Folk måste skänka pengar

SVT Sörmland behandlade Eskilstuna kommuns beslut om tillstånd för romer som vill tigga.

I inslaget intervjuade man en ung kvinna från Rumänien.

Bild från SVT:s inslag 2019-08-02

Bianca som kvinnan heter, säger i inslaget att de inte har några pengar och att hon bara lyckats skrapa ihop 100 kronor sedan de kom till Sverige. Nu hade förstås en seriös reporter ställt frågan hur länge Bianca vistats i Sverige med tanke på att hon enligt utsago tjänat så lite? En seriös reporter hade givetvis konfronterat Bianca med frågan hur hon kom till Sverige och hur hon hade råd att bekosta resan hit? Bianca ser ut att vara runt 25 år (en vild gissning) och naturligtvis borde en seriös reporter ställt frågan om en ung och frisk kvinna inte borde vara i hemlandet för att jobba eller studera?

På Eurostats webbsida kan man se statistik över arbetslösheten i EU. Se bilden (klicka för större version) och fundera sedan över det faktum att arbetslösheten är betydligt lägre i Biancas hemland Rumänien än i Sverige. Markera själv vilka medlemsländer du vill jämföra med.

Det föranleder att länka till ett inlägg Petterssons publicerade i april. I detta tas upp det faktum att en nyutexaminerad läkare i Rumänien tjänar ungefär lika mycket som en rumänsk tiggare i Sverige. En seriös reporter borde givetvis ställt frågan till Bianca om detta faktum har någon roll i frågan?

Förövrigt tycker jag att sossen Jimmy Jansson från Eskilstuna gav ett trovärdigare intryck än sossen Thomas Wennström från Umeå i gårdagens debatt.

 

15 thoughts on “Folk måste skänka pengar

 1. Det är enklare att se det korta tidsperspektivet (det är synd om tiggarna och vi måste hjälpa dem) Det längre perspektivet är betydligt knepigare. Då måste man börja med att fråga sig: vad vill jag? Jag tror så gott som samtliga svarar: De måste få hjälp. Nästa fråga blir ju då: hur? Om vi bortser från en rad olika om och men utkristalliseras den enda vägen som leder framåt nämligen att göra det svårare att bedriva tiggeri. Då kommer så småningom tiggeriet att upphöra succesivt och inga nyrekryteringar kommer ske. Att fortsätta som sker idag är att svika nästa generation rumäner som kommer gå i sina mödrars fotspår samtidigt som Rumänien ser att Sverige är ett land där det finns gott om människor som skänker pengar till de innevånare de själva inte besvärar sig med att hjälpa. Så länge vi skänker pengar till dessa människor skjuter vi
  bara problemet framför oss och tiggarna blir fler och fler.

 2. Hehe lögnen är tiggarnas främsta vapen, den hundringen blev intjänad på en kvart….om hon inte har snott den ifrån en naiv och godtrogen pensionär vill säga.

 3. Tösen har garanterat samtidigt ett kompletterande ”nattarbete”, liksom hennes ”capos” sannolikt har!
  Jmf NRK grävande reportage om romer (Rumäner/Bulgarer)

 4. När programledarna på TV inte låter alla tala till punkt, när andra deltagare stör när någon är av en annan åsikt.De bör ge var och en lika mycket tid att diskutera. de tystade Tove Lifvendahl i morse på TV 4 i diskussion om Greta och klimatet.
  Tove är känd för sina kloka motstridiga åsikter, så hon var tyst när Gudrun och en från DN överöste hennes svar.

  När de diskuterade Asap Rocky sades det inte ett ord om antagonister. De bör ha lyft upp deras kriminella bakgrund.

 5. Detta var ingen ”SD-politiker”. Så då fick de tuffa och relevanta frågorna utebli.

  ”Som man frågar får man svar”.

  • Hon har inte kommit till Sverige för att jobba.
   Sverige är som ett smörgåsbord för henne.
   Här sitter det mesta löst, barnvagnar, cyklar och trädgårdsmöbler.

   • Karlar vilkas fruar inte har en aning om vad mannen pysslar med. Prostitution är vanligt förekommande i dessa kretsar.

 6. En seriös reporter hade ställt dessa frågor, men nu handlade det om Svt,
  och å ställs inga kritiska frågor, så det går att ljuga på många sätt,
  SVT kan alla dessa.

 7. Det är inte normalt att åka till ett annat land som turist och tigga. Jag skulle under inga som helst omständigheter göra det och skämma ut mitt folk. De säljer blåbär och det är ju bättre men de betalar säkert inte skatt. Är hon prostituerad kan man undra och säljer hon droger?

  Alla som säljer droger är väl utlänningar, droger skapar oreda i samhället och folk lever trista liv i dess kölvatten. Jag tycker alla som säljer droger borde avrättas rätt upp och ner, precis som i Filippinerna.

  Man har inte rätt att stjäla, speciellt från PRIVATPERSONER. Man har ingen rätt att förstöra för privatpersoner över huvud taget.

  Men ingen bryr sig i ankdammen, folk går ovetande till arbetet medan politikerna fyller sina fickor.

 8. Det finns inga seriösa reportrar på SVT, de är bortplockade för länge sedan. Alla som försöker ge en någorlunda realistisk bild av Sverige idag blir bannlysta av PK media. De är detta regeringen kallar för demokrati och yttrandefrihet.

 9. En sak som jag undrar över det är hur dessa tiggare har råd att flera gånger i månaden åka tur och retur till hemlandet Rumänien.
  Jag som är en Svensk fattigpensionär har inte råd att åka enkel resa till Rumänien en gång i månaden.
  Samtliga av dessa tiggare har det bättre ekonomiskt än vad de Svenska fattigpensionärer har.

Kommentera