Sjuksköterskor jobbar hela dygn: ”Hotar säkerheten”


SJUKVÅRD. Vårdförbundet slår larm om att sjuksköterskor under sommaren tvingas jobba nästan hela dygn i sträck, rapporterar Sveriges Radio. Anledningen är personalbrist. Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro berättar om medlemmar som har hört av sig och berättat om hur de har beordrats att jobba tre pass efter varandra.

– Vi vet ju att patientsäkerheten hotas av att vi blir för trötta. Det är ju ingen människa som orkar hålla i gång 24 timmar utan att tappa koncentrationen och möjligheten att fatta goda beslut, säger Ribeiro. De legitimationsyrken som flest landsting har brist på är specialistsjuksköterskor, grundutbildade sjuksköterskor och barnmorskor.

-Pettersson menar att slutsatsen om brist på personal är felaktig. Orsaken är importen av en miljon patienter till vården. Patienter som är mer vårdkrävande en svensken i snitt, som jobbar mindre och betalar mindre skatt per capita. Sådant får konsekvenser när det håller på år efter år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


7 responses to “Sjuksköterskor jobbar hela dygn: ”Hotar säkerheten”

 • ossie

  Liknar vissa advokater som ibland råkar debitera 25 tim /dygn.

  Gilla

 • rune

  … beordrats att jobba tre pass efter varandra…. brist på specialistsjuksköterskor, grundutbildade sjuksköterskor och barnmorskor. Var är de tusentals välutbildade läkare etc. som strömmar in i landet enligt SVT Nyheter Publicerad 3 juni 2015.Vi borde fått ihop en enormt stor grupp med välutbildade som kan avlasta vår tappra vårdpersonal.

  Gilla

 • Maja

  Min väninna arbetade som läkare i ett stort sjukhus.
  Valet mellan tre livsfarligt sjuka mitt i natten som ensam läkare gjorde livet svårt. Då hade hon arbetat hela dagen och när nattläkaren uteblev tvingades hon stanna kvar.
  Hon slutade, krafterna och samvetet blev för betungande.
  Det var nästan som att det var hennes val vem som skall få överleva.

  Gilla

 • ponnsan62

  Snacka med Greta och hennnes följeslagare..

  Dom vet::::STREJKA det löser allt…
  Hur lettt som helst.
  Nickedockorna har lösningen.

  Gillad av 1 person

  • Maja

   Greta fick faktiskt kraftig kritik på Tv 2 i morse. Att de har börjat strejka i Frankrike, där folket älskar att strejka och nu skall försöka tvinga folket den 27. 9 inom fackföreningsrörelsen till en klimatstrejk.
   Cirkusen fortsätter…

   Gilla

 • Gringo

  Jag undrar ”Vart fan tar pengarna vägen”, de är iallafall inte till vår välfärd, polis, äldreomsorg, skola och sjukvård. För allt jag menar verkligen ALLT inom detta har blivet sämre! Så hur tant Annika kan sitta och ljuga, är bara ett tecken på hennes och politikernas fruktansvärde verklighetsflykt, man kan nästan tro att de sitter och får betalt för dagdrömmeri.

  Gilla

  • Tony

   Ja Regeringen och deras stödjare har väl försett sig
   så det räcker, i alla fall in på det nya året.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: