Expressens klimatclowner slår ett nytt rekord ”Grönland smälter”


Då isbjörnarna svek, de svalt inte å dog som pressen ljugit om i minst 30 år, har man nu gått över till att berätta skrämsel  sagor om isen på Grönland i stället.

Expressen kör en verkligt ruskig sak idag : Varningen: Värmeböljan drar in över Grönland  titta gärna på ”skräck videon”  om hemskheterna på Grönlands isen!

Grönland är på väg att försvinna

Kära klimat clowner på Expressen, om det skulle vara så att ”Grönland smälter” då skall jag hålla med er om att mänskligheten är illa ute.  Å att påstå i en tidning, som ibland påstår sig driva seriös journalistik att :” Världens största ö är på väg att försvinna”!  Är inte det att ta till lite väl mycket? Om det skulle vara så att en del av isen på Grönland smälter, då kommer ju Grönland fram, inte försvinner!  Grönland är ju till större delen täckt (dolt)  av ett upp till 3 km tjock istäcke. Smälter delar av isen så kommer ju mer av Grönland att synas!

Titta sedan, gärna varje dag,  på Polar Portal   där kommer man varje dag med en uppdateringen av den faktiska situationen beträffande isen på Grönland och i Arktis.

 

Man kan ju för att försöka komma med seriösa fakta också titta på vattenståndet på nått Grönland närliggande ställe, Reykjavik på Island tex.  Trenden där är att vattnet stiger 2,25 mm per år, dvs 22,5 centimeter på ett hundra år! KATASTROF ??

 

Tittar man på vattenståndet i New York, som en av klimatskojarnas pionjärer fick Nobel pris för att han drog till med att stan snart skulle vara översvämmad och obeboelig.

Men men , inten tröst för en klimat clown här heller, 2,54 mm per år, dvs 25,4 cm på 100 år.

 

Florida då för fn, de vet väl alla att …


22 responses to “Expressens klimatclowner slår ett nytt rekord ”Grönland smälter”

 • Om isljuget en gång till | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] lögner om att ”Grönland smälter”, ”Nordpolen smälter”,  mm är vanligt förekommande i PK […]

  Gilla

 • Kommentatorn

  Nu är ju Expressen sitt vanliga ovetenskapliga kvällstidningsjag och skriver inte var på denna yta stor som ca 4,5 Sverige det ska bli 10-15 grader, men jag var där för några veckor sedan och hade 17 grader… då var det inga krigsrubriker. Sedan ligger stora delar av inlandsisen på 2000 till 3000 meters höjd och är därmed ca 15-20 grader kallare än havsnivån.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Vi har alltid haft klimatförändringar och vi kommer alltid att ha sådana, för all framtid. Konstigt att de nu helt plötsligt ska ses som något nytt. Dessutom med betoning på katastrofal.

  För ungefär 200 miljoner år sedan var Grönland täckt med skog, och klimatet var så varmt att sköldpaddor och jätteödlor levde där.

  Gilla

 • turrim

  Nu när Mattsson äntligen är entledigad så hoppas jag att den nya chefredaktören röjer på redaktionerna. Bort med flum och ”fakta” från Södermalm.

  Gilla

 • NT

  Det finns gott om klimatfascister i detta land. Till lilla Greta vill jag säga att Sverige kommer inte att gå under på grund av någon klimatkris. Sverige kommer att gå under på grund av en vansinnig massinvandringspolitik. Du borde ägna dig år den verkliga faran för Sveriges framtid.

  Gilla

 • Tony

  Vet egentligen Danskarna om att en del av Danmark
  är på väg att försvinna? Dom har kanske inte några
  Klimatclowner själva, så dom får väl lyssna på Expressens?.
  Fast i den tidningen kan det mycket väl i morgon stå
  att en ny istid är på gång.

  Gilla

 • Kungen

  Greta behöver INTE förminskas. Hon är ju bara ett väldigt förvirrat barn med flera olika diagnoser.

  Gilla

  • Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet

   Inte förvirrad, men sekteristiskt säker på att hon vet sanningen, på hejad sekreristiskt av klimatalarmister som är precis lika drabbade. De är inte förvirrade, men väldigt säkra på att fulmedia inte ljuger alls, men bryr sig om dem. Mänskligt av människor som bryr sig om miljön och framtidens generationer att tro på det. Det har inte med några diagnoser att göra. Hennes karaktär är mer mentalt frisk än de flesta andra som tror på klimatalarmismen. De ojjar sig, men hör inget. Det gör Greta. Därför kan man bara älska henne, även om hon sannolikt är grundlurad, för vem har inte varit det någon gång?

   Gilla

 • Karl

  Antarktis har 90% av allt fruset vatten. Antarktis har inte fattat att den ska smälta på grund av alla klimat ”experter”
  https://earthdata.nasa.gov/learn/sensing-our-planet/unexpected-ice
  Finns en artikel som jag tyvärr inte hittar som påvisar att Antarktis har blivit större de senaste 45 åren.

  Gilla

  • SasjaL

   Temperaturen går aldrig över 0°C på Antarktis, inte ens på sommarhalvåret. Det krävs plusgrader om atmosfären skall kunna smälta någon snö eller is! Det varmaste jag kan hitta just nu är -6°C, direkt söder om Australien och -12°C söder om Chile. På havsbotten vid den senare, finns det dock vulkaner som värmer upp vattnet vid berörd halvö.

   Gilla

 • Solo i bingen

  Ni överdriver för att förminska Greta. är ni avundsjuka på att nobelpriset går till en ung flicka?

  Gilla

 • ponnsan62

  Hjärndöda individer…Hatsidan expressen kör som vanligt sitt skit prat.

  Gilla

 • Mm

  Kära idioter som läser expressen o Aftonbladet varför tror ni att det heter GRÖN land. Det har funnits perioder i Grönlands ö med värme och isen har smält för att återskapas, is gör så. Smälter och växer till. Om skolbarnen är i skolan istället för att ränna ute på gator och torg, kanske de kan lära sig något, som de kan ha nytta av längre fram i livet.

  Gilla

 • Martin Facerberg

  Kvälls tabloiderna Expressen och Aftonbladet
  Är ju inte kända för att berätta sanningen. Nu är Expressen igång med sin klimat hysteri igen.

  Gilla

 • Bajen666

  Nu sätter minsann jag ner foten, aldrig mer Expressen till fikat..hihi.

  Gilla

  • Maja

   För nästan 10 år sedan slutade jag läsa blaskan. Hur kommer det sig att du som är så intelligent kom på det först nu?

   Gilla

 • Olof.p

  Den som kan sin historia vet att vikingarna bedrev jordbruk på Grönland. De tvingades bort av kölden och bara eskimåerna kunde överleva som levde av fiske.
  Det är dock långt kvar till att det ska gå att odla upp Grönland igen, men det skulle onekligen betyda mer åkermark för jorden.
  Som ni vet är vänsterfeminister experter på att hitta problem och svårigheter och gräva ner sig i dessa.
  Som ni också vet är högern väldigt duktiga på att se möjligheterna och lösningar för jordens framtid.
  Varför vill någon ha ett problem och svårighetfixerat vänsterfeministiskt styre?

  Gilla

 • grunehetgrot

  Hur länge skall dessa klimatidioter få fortsätta att ljuga om människans inblandning den av universum reglerade uppvärmningen och nerkylningen av just universum.
  Den som kan bevisa för mig vilken industri som varit den skyldiga i SAMTLIGA värmeböljor som funnits på jorden från dess tillkomst är värd många miljarder.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: