Stötande


Anne Ramberg, aktivist och ordförande för Advokatsamfundet, angriper moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell för en debattartikel där han kräver hårdare straff för våldtäktsmän.

Förslaget från Forssell angrips av Ramberg med orden ”olämpligt och aningslöst”.

Forssells förslag om att höja minimistraffet för våldtäkt från två till tre år finner Ramberg stötande.

Expressen

Personligen tycker jag att både två och tre år är milda straff för den som bevisligen tagit sig rätten att våldta och förstöra en människas liv. Man kan så klart visa upp en rad exempel där utdömda straff är pinsamt låga och utan omtanke om offren och deras anhöriga. Dömd till 3 års fängelse för våldtäkt på barn – vill bli frikänd (SVT 2019). Taxichaufför våldtog kund – fick lägre straff än minimistraffet (Samnytt 2019). Tre män våldtog kvinna – straffen sänks (Mitti 2019)

Tre exempel av väldigt många där Anne Ramberg anser att straffen är lagom m och t.o.m. för hårda. Ingen frågar hur de unga flickorna mår och hur deras vardag numera ter sig.

Fast, lyssnade man på Anne Rambergs sommarprat i P1, så ska man inte förvånas. Att ett skattefinansierat public service-företag tillåter detta utan att i efterhand be om ursäkt säger ganska mycket, för att inte säga väldigt mycket. Något av det värsta jag hört i detta populära program genom åren.


19 responses to “Stötande

 • Tony

  Det märks var SVT har sin Agenda, bara hårt vänstervridna
  figurer blir sommarpratare där, så blir det när högsta hönset befinner sig till vänster om Nordkoreas diktator!

  Gilla

 • Tony

  Anne Ramberg är en förrädare till sitt eget kön,och denna figur hade även en önskan att bli justisieminister?

  Gilla

 • Bajen666

  Håller med om att straffet bör ökas rejält där våld och förnedring ingår, men inte fan för det nya där man måste ha ett samtycke varje gång en ny ställning ska intas.

  Våldtäkt i Sverige har numera blivit lika urvattnat som rasist fascist orden….Tack för det feminister.

  PS: För övrigt så är Anne Ramberg svårt vänsterbliven så det blir skönt den dagen hon försvinner ifrån tablåerna.

  Gillad av 1 person

 • Peter Skoglund

  Anne Ramberg säger………..

  ”Rent generellt finns inget som talar för att hårdare straff har en avhållande effekt, det finns ingen forskning som tyder på det”, säger hon till Expressen

  Så då borde det alltså innebära att låga straff, får folk att sluta begå brott och våldtäkter. Är det så hon menar? Sker det i vårt samhälle?

  En rimlig straffsats är naturligtvis också, en markering för att brottsoffret ska få en signal i sitt rehabiliterings arbete , t.ex. efter en våldtäkt.

  Anne Ramberg är inte speciellt trovärdig i många av sina synpunkter .Dessutom har hon svårt med respekten för alla människors åsikter.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Denna mycket tveksamma Ramberg skulle istället prata med våldtäktsoffer fråga och förstå hur de mår efter en våldtäkt men det är naturligtvis inte att vänta sig av en mångkulturälskande hycklande och verklighetsfrämmande s.k avokat !
  Vidrigt är ordet.

  Gillad av 1 person

 • Gunnar Edlund

  Hela tanten Ramberg är stötande.

  Gillad av 1 person

 • Gunnar Karlsson

  Vilken lättnad att hon försvinner ur fokus i och med sin pension. Hon är en mycket motbjudande person med ett ytterst förvirrat intellekt, på vilket sätt är Johan Forssell förslag ”motbjudande” och ”olämpligt”, är helt övertygad att hon inte ens själv kan förklara detta på ett begripligt sätt.

  //Gunnar

  Gillad av 1 person

 • Reinhard

  Det är olämpligt och aningslöst att uttala sig så som Forsell gör. Minimistraffet två år kan dömas ut för tex ett finger som utan samtycke förs upp i en kvinna. Är det rimligt att höja den gränsen och låsa in någon i tre år för en sån gärning? Proportionalitet måste råda.

  Gilla

  • Reinhard

   Betänk att maxstraffet för misshandel är två år.

   Gilla

  • Lukas

   Man kan ju då till exempel ge fan i att sticka upp ett finger i en kvinna om man tycker att straffet är för högt – eller?

   Gillad av 1 person

   • Reinhard

    Man kunde ju önska att folk gav fan i att göra så av andra skäl än risken att åka fast och bli straffad. Men så är det som bekant inte. Det är dock mycket med två år som minimistraff för våldtäkt om man jämför med misshandel. Slår man någon med en flaska så blodvite uppstår ger det knappast maxstraff för misshandel (2år). Det blir då oproportionerligt att höja minimistraffet för våldtäkt från 2 till 3 år. Det är det som är olämpligt och aningslöst.

    Gilla

  • Nosferatu

   Regeringen som stiftat samtyckeslagen tänker höja minimistraffet för våldtäkt, det lovade Morgan Johansson igår. Så även socialdemokraterna finner det lämpligt att ett oönskat finger i slidan är ett brott värre än en ringa misshandel.

   Gilla

 • Mm

  Och vem bryr sig om vad A Ramberg har för uppfattning, ingen som helst.

  Gillad av 1 person

 • Mikael Kval

  Jag tycker att det är ointressant att höja max straffet. Det utmäts aldrig. Däremot minimum straffet bör höjas REJÄLT!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Vidrigt att Advokatsamfundet som borde vara helt neutrala, hålla truten och sköta sina jobb, börjar lägga sig i hur landet skall skötas!

  Det kan väl inte vara deras jobb att stå på brottslingarnas sida?

  Men det är väl bara pengarna och egoism som styr, kortare straff, fler brott, mer blodspengar i deras rymliga fickor! Brottsoffren och deras lidande, skiter dom tydligen helt i!

  Gillad av 3 personer

 • Freedom of speech

  Svenska rättsystemet definierar tyvärr ”våldtäkt” väldigt svagt. Kan vara att någon full tjej ångrar sig… enligt en ny lag som jag tror trätt i kraft. Eller så var det bara ett förslag, minns inte. Hur som helst så riktig våldtäkt, där man kan finna sperma/DNA, videobevis, etc så skall högre straff finnas absolut. Står ord mot ord, ska ingenting hända alls tycker jag.

  Gillad av 2 personer

 • Argus

  Våldtäkt har historiskt sett straffats med döden och jag kan ha viss förståelse för det. Så tre år är en piss i Mississippi.

  Gillad av 2 personer

 • Mike E

  Det är ju inte en slump att Anne Ramberg får äran att sommarprata. Gigantiska SVT/SR ställer sig bakom henne. Vidrigt.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: