Crimescene


I en liten stad som Nyköping har vi bara under veckan tagit del av en vardag som kryper allt närmare allt fler. Skottlossning, mordbränder, inbrott olaga hot

Varför skulle inte en liten stad drabbas av det nya Sverige när vi läser liknande rubriker från småorter som Grums, Kil, Strömsnäsbruk, Arlöv etc etc

Vi har idag en polismyndighet som vill, som har kompetens, men som saknar resurser för att trygga vanliga människors vardag. Ovanför dem har vi politiker som möjligen vill, men som saknar kompetens och den okuvliga viljan att på allvar ta itu med detta.

Frågan är hur länge ansvariga på både ministerposter och chefsnivåer ska tillåtas försvara det eskalerande våldet med termen socioekonomiska effekter? Är det verkligen ett skäl att råna, stjäla, mörda, våldta och misshandla för att man bor trångt, att föräldrarna saknar jobb, att skolan är tråkig eller att det saknas fritidsgårdar i bostadsområdet?

Denna argumentation är passé, trots att den förs fram så fort någon ansvarig tvingas förklara hur det eskalerande våldet i Sverige kan fortgå i år efter år. Vore detta faktorer som utlöser våld och annan kriminalitet, skulle saker och ting se än värre ut. Hur många små orter tror ni ens har fritidsgård? Hur många elever tror ni inte är skoltrötta? Hur många ungdomar tror ni har råd att köpa den dyraste mobiltelefonen, den supermoderna elcykeln och den där årliga resan till Thailand? Dessutom är långt från alla i socioekonomiskt utsatta områden kriminellt belastade.

Ha dåd i åtanke att vi under den gångna veckan möttes av rubriker om en stigande arbetslöshet och lägre sysselsättningsgrad. I samma veva har regeringen tillsammans med Liberalerna och Centerpartiet skapat incitament för en mer generös och ökad invandring som åter sätter Sverige högst på tronen när det gäller att locka till sig nya människor från världens alla hörn.

Nej, det finns andra skäl som gör att våldet eskalerar och kryper närmare vanligt folk. I SVT:s serie Dold som visades 2017 gjordes ett reportage om gängvåldets Malmö. I programmet intervjuades en f.d. gängkriminell som lyckats lämna den destruktiva miljön, som blivit småbarnspappa och nu reser runt på fritidsgårdar o.dyl och föreläser för ungdomar om våld. Han säger följande i programmet; ”De som är kriminella vill vara kriminella” och där ligger nog sanningen. Snabba pengar, dyra smycken, snygga brudar, fester och ett spännande liv utanför lagens råmärken.

De som i lilla Nyköping skjuter, eldar, rånar, misshandlar och mördar är inga människor som plötsligt inser att avsaknaden av ett arbete, en stor bostad, bra betyg i skolan och den där dyra klockan är skäl nog  för att bryta mot lagen och göra andra människor illa. Det är individer som finner en annan väg till välbefinnande och det livet har att erbjuda.

I torsdags tog Petterssons upp polisens, gränspolisens och tullens rop på hjälp. Ett inlägg där det länkas till sanningar även etablerad media väljer att belysa. Är det en tillfällighet att utländska gärningsmän är kraftigt överrepresenterade i brottslig verksamhet? Jag syftar då inte bara på de kringresande ligor som rör sig över de europeiska gränserna som om de överhuvudtaget inte fanns. Jag talar också om alla de hundratusentals människor som kommit till Sverige från länder där våld, konflikter och odemokratiska krafter regerat i decennier.

2013 visade Migrationsverket upp statistik som sade att 90 procent av alla som söker asyl i Sverige saknar all form av id-handling. Det innebär kortfattat att varken Migrationsverket eller andra myndigheter vet vilka personerna egentligen är, varifrån de egentligen kommer och varför de egentligen kommer. Att terrorister gömt sig bland migrationsströmmarna har man sent om sidor tvingats erkänna, men hur många har en aning om antalet kriminella som lyckats smita in i landet med hjälp av falska eller en avsaknad av id-handlingar?

Vi vet idag att många nyanlända, inte minst ensamkommande, varit och är inblandade i många uppmärksammade fall med droger, rån, våldtäkter och mord. Har de blivit sådana sedan ankomsten till Sverige, eller var de möjligen kriminellt belastade redan innan de kom hit och kan det vara orsaken till att de en gång lämnade sitt hemland?

Vad har regeringens nya bosättningslag haft för inverkan på otryggheten och våldet i småorter runt om i landet? Ganska mycket är min personliga åsikt, även om småbuset har uppträtt på dessa orter långt innan afrikaner och araber gjorde sig påminda. Politikerna i dessa kommuner sitter förstås på svaret, likaså polisen, andra myndigheter och inte minst brottsoffren. Presentera dessa helt osminkat och varken jag eller någon annan behöver spekulera.

9 av 10 saknar alltså id-handlingar. Det innebär att bara under 2015 kom det drygt 146 000 människor till Sverige vars identitet ingen egentligen känner till. Det ska sägas att merparten av dessa säkerligen är hederliga människor som av olika anledningar lämnat sitt hemland, men lek med tanken att bara 2 procent av dessa 146 000 är kriminella individer som anlänt till Sverige med en inte alltför trevlig agenda. Det skulle innebära drygt 2 900 individer under bara 2015 och då är ändå inte alla de som kom till Sverige, men aldrig sökte asyl inräknade och heller inte de internationella ligor som rör sig över de europeiska gränserna.

Jag tror tyvärr det är för sent, även om vi nu är på väg att få ett antal tusen nya poliser. Sveriges rykte ute i världen kommer att ytterligare försämras, om…

..vi nu inte får en regering som tar saken på allvar och som vågar ta väldigt obekväma beslut. I en sådan regering kan självklart inte Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet sitta. Socialdemokraterna kan sitta i en sådan om de klipper bandet med sitt Tro & Solidaritet och inser att den nya väljargrupp de hämtar i förorterna är väldigt flyktig och kommer att överge partiet så fort ett renodlat muslimskt parti kandiderar till riksdagen med löften om särbehandling och sharialagar.

Vilka andra partier som bildar denna regering struntar jag i. Det jag bryr mig om är att Sverige återigen ska bli ett land där människor känner sig trygga, där människor känner en framtidstro och ett land vi lämnar över till våra barnbarn med leenden och inte med bekymrade miner.


18 responses to “Crimescene

 • Karl

  Så länge som S med sina stödpartier sitter vid makten kommer det inte bli någon ändring, där emot så kommer det tyvärr bli värre.
  Bara titta på alla återfallsförbrytare som inte utvisas utan de häktas och släpps efter några timmer så de kan fortsätta begå brott.
  Börja med att återställa gränsskyddet sen börja utvisa de kriminella oavsett om de är svenska medborgare eller inte, sen alla som fått TUT och PUT på falska grunder.
  Bara här så hade vi sparat jätte många miljarder som kan gå till sjukvård, välfärd, pensionärerna, skolor osv.

  Gilla

 • Bozze

  Tror vi kan glömma en snar förbätring av svensk politik.
  Sveriges politiker finansierar just nu vår undergång.

  https://ledarsidorna.se/2019/07/del-tolv-etableringen-i-svensk-bistandsk-och-utrikespolitik/

  Gilla

 • Bajen666

  ”Vi har idag en polismyndighet som vill, som har kompetens”

  Haha jag tror jag dör, vi har för fan västvärldens sämsta poliskår och västvärldens sämsta åklagare lägg där till ett vänsterliberalt politiserad TR HR så får vi dagens Sverige.

  Såg på Swebbtv igår där Åsa Westerberg (frisör) talar om justitiemordet på rapparen ASAP Rocky….men där hon också förklarar sitt egna Justitiemord angående ett HMF-åtal….kolla på det och förskräcks.

  Gillad av 2 personer

 • centurion

  Avatar…eller vad du nu kallar dig för. Alla andra i din omgivning är alltså Idioter, bara för att Du inget Begriper. Verkar som du sprider dåligt inflytande omkring dig.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  När medborgarnas verklighet och önskan om problemlösningar för landets bästa. Inte har första fokus hos många av våra politiska partier och deras företrädare. Då har det politiska styret med sina intresseorganisationer, allvarliga brister. Mycket allvarliga brister, helt enkelt.

  Vi har hamnat där för att politisk makthunger råder. Bevakning av sina egna positioner och förmåner är mycket viktigare, än att serva och respektera medborgarna önskemål.

  Vi har ett stort överskott av fasadpolitiker idag, som pratar mer än agerar. Som nonchalerar utvecklingen i landet på grund av bristande insiktsförmåga och stor konflikträdsla.

  Samt det viktigaste av allt, politiker som vågar erkänna, att beslut jag har medverkat till, blev inte så bra och nu erkänner jag det. Så nu ska jag/vi som politiker, rätta till problemen av våra tidigare felbeslut och misstag. Sådana politiker är en stor bristvara i Sverige. tyvärr. För det är sådana politiker som förtjänar respekt.

  Gilla

 • Gunnar Karlsson

  Vad har du petat i dig för preparat ??

  //Gunnar

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Dagens Islamistiska Sverige är TRYGGT !
  Eller hur 7klövern ?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Dagens Islamistiska Sverige är TRYGGT !
  Eller hur 7 klövern ?

  Gilla

 • Tore

  Besök närmaste fängelse så får du svart på vitt att du har fel, vänsterpajas.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Besök närmaste fängelse är fel uttryck, besök närmaste hotell heter det !
   Har efter 35 år som fångvaktare på Kumla hotell Hilton nu valt att ta tidigare pension för att komma ifrån slippa se och höra dagens totalt respektlösa kriminella parasiter som ska avtjäna s.k straff på i dagens mångkulturella lekstuga innanför murarna.
   Kan bara säga en sak och det vet man efter 35 år att idag står det ej fläsk på en klar majoritet av celldörrarna vilket det inte gjorde alls när man började som fångvaktare på Kumla som då fortfarande var ett fängelse där vakterna bestämde agendan och fångarna visste sin plats, idag är det tvärtom hotellgästerna bestämmer agendan viftar med rasistkortet och vakterna är ren servicepersonal som inte får hosta snett för då kan de stackars missförstådda kriminella parasiterna bli kränkta och då blir genast den ynkliga ryggradslösa och politiskt korrekta chefsledningen rädd.
   Så fungerar dagens totalt havererade svenka fångvård.

   Gilla

 • Crimescene – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: I en liten stad som Nyköping har vi bara under veckan tagit del av en vardag som kryper allt […]

  Gilla

 • Maya

  Mycket bra analys av läget i Sverige Stefan K.Det skulle behövas en Salvini eller Orban för att få upp detta sjunkande skepp på rätt köl igen.Politiker som är för folket och inte emot.

  Gilla

 • rune

  Det finns statistik på vilka som är mest kriminella, Men det är väl BS också för den som inget begriper.

  Gilla

 • Mormor

  Bra skrivet, detta upptar hela min vardag när jag ser småländska orter där jag sedan 60 talet befunnit mig och ser slumsamhällen uppstått med tomma hus och bara invandrare gå på gatorna utan sysselsättning i samhällen där det inte har skapats några jobb sedan 80 talet. Tänker på Berga Mörlunda Högsby Ruda Virserum Hultsfred alla i smålandsbältet. Fagerhult Åseda mm vad har dom gjort för ont för att drabbas en hel bygd satt på undantag, tänk om dom som ligger på kyrkogårdarna fick se förfallet när dessa levde var det blomstrande och tillverkning av möbler metallverstäder svarvar fräsar plastfabriker kom till och sysselsatte generationer utan större kriminalitet, och våldtäkter kunde man inte stava till som lokalrefaktör på Vetlandaposten Oskarshamns tidning mm

  Krister Fd boende i kulturlandskapet Aspeland

  Gilla

 • Nosferatu

  Vänd dig till rättsväsendet och be om ett ärligt svar. Etablerade medier läser du aldrig?

  Gilla

 • Hajo

  ….Men att svenskar är mer kriminella än invandrare är ok att säga?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: