Var är regeringen i Iran-konflikten?


UTRIKES. Nyhetsmedierna är fulla av konflikten med Iran om det beslagtagna brittiskt-flaggade och svenskägande fartyget Stena Imperio. Det kommer uttalande från den ena experten efter den andra. Storbritanniens regering protesterar, rederiet protesterar och har begärt att får träffa besättningen som finns på fartyget som ligger i den iranska hamnen Bandar Abbas. 

Den svenska regeringen är dock tyst. Var är statsminister Stefan Löfven (S) och utrikesminister Margot Wallström (S)? De säger att Sverige är beroende av internationell handel men är tysta när svenska affärsintressen hotas.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Var är regeringen i Iran-konflikten?

 • Tore

  Vad kan man begära av en ryggradslös Feministisk muslim vurmande kalle anka regering.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Hörde ni om påståendet att ett engelskt stridsfartyg försökte avbryta kapningen! När man lyssnar på inspelningen så hör man att Iran kräver att fartyget skall ändra kurs till rakt nordlig gång på gång. Däremot säger britterna att det behöver fartyget inte göra, minst 2 ggr. Alltså fortsätter tankern.

  Självklart sätter då Iran sitt hot i verket – d v s britterna är orsak till kapningen och Iran kan i princip frikännas. Dessutom ägnar sig britterna (eller deras vasall Gibraltar) åt rent sjöröveri. Självklart passar Iran på att vedergälla när de fått chansen. F n kan alla Iranska fartyg resp alla fartyg med Iransk last räkna med att kapas av västerländska stridskrafter.

  Skall bli kul att se vad som händer när Kina skickar någon tankers till Iransk hamn för att hämta den last deras nya handelsavtal stipulerar. Tankers med beväpnade vakter ombord. Riktigt kul!

  Gilla

 • Maja

  Nu kostar bränsle för bilen snart 20 kr litern.Konflikten ger eko hit i form av höjda kostnader för bilister. Allting blir dyrare.
  På 70 talet fick man 25 liter bensin för en hundring, idag får man 6 liter .

  Gilla

 • Mike E

  Sveriges feministiska regering och journalistkår stödjer helhjärtat de kvinnor-förtryckande och gay-avrättande ayatollorna i Iran.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Här har ni ett ypperligt tillfälle att studera framtiden i Sverigeistan!

  Snart har ockupanterna tagit över och liknande scener kommer att utspelas i Öresund!

  Ursprungsbefolkningen i Iran som var ett modernt land och som säkerligen inte står bakom detta har tvingats bort med hjälp av folkförrädare liksom här och tvingas nu utstå all skit!

  Gilla

 • Olof.p

  Det finns numera många politiker från Iran i olika partier i Sverige. Har dom någon skam i kroppen agerar dom, annars, avsätt dem.

  Gilla

 • robbcos

  tänk om det handlat om fotbolls tjejer….

  Gilla

 • Ståfräs

  Skulle varit Trump som beslagtagit ett Svenskt fartyg, då hade kommunisterna vaknat.

  Gilla

 • gamgubben

  De borde vara alerta våra styrande, eftersom besättningen bestod av bara utländska medborgare, och det har vi ju lärt oss att humaniteten gäller dessa och inte i första hand svenskar.

  Gilla

 • Karl

  Bästa tjejgänget sitter på avbytarbänken på grund av att de har ingen rätt å tala, är ju ett arabland.

  Gilla

 • Stefan

  Dom har ju semester…

  Gilla

 • Maja

  Det här påvisar vilka ansvarslösa, ryggradslösa människor som styr Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: