Utomhusbad har förstörts varje kväll sen nyinvigningen


BROTTSLIGHET. AB Kristianstadsbyggen, ABK, är kommunens största bostadsbolag. ABK har renoverat Gamlegårdsbadet för 15 miljoner och öppnade med nyinvigning och fri entré för alla den 8 juli. 

Därefter har skadegörelse skett varje kväll, enligt Kristianstadbladet. (Tyvärr bakom betalvägg). – Vi gör vad vi kan och lägger stora resurser på att försöka komma åt problemen, säger Karl-Henrik Persson till tidningen.

Den omfattande renoveringen är ett led i ett lyfta det mångkulturella paradiset och bostadsområdet Gamlegården. Kristianstad kommun har investerat cirka 22 miljoner kronor i området den senaste tiden.

Redan samma dag som det nya utomhusbadet invigdes började skadegörelsen. Enligt Kristianstadbladet inkom hot före nyinvigningen – som alltså senare verkställdes.

På en vecka ryckte väktare ut till platsen varje kväll, totalt nio gånger. Bland annat saboterades solcellspaneler och staket klipptes upp.

– Det är äldre som med hjälp av minderåriga tar sig in i containers på området. Vi fick sätta upp full övervakning med värmekameror i alla hörn och högtalare som kopplats till Securitas, berättar Karl-Henrik Persson för Kristianstadbladet.

Och det fanns incidenter även under byggtiden. Då ska byggföretag ha blivit bestulna på verktyg för hundratusentals kronor, uppger Kristianstadbladet.

Om Gamlegården på bloggen…

-Pettersson säger att så kan det gå när politikerna tror att det fungerar med stor asylinvandring…Filmen från december 2014…Det är knökfullt i bostadsområdet Gamlegården i Kristianstad, och nu får det vara stopp på vidare invandring till staden, menar Pierre Månsson (FP).

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Utomhusbad har förstörts varje kväll sen nyinvigningen

 • heraldikern

  Att det ska vara så j-la svårt att sätta in ett par man med batonger som nattvakter. Dolda, så att man lockar fram förövarna och kan gripa dem på bar gärning. Om de vandaliserat varje dag så är det ju bara hur enkelt som helst.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Kan vara någon/ra med Rabies som också kallas vattuskräck !!!!!!!

  Gilla

 • Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet

  Man kan utfråga ungdomarna som rör sig i närheten av badet och få många intressanta svar, tror jag, särskilt om man bemöter dem med respekt. problemet är ofta att vakter inte gör det, vilket förvärrar beteendet.

  Gilla

  • Cirkus Sverige.

   Aha…så man ska titta bort och förstå att de vill förstöra vad de kommer över, och vi ska betala för deras sinnessjuka beteende !?

   Om du inte får respekt på ex. ditt jobb, gör du då sönder saker på jobbet för att få respekt !?

   Respekt är nått man kan förtjäna, det får man genom ett respektfullt beteende mot sin omgivning och personer i sin omgivning.

   Beter du dig som en idiot, så kommer du behandlas som en idiot.

   Så enkelt är det !

   Gilla

   • Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet

    Riktigt. Så är det. Jag gjorde själv ett stort fel nyligen. Jag upplyste människor om hur dumma i huvudet de var på olika vis. Detta visade sig vara mycket dumt av mig.

    Egot spärrar då varje sann information som kan öka intelligensen hos de som beter sig korkat.

    Jag har därför gått över till att upplysa om kraften i deras superintelligens. Detta kittlar egot och intresset ökar då för sanningen som har potential att göra dem superintelligenta.

    Den sida som börjar med respekt, även om den andra sidan är respektlös, är i min mening den mentalt starkaste och mest mentalt överlägsna sidan.

    Den lättprovocerade är en mentalt svag individ som behöver den starkes hjälp att inse sin belägenhet.

    Gilla

 • Peter Andersson

  finns ett talessätt meningslöst att kasta pärlor åt ……………..

  Gilla

  • Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet

   Jag vet inte om talesättet är sant. Om vi tänker oss frön istället för pärlor, så kan kastade frön hamna fel, men även hamna rätt och leda till nya plantor som växer och till slut skapar ännu fler frön.

   Svin är f.ö. tämligen intelligenta djur som skiter i pärlor och inte går väl du heller runt i pärlor ens om någon skulle kasta dem på dig? Eller har du drabbats av något slags fåfängt virus? 🙂

   Gillad av 1 person

 • rune

  År det möjligen Centerpartisten Ingrid Karlsson som intervjuas vid 1:47-2:4, som ska representera vad ”vanligt folk” tycker. Ett vanligt förfarande av PK-media.

  Gilla

 • turrim

  Det finns en länsstyrelse i Kristianstad som är underställd regeringen. Vad händer???? Törs ni inte bli förbannade????

  Gilla

  • Maja

   Vad tycker du att jag skall göra?

   Gilla

   • turrim

    Om du jobbar på länsstyrelsen kan du nog inget göra. Då blir du utfryst och sedan kickad. Sådan är åsiktskorridoren. Men du kanske kan hitta formella fel och föra fram.

    Gilla

 • ponnsan62

  Vad hade dom väntat sig!
  Vakna!
  Det går inte att göra om visa individer.
  Historia är ett bra ämne att läsa om.

  Gilla

  • Maja

   Kanske blev de kränkta för att se litet vatten.I deras hemländer är det bara öken och torka.
   Skulle inte förvåna mig om det stor i Koran något ont om konstgjorda vattenbassänger. Kanske frestar de folket att njuta av badet?

   Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Utmaningarna”, ”mångfalden”, ”allas lika värde” med flera uttryck, är billiga att använda och uttala sig om, som fasadpolitiker.

  I teorin helt gratis, men när teorin ska ut i verkligheten och praktiseras, får vi betala ett helt annat pris.

  “Det man skjuter bakom sig, finner man framför sig.“

  Gilla

 • SVENSK

  Kan några andra än idioter fortfarande tillhöra L och övriga sjuklövern?

  Gilla

 • Maja

  Nysvenskar visar sitt missnöje . De vill nog ha badet för sig själva.
  Akalla badet i Stockholm blev ett fall …svenska skolklasser trakasserades så att de kunde inte nyttja badet och en ung flicka 11 år blev våldtagen för 10 år sedan gissningsvis där.
  Flera flickor jagades och de slutade bada där med risk att bli våldtagna .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: