inte ett dugg. Han borde flytta till ett kalifat.

Behöver Trelleborg verkligen en kommunikationschef? Det är bättre att använda pengarna på annat.

Johan Adolfsson låg bakom skylten nedan:

Detta trots att Gävle har och har haft stora problem med islamister.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Kommunikationschef som inte gillade SD får 18 månadslöner utan att arbeta

 • Rolf

  Om nu allas lika värde och värdegrund ska gälla, bör det tillämpas även när pk folk sprider sitt fanatiska hat mot politiska motståndare. De t o m tillåts fantisera ihop motståndarens åsikter. Alla som är emot fri invandring, kallas rasister/nazister helt utan belägg.
  Killen borde givetvis sparkas utan avgångsvederlag.

  Gilla

 • rune

  ”I ett annat inlägg som Adolfsson har delat jämförs Jimmie Åkesson och Richard Jomshof, partisekreterare för SD, med Adolf Hitler.”

  Johan Adolfsson…hmm…..började fundera lite kring hans efternamn…
  han kanske skulle hetat Adolfsonson…ja f-n vet ??? 🙂

  Gilla

 • Tony

  Tänk så många Gökar det finns i samhället idag, och
  dom blir bara fler o fler?

  Gilla

 • Tony

  Att bara komma på iden att anställa en sådan jubelidiot kan
  bara vara ett verk av Sosse adeln, eller samhällstjuvarna,
  dom som öppet stjäl ur det allmännas resurser med
  fantasiavtal? Vad finns det för skäl att teckna ett sådant
  förmånligt avtal med en figur som tillhör den skara som
  brukar skryta om sin utbildning, han måste väl för fan kunna
  skaffa sig en försörjning när han nu är så välutbildad.

  Eller är det kanske en ny affärside att teckna anställningsavtal
  och sen uttala sig korkat för att få ut avgångsvederlag?

  Det är lätt att vara generös med andras pengar!

  Gilla

 • ponnsan62

  Tänk att dessa nazister klarar sig jämt
  Få lön utan att göra något..

  Gilla

 • grunehetgrot

  De här islamistiska SOCIALNAZISTERN har förskingrat åtskilliga miljarder av det SVENSKA folket.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  I dagens trygga heliga och mångkulturella Islamistiska Sverige lönar det sig verkligen att inte gilla SD !
  Undrar om det hade blivit ännu bättre betalt om det istället hade gällt partiet AFS som till skillnad mot riksdagens 8 partier vill ha och står för ett Swexit och en riktig återvanåtervandringspolitik från Sverige ?

  Gilla

 • ossie

  Hur fan kan man bara anställa en sån fåne sen missbrukar ju politikerna skattepengarna så det borde vara kriminellt. Medlen går snart till allt annat än vad som skatterna ska gå till.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: