Migrationsverket vet inte

I juni presenterade Migrationsverket en prognos över hur regeringens nya och mer generösa regler för anhöriginvandring kan påverka flödet av migranter till Sverige.

Man uppskattade då att runt 8 000 ansökningar kommer lämnas in åren 2019-2021. Nu meddelar Migrationsverket att man inte vet hur dessa regler kommer att påverka antalet migranter som söker sig till Sverige.

I augusti 2018 säger Stefan Löfven i en intervju att han och Socialdemokraterna borde ha varit hårdare i sin migrationspolitik och att Sverige inte kan ha en mer generös lagstiftning än omgivande länder.

I januari 2019 säger Morgan Johansson att den nya lagen om generösare regler för anhöriginvandring är viktig.

Både Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Liberalerna, Centerpartiet och numera också Kristdemokraterna menar att Sverige som i decennier legat i EU-topp när det gäller mottagning av asyl- och anhöriginvandrare, måste acceptera att vi åter får en generösare lagstiftning och att det är nödvändigt att detta leder till ett större inflöde av migranter.

Samtliga partier hänvisade till Migrationsverkets 8 000 som alla ansett är en rimlig siffra för vår generositets skull. Den korrekta siffran för antalet asyl- och anhöriginvandrare ligger som bekant på över 300 000 under samma tidsperiod.

Fast nu meddelar alltså Migrationsverket att de inte har någon exakt siffra, men att det redan kommit in  fler ansökningar än förväntat. Migrationsverkets planeringschef säger så här till SR:

”…den höjda prognosen främst beror på att det kommit in fler ansökningar om familjeåterföring än förväntat, men att det inte syns i myndighetens system om ökningen rör anhöriga till flyktingar eller anhöriga till alternativt skyddsbehövande”

8 000 asyl- och anhöriga åren 2019-2021 kan m.a.o. vara en ren glädjekalkyl. Det verkliga antalet kan vara högre än så, betydligt högre. Kritikerna hävdade redan när regeländringen trädde i kraft, att vi kan stå inför samma problem som kaosåret 2015. Problemen efter det inflödet är inte på långa vägar åtgärdade och skillnaden är att vi då befann oss i en högkonjunktur, men att vi nu med raska steg är på väg in i en lågkonjunktur. Den som tror att alla kända problem kommer att lösas ljuger. Frågan är bara varför man ljuger och på vems inrådan?

Det har sagt förut, men tål att upprepas. Sverige är kört, så j**la kört…om vi inte får en regering som på allvar tar tag i saken och som vågar ta alla obekväma men nödvändiga beslut.

SR

9 thoughts on “Migrationsverket vet inte

  1. Det räcker med invandring ,vi villa ha nåt politik som ta det på allval. Vad det ska hända om några år vårt Sverige.

  2. 8000 verkar på tok alldeles för lite. det behövs nog ett par tre nollor till för att komma närmare sanningen.

  3. Jag vet!
    Enligt SMHI kommer en flykting tsunami på över 100.000st flyktingmissbrukare, pedofiler is-terrorister, kebab ingenjörer.

  4. ”Humanitär stormakt” … Århundradets värsta svek. Ett hyckleri utan motstycke. De som Verkligen behöver hjälp lämnas åt sitt öde. Varje ljugande desertör som tar sig hit kostar 1 miljon per styck, per år. I snitt 7 år framåt. Då har de antingen dragit vidare eller blivit skjutna eller hamnat i åtgärd för nya skattepengar. Riktiga jobb kommer aldrig att ske. Totalt c.a 300 miljarder per år till ingen som helst nytta. Vi är sämst i klassen samtidigt som vi sågar av den gren vi sitter på. Barn med uppsvällda magar och flugor i ansiktet vädjar om hjälp medan Stefan står och flinar och kramar om våldtäktsmän och potentiella såssar.

  5. Tja, med en regeringschef som är helt vilse i pannkakan så tror du att hans myndigheter har bättre koll.
    Vi kan bara konstatera att inflödet beror på orsaker vi inte vet. Inte ens svetsarn (kranföraren) har en aning.

Kommentera