Medias kampanj mot Trump fortsätter


MEDIA. USA:s 44:e president, Barack Obamas ämbetsperiod varade mellan 20 januari 2009 och 20 januari 2017. Obama fick Nobels fredspris för det han lovade göra, inte för det han gjorde. När han blev president var USA inblandat i fyra krig, när han avgick var det sju krig. Trots det och mycket annat verkar Barack Obama vara vänstermedias favorit. Trump har inte startat några nya krig ännu och han är mycket sämre på att utvisa illegala än Obama. 

Tänk så rätt Dan Park har…

USA:s 45:e president blev Donald Trump, han tillträdde den 20 januari 2017 och har lite lätt påbörjat sin återvalskampanj inför nästa presidentval den 3 November 2020.

Donald Trump gick bland annat till val på att att stoppa den illegala invandringen till USA och skicka hem de illegala som redan befann sig i landet.

Men trots att den illegala invandringen har ökat har Trump på årsbasis inte lyckats eller velat deportera lika många personer som föregångaren Obama.

Sveriges Radio rapporterar: ”Trumpadministrationen kommer att förändra reglerna kring utvisningar så att det ska gå snabbare och lättare att utvisa papperslösa människor”. Illegala invandrare är i Sveriges Radios variant ”papperslösa”.

Skattefinansierade Sveriges Radio är duktiga på agendasättande nyheter: I juli 2010 skrev jag om kritiskt om att Sveriges Radio kallade utvisningen av 460 irakier under drygt två år för MASSUTVISNING, med invandringen av hundratusentals människor aldrig kallades MASSINVANDRING.

Nu är det ännu värre. 135.000 uppehållstillstånd under 2017 och 120.000 under 2018 kallas stängda gränser och EU:s Miniminivå medan utvisning av ett 50-tal afghaner utan asylskäl är MASSUTVISNINGenligt Expressen. 

Nåväl, tillbaka till Obama vs Trump

Enligt nyhetssajten Axios genomförde den federala myndigheten, ICE, mer än 385.000 deportationer per år under åren 2009-2011. Toppen nåddes 2012 med 410.000 deporterade men antalet minskade till under 250.000 under 2015 och 2016.

När Trump tog över minskade antalet deportationer ytterligare till 226.000 år 2017, ökade något till 250.000 år 2018 och sedan till 282.000 hittills under räkenskapsåret 2019, som slutar i september.

Har ni läst om den onde Obama och den gode Trump i Vänstermedia?

Till vänster om pilen Obamas utvisningar. Convicted = dömda. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Medias kampanj mot Trump fortsätter

 • Kenth Andersson

  Det blir 4 år till med D.Trump i Vita huset !

  Gilla

 • Tony

  Att fortsätta att importera arbetslöshet och bidragsberoende
  är så förbannat korkat att endast en svensk regering kan
  komma på det, att vi dessutom idag fattas bostäder till dom
  som redan är här säger ju allt om dessa beslutsfattare.

  Gilla

 • Peter

  Det var landets befolkning, arbetarklassen som röstade fram Trump till president – USA är ingen diktatur där människor tvingats rösta på en ledare. Trump har genomfört en del förändringar för sitt land – han ser vad som behöver göras. Har de som är kritiska mot Trump runt om i världen tänkt på detta? Tydligen inte!

  Gilla

 • ossie

  Dom stackars journalisterna som kampanjade frenetiskt mot Trump och fick bita i gräset kommer återigen att få bita i gräset. Dom skulle ju få honom avsatt och ställd inför riksrätt trodde dom men det har väl inte varit nära ens. Nä journalister är nog det mest misslyckade på jorden både svenska och amerikanska. Trump kommer att bli omvald av folket som skiter i egotrippade kändisar som skriker ut sitt hat mot Trump har bara motsatt effekt.

  Gilla

 • Ponnsan62

  Oklahoma var en skitstövel till president…
  TRUMP är som messisas.en man med ryggrad och ponndus..
  Jemför han med svensk maskhavare går inte.

  Gilla

 • Elovre

  Man har skruvat på sanningen länge, speciellt när sossarna styrt landet. Vilka man ska tycka om eller inte skiftar från tid till annan.

  Under krigsåren så beslagtogs 315 tidningar var av 251 var kritiska mot Nazityskland. De tvingades upphöra helt enkelt.

  Nu är ”eliten” på Östermalm emot sådana som Pettersson och andra frispråkiga. Undrar vad som kommer härnäst?

  Jag är för en helt fri debatt. Helt fri faktiskt. Så länge man inte hotar så bör man få diskutera det.

  Vi har en farlig konsensus-kultur. Vilket är bra när man bygger bilar men inte när man styr ett land.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: