Afghan våldtog, slog sedan sin advokat för att få byta ombud


BROTTSLIGHET. Ismail Habib Rahman Habibi, medborgare i Afghanistan har genomfört annan sexuell handling, som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag, med NN 3 som inte deltog frivilligt, genom att trycka in sina fingrar i hennes underliv samt i anus. Det hände den 8 juli 2018 på hållplats Wieselgrensplatsen, Göteborgs stad.

NN 3 deltog i de sexuella handlingarna som en följd av att hon var fasthållen av gärningsmannen, indragen i en busskur samt att hon var berusad, vilket allt sammantaget gjorde att hon inte kunde värja sin sexuella integritet.

2. Ismail Habib Rahman Habibi har ofredat NN, på ett sätt som kunde förväntas kränka NNs sexuella integritet, genom att mot hennes vilja kyssa henne på kinden. Det hände den 8 juli 2018 under en spårvagnsresa vid en okänd plats, Göteborgs stad.

3. Ismail Habib Rahman Habibi har genomfört ett samlag med NN 2 som inte deltog frivilligt. Det hände den 21 juli 2018 på Karl Johansgatan, Göteborgs stad.

4. Ismail Habib Rahman Habibi har misshandlat NN4 genom att slå honom med öppen eller knuten näve i ansiktet. Det hände den 6 maj 2019 på Häktet, Ullevigatan, Göteborgs stad. NN4 fick till följd av slaget smärta, svullnad, underhudsblödning samt hjärnskakning.

Ismail Habibi knäade henne och stoppade in handen innanför hennes byxor vid gylfen. Ismail Habibi tog först på utsidan av trosorna och sedan på insidan. Han stoppade in ett finger först där fram och sedan där bak. Det gjorde ont. Hon grät och sa att hon inte ville. Hon tryckte även bort honom flera gånger. Hon sprang inte iväg för att hon var rädd, för vad han skulle göra då med tanke på att han tidigare hade knäat henne. Hon fick blåmärken på armarna efter att Ismail Habibi hållit i henne och blåmärkena på benen kom troligen av att Ismail Habibi knäade henne.

NN4 har berättat att de enda minnesbilder han har är att han ställde sig upp för att hälsa på Ismail Habibi och att han därefter sitter bakåtlutad i en stol. NN4 har vidare bekräftat att han fick de skador som anges i stämningsansökan samt att han varit sjukskriven på heltid en vecka och på halvtid en vecka.

Ismail Habibi har berättat i huvudsak följande. Han var inte arg men han ville byta till en annan försvarare vilket han inte fått. Han visste att han måste göra detta för att få byta advokat. Han ville ha privat advokat. Det var en örfil som träffade i ansiktet men den var inte så hård.

Habibi kom till Sverige som ensamkommande i november 2015. Ska enligt yttrande från Frivården ha gått ut gymnasiet och fått fast arbete.

Dömdes i april 2019 för rattfylleri i Varberg. Stavning på mellannamn skiljer sig åt mellan domarna.

Ej folkbokförd. Enligt domen skriven i invandrarhushåll på Prosten Ahlbergs gata i Göteborg.

Brott som den Habibi döms för:

  1. Misshandel, 3 kap 5 § brottsbalken 2019-05-06
  2. Våldtäkt, 6 kap 1 § 1 st 1 men brottsbalken 2018-07-21
  3. Våldtäkt, 6 kap 1 § 1 st 1 men och 3 men 1 p brottsbalken 2018-07-08
  4. Ofredande, 4 kap 7 § brottsbalken 2018-07-08

Påföljd m.m. Fängelse 4 år, Utvisning på tio år. Skadestånd på sammanlagt 231.200 kronor.

Advokatens arvode 157.000 kronor betalas av staten.

-Pettersson säger att de kriminella afghanerna verkar vara oräkneliga…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Afghan våldtog, slog sedan sin advokat för att få byta ombud

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: