Frankrike sjunker långsamt ned i kaos

av Guy Millière • 11 augusti, 2019

 • President Macron säger aldrig att han är ledsen för de som har förlorat ett öga eller en hand (…) av extrem polisbrutalitet. Istället bad han det franska parlamentet att godkänna en lag som nästan totalt avskaffar rätten att protestera och oskuldspresumtionen, vilket gör att man kan gripa vem som helst, var som helst utan orsak. Lagen gick igenom.

 • I juni gick en annan lag igenom som hårt straffar den som säger eller skriver något som kan innehålla ”hatpropaganda”. Lagen är så otydlig att en amerikansk rättsvetare, Jonathan Turley, kände sig manad att reagera. ”Frankrike”, skrev han, ”har nu blivit ett av de största internationella hoten mot yttrandefriheten”.
 • Macron och den franska regeringens största orosmoment verkar inte vara att man riskerar kravaller, allmänhetens missnöje, att kristendomen försvinner, den katastrofala ekonomiska situationen eller islamisering och dess konsekvenser. Istället är det klimatförändringarna.
 • ”Väst vet inte längre vad det är, för det vet inte, och vill inte veta, vad som har format det, vad det består av, vad det har varit och vad det är. (…) Detta självmord leder naturligtvis till en dekadens som banar väg för nya barbariska civilisationer.” – Kardinal Robert Sarah, i Le soir approche et déjà le jour baisse (Kvällen kommer och ljuset mörknar redan”).

Paris, Champs-Élysées. 14 juli. Frankrikes nationaldag. Precis innan militärparaden inleds färdas president Emmanuel Macron längs avenyn i en tjänstebil för att hälsa på folkmassan. Tusentals människor som är samlade längs avenyn ropar ”avgå, Macron”, buar och häver ur sig förolämpningar.

I slutet av paraden släpper ett tiotal personer gula ballonger upp mot himlen och delar ut flygblad där det står ”gula västarna är inte döda”. Polisen skingrar dem, snabbt och bestämt. Ett ögonblick senare anländer ett hundratals ”Antifa”-anarkister, kastar säkerhetsbarriärer på vägen för att skapa barrikader, startar bränder och krossar skyltfönster i flera butiker. Polisen har svårt att kontrollera situationen, men i början av kvällen, efter några timmar, är ordningen återupprättad.

Läs vidare

17 thoughts on “Frankrike sjunker långsamt ned i kaos

 1. Hela Västeuropa inklusive dagens trygga heliga mångkulturella och Islamistiska satelitstat Sverige är förlorat, nu tar en annan religion över efter kristendomen !

 2. Var har Macron sina rötter?
  Synd att inte den tvättäkta Marie LePen vann, men man vet aldrig vad som sker.

 3. Kolle

  11 08 2019 at 21:04
  Drummel menar du din kobenta sugga.”

  Oh Kolle. Suggan har varit modell för strumpreklam, så det där med kobent stämmer tyvärr inte på mig.
  Och det är inte alla förunnat, kära du.

 4. Om vår regering tänkte som pettersson , så hade vi inte haft några problem! Det är dagens sanning!!

 5. Majoriteten på bloggen håller garanterat inte med dig Pettersson. Din ingångsvinkel är fel, din ton spydig och din agenda solklar. Invandrare skall gasas ihjäl, gärna på bästa sändningstid.

   • Hej Robban! Jag tror på Pettersson…Han är alltid uppdaterad! Hämtar du dina uppgifter från Dagens Nyheter eller Annan slaskblaska! Mvh Micke

  • Lägg av din drummer.
   ”Invandrare skall gasas ihjäl, gärna på bästa sändningstid.”

   Är det Mohammed från Malmö som skriver här?

  • ”Sökningar relaterade till: Judehatet i Malmö hotar demokratin:

   Judehatet i Malmö

   Hotet mot judar i Sverige är allvarligt och växande”

   Judehatet i Sverige har ursäktats av ledande politiker

   Varför stoppar ingen judehatet

   I Malmö är det farligt att vara jude

   Politikerna har låtit judehatet växa i Malmö”

   Judehatet i Malmö måste bekämpas med fakta
   En skam för Sverige att”

  • Majoriteten på bloggen håller inte med dig Christer om att invandrare ska gasas på bästa sändningstid.
   Du får gå in på någon sosseblogg och sprida din skit.

  • Jag förstår inte dig, Mohammed / Christer. Det är inte Pettersson som har skrivit artikeln. Vad exakt syftar du till?
   I artikeln talade inte skribenten om gas…..
   Är du allmänt irriterad över de sanningar som alla läser här?

Kommentera