Inga Lindström – ett gigantiskt bedrägeri

SÖDERMANLAND. Det finns inte en tysk som inte känner till hennes namn. Säg Inga Lindström och stora delar av den tyska befolkningen börjar prata om det vackra svenska sommarlandskapet, de stiliga männen och de vackra kvinnorna. Tyskarna älskar att drömma sig bort en stund. Inga Lindströms tv-filmer av såpa-modell lockar mellan fem och tio miljoner tyskar att titta, varje avsnitt.

Christiane Sadlo, tysk manusförfattare och journalist, skriver ofta under pseudonymen Inga Lindström, och förlägger sina berättelser till svensk miljö. Filmerna för den tyska TV-kanalen ZDF, handlar oftast om kärlek i Södermanland och i svensk herrgårdsmiljö. Men även Östergötland, Öland och kanske fler platser är med.

Tyskarna har sedan många år upptäckt hur vackert det är i Södermanland och spelar ofta in “Inga Lindström”-filmerna i trakten där Pettersson och den oäkta hustrun lever torparliv. De har hållet på sedan 2003 med fokus på Nyköping och sydöstra Södermanland och idag låg det en lapp i brevlådan där filmbolaget ber om ursäkt för vissa störningar på vägarna för de boende under årets inspelning.

Mängder av hela filmer finns på Youtube…

Häromåret gick dock tyskarna lite för långt. – Pettersson tänkte ta sig sitt kvällsdopp där han oftast får vara själv men kom inte fram, vägen var blockerad av filmteamet som spelar in film på “min” badstrand. De är totalt hänsynslösa.

Jag fick bada en bit bort där sanden är ersatt av sten, fan också.

Nåväl, det går att leva med, värre är att tyskarna ger en falsk bild av Sverige. De beskriver landskapet, gårdarna och folket som bor på landet riktigt i stora drag, även om alla inte är så stiliga men när de filmar i städerna ljuger de rejält. De visar inga vandrande tält, inga skäggtomtar eller “ensamkommande barn” som driver omkring. De visar det Sverige som fanns för 50 år sedan. När sedan de tyska turistbussarna kommer blir de chockade.

-Pettersson undrar varför SVT aldrig köper in dessa filmer? Är det för bristen på mångkultur och att filmerna visar ett land som en gång fanns…

En av “Petterssons” badplatser

 

Tysk inspelningsbuss

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Inga Lindström – ett gigantiskt bedrägeri

 1. Antar att de får något slags kulturbidrag? Märkligt då att de inte tvingas visa upp en mer mångulturell bild, vilket inte skulle vara så svårt. Bara att filma på några av de större offentliga badplatserna. Kan rekommendera den Sundbyholm utanför Eskilstuna (även kallat Al-Qaida bukten i folkmun) eller det spännande centralt belägna Vilstabadet, men närhet till Frösluna och allt vad det innebär…

  • Kan inte tänka mig att de har några som helst bidrag, tvärtom Inga Lindstrm är en genomkommersialiserad såpa som genererar bra vinst åt ägarna. Filmbolaget har bra rykte i trakten för att sköta sig och betala bra för de lokaler och marker de hyr.

 2. Ja även Tyskarna vill väl drömma sig bort från vardagshelvetet
  med massinvandringen, och än har vi ju kvar en stor del av naturen.

 3. Södermanland, allt jag kan tänka på är negrer och araber som varken kan eller vill.

 4. … filmerna visar ett land som en gång fanns…

  Jag minns själv den “gamla goda tiden”, Suck…de´ va´ då de´.

  • Jag själv som är uppvuxen i en gammal jättefin sörmländsk idyll – tycker alltid att det är väldigt märkligt att läsa debattartiklar i msm från kulturarbetare som minsann hävdar att detta samhälle som vi längtar tillbaka till – aldrig har existerat… 🤔

   Precis som om att jag skulle ha drömt ihop och ha felaktiga minnen, 20 år av mitt liv!?

 5. Är ju bara en såpa. Skulle man skildra verkligheten skulle det ju bli en skräckis.

  • Filmteamet kunde gärna besöka Järva,Fittja Malmö med flera nybyggarnas hemvist. Romantiken skulle vara långt borta.

Kommentera