Vuxenmobbning

Skolvärlden som är Lärarnas Riksförbunds egen tidning har publicerat en debattartikel av Jan Sjunnesson som många politiker, rektorer och lärare borde läsa.

“Är det okej att mobba en lärare på grund av politiska åsikter”, lyder rubriken.

Jan Sjunnesson har inte bara en bakgrund som chefredaktör för SD:s tidning Samtiden och debattör. han har också en bakgrund som lärare.

P.g.a. det yrkesvalet har han mobbats och tvingats bort av såväl elever, lärare som rektorer. I vuxenvärlden och inte minst i skolan debatteras mobbning flitigt och alla förnuftiga människor inser säkert att mobbning är något som ska bekämpas med till buds stående medel. Fast har du fel åsikt är det fritt fram att både mobba, trakassera och i de fallen är det de mobbade och trakasserade som får ge vika, inte deras antagonister.

Läs debattartikeln och det öde som drabbat Jan Sjunnesson p.g.a. hans åsikter i känsliga frågor. Eventuella lärare, rektorer och politiker som besöker Petterssons får gärna skriva ned era känslor i kommentarsfälten.

Skolvärlden

I samma tidning kunde man 2014 läsa om två lärare som stängts av p.g.a. sina partisympatier, varav Richard Jomshof var den ena.

“Vår ståndpunkt är att vi har en åsiktsfrihet i landet som gäller även för lärare och skolledare. Den politiska tillhörigheten eller privata åsikter kan inte vara avgörande för anställning”

Så sade Mats Nitz, förbundsordförande på Sveriges skolledarförbund. Nu får ni gärna rätta mig, men jag har inte hört talas om någon annan lärare som fått sparken för att denna sympatiserat med ett annat parti än Sverigedemokraterna och som i övrigt skött sitt jobb klanderfritt.

Skolvärlden

20 thoughts on “Vuxenmobbning

 1. Är det någon som känner till hur rödfärgad lärarutbildningen är? Väldigt mycket, precis som journalistutbildning.

 2. Jan Sjunnesson fick det säkert bättre som icke-lärare och genuspedagog. Och så kan han gå med rak rygg och som segrare.

  • Tror också att Jan trivs bättre nu än att jobba i skolan som den nu ser ut. Det tråkiga är, att kvar blir nästan bara lydiga pk genus pedagoger, som ska indoktrinera ungdomarna till lydiga undersåtar.
   Sättet på hur duktiga men oliktänkande, tvingas bort, är inte ett tecken på en fungerande demokrati.
   Vänsterliberala idéer, underminerar allt Sverige stått för och för landet närmare diktatur.

  • Pythagoras bara skulle rita cirklar framöver om han fick se det hörnet PK-Sverige har målat in sig i. Alltså det här är inte klokt..

  • Idag kom reklam från Maxi inför skolstarten utsidan av det 31 sidor stora häftet pryddes av en glatt leende ”mycket mörk” flicka? Vidare i häftet fanns totalt 17 bilder på barn 2 st vita barn, 3 st mycket mörka och 12 st mycket blandade. Trodde det var inför skolstarten i ett icke skidåkande land, men ack nej.

 3. Hat, lögner och förtryck tycks helt ok att bli utsatt för, om du inte är vänsterliberal och hyllar svensk invandringspolitik.
  Vad menar pk egentligen med att vi gilla olika och mångfald?

 4. Det stora misstaget skolan gjorde var att sparka alla lärare och ta in snorungar som inte var äldre än eleverna.

 5. Det är faktiskt skandal. Även att statsministern tidigare visat vägen genom att kala SD-politiker för nazister eller rasister, men det är ingen ursäkt. Naturligtvis ska eleverna med mobbingbeteenden bli avstängda från skolan om de inte förstår annat.

 6. Därför måste några använda pseudonym när de kommenterar hos Pettersson. Överhängande risk att få sparken.

 7. Det hette Berufsverbot i Hitlers national-socialistiska Tyskland och användes precis på samma vis. Motsvarande fanns också i Sovjet.

  • Det fortsatte i Öst-Tyskland. Läs Stasiland så får du fakta av en oberoende författare från Australien. Boken finns på biblioteket.

 8. Tre av mina vanner har slutat i skolan p[ grund av f;r mycket stok och politik inblandat. Duktiga yrkemanniskor sa inte undra pa att det rader brist pa kvalificerade larare

 9. De värsta mobbarna finns ju i riksdag och regering. Vår högste svetsare har ju satt i system att mobba, kränka, hata frysa ut.

  • “Statsminister” Svammelman bekräftar uttrycket “Av vad hjärtat är fullt talar munnen”. Man blir ju rädd 🙁

 10. Vem fanken vill vara lärare i dagens dysfunktionella skola…undrar jag.?

  Kanske dom som har ett självskadebeteende.?!

Kommentera