Stäng

Kan vi lita på Miljö-terroristerna?

ECO-FASISCM. Patrick Crusius, 21, sköt lördagen den 3 augusti 2019 ihjäl 22 personer i El Paso, Texas, USA. Brenton Harrison Tarrant, 28, mördade 51 personer i moskéattacker i Christchurch, Nya Zeeland den 15 mars 2019. Båda attackerna kallas eco-fascism,men i Sverige nämns högerextremism. 

Vänstermedia var snabb att lägga skulden på president Donald Trump och Vitmakt-rörelsen samt att det var ett rasistbrott eftersom de flesta mördade var latin-amerikaner. Det blev det som gäller i Sverige.

En som inte köpte den förklaringen var Linda Nordlund på Expressen. Nordlund skriver: ”Strax innan dådet postade gärningsmannen ett manifest på nätet, där han förklarar sina motiv. ”Hela mitt liv har jag förberett mig inför en framtid som inte längre finns”, skriver han. Lösningen är därför, enligt hans vridna logik, att stoppa miljöhotet från överbefolkning genom att kasta ut latinamerikanska immigranter. Han tror inte att USA kommer att genomföra de nödvändiga åtgärderna mot klimatkrisen om landet inte är etniskt homogent – det vill säga vitt.”

Linda Nordlund skriver vidare: ”Det påminner om somliga, radikala miljöaktivisters övertygelse om att Jorden vore en bättre plats utan människan. Att all mänsklig aktivitet stör jungfruliga ekosystem, och att det bästa vore om människosläktet slutade reproducera sig för miljöns skull. Men i ekofascisternas version är det inte hela mänskligheten som är en parasit på planeten, utan bara vissa (icke-vita) grupper.”

Det finns flera andra exempel på terrordåd som begåtts med hänvisning till klimatet och hot mot miljön. Förövarna skyller kriget i Syrien på torka och klimatförändringar. De hänvisar till att klimatförändringarna orsakar klimatflyktingar och att stora delar av jordens befolkning redan nu massinvandrar till andra länder för att fly undan de klimatkatastrofer som de menar att vi ser omkring oss.

Koppling mellan miljö och fascism vill naturligtvis inte miljövänstern kännas vid.

 

Klimatupplysningen

Hur långt är Pär Holmgren, EU-parlamentariker för miljöpartiet och f.d. TV-meteorolog med en tveksam demokratisyn beredd att gå? Miljöpartiet vill ha tvångspolitik när det gäller koldioxid: En tvingande utsläppsbudget och skatter, mer skatter.

År 2006 skrev Pär Holmgren en artikel i Svenska Meteorologiska Sällskapets (SMS) medlemstidning Polarfront en mycket omdiskuterad artikel om hur man skulle övertyga tittarna om att det fanns ett överhängande klimathot.

Pär Holmgrens inlägg gällde inte alls sakfrågan kring klimathotet. Utan den handlar om hur TV-meteorologer bör hantera klimatfrågan, hur de bör förmedla information till allmänheten och hur de bör styra frågorna som journalister kan tänkas ställa till dem.

”Vi meteorologer kan spela en viktig
roll i klimatfrågan om vi vill det. Naturvårdsverket
fick under 2005 mycket beröm
från EU för att de använt TV-meteorologer
i sin informationskampanj. EU vill nu att
övriga länder gör likadant. […] Vi är inte
forskare, det finns andra som är kunnigare
i frågan, men vi som jobbar inom massmedia
är (läs: bör vara) duktiga på att kommunicera,
prata på ett sätt som gör att även
’Nisse i Bagarmossen’ förstår vad vi säger.
Att vi dessutom, i varierande grad, är Tv-kändisar
är så klart ingen nackdel i sammanhanget.”

”Se till att du får svara på de frågor som
DU vill svara på, de frågor som du tycker
att reportern borde ha ställt! Även om hon
eller han av någon anledning inte frågar dig
det. ’Beror det här på växthuseffekten?’ behöver
inte besvaras med ett ’nej’, även om
detta i och för sig skulle vara vetenskapligt
riktigt. Du kan kanske lika korrekt svara
exempelvis: ’Ja, det finns en risk att det här
blir vanligare i framtiden.’ Då får du dessutom
antagligen betydligt intressantare
och viktigare följdfrågor om vad det beror
på och vad vi kan göra åt det. Och i det läget
hamnar du i en valsituation igen. Nu kan
du antingen svara något vagt om att ’man’
borde minska utsläppen av växthusgaser
(åtminstone i ett globalt perspektiv). Eller
så svarar du raskt, och med bara lite glimt
i det ena ögat: ’Höj bensinpriset till minst
100 kr litern!’ Gör du det senare kan jag av
personlig erfarenhet garantera att du får
ännu intressantare följdfrågor och dessutom
antagligen ännu större utrymme i
massmedia!”

Pär Holmgren säger sig inte vara för censur men tycker att de med avvikande åsikter inte ska få publicera sig i medlemstidningen Polarfront. Sådan är vår nya EU-parlamentariker.

Kan vi lita på Pär Holmgren? Numera kallar han sig inte meteorolog utan kommunikatör och som sådan vill han framföra ”rätt” budskap och det behöver inte vara fakta.

Läs mer på Klimatupplysningen…

-Pettersson undrar om Eco-fascisterna är beredda att ta till våld i Sverige som de gjorde i El Paso och Christchurch på Nya Zeeland…

Är det bra att uppmuntra folk från varma länder som Somalia att flytta till kalla Sverige där de släpper ut mångdubbelt mer koldioxid,

Kan vi lita på Eco-fascisterna?

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 reaktioner på “Kan vi lita på Miljö-terroristerna?

  1. Miljöpartiet är en mutation av kommunister följaktligen kan man lita på dom. Får dom råda så blir det ett totaliärt samhälle vilket de inte hymlar med. Det är helrött under den dåligt täckande rödfärgen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: