S har gått från arbetarparti till invandringsparti


Från Tino Sanandajis Facebook 

F.d. utrikesminister Jan Eliasson (s) gör ett utspel i DN om generös flyktingpolitik. Toppdiplomatens text är karakteristisk för globala elitkretsar, självbilden är upplyst men innehållet är känslodriven snömos.

Hemma hos Jan Eliassons, ett typiskt socialdemokratiskt hem i Stocksund, den exklusivaste delen av Danderyd.

Eliasson centrala tes är att ”migrationen har haft en klart positiv inverkan på tillväxt och välstånd”, ett ovetenskapligt påstående som envist upprepas av vänsterpolitiker och agendasättande medier som DN.

Forskning visar tvärtom att migration kan vara både negativ eller positiv för mottagarlandet, beroende på vem det består av. Någon generell effekt på tillväxt har ej påvisats. Jan Ekbergs expertrapport slog fast: ”Slutsatsen är att invandringens effekter på den ekonomiska tillväxten kan gå i olika riktningar”

Att att invandring alltid är positiv är en populistisk snuttefilt för de som vill ha öppna gränser och är för oseriösa att ta hänsyn till faktaläget (eller om de inte klarar av att sätta sig in titta på utveckling i städer om Malmö). Eliason har således fel i att kritik mot flyktingmottagning är populistisk skuldbeläggande, det är han som är den okunniga populisten här. Ska folk inte få protestera när en kostnad utmålas som en vinst?

Mycket av resten är sentimentala anekdoter om hur Sveriges välstånd minsann skapades av invandring, som att italienare skulle byggt industrin på 1950-talet.

Mellan 1950-70 kom totalt fem tusen italienare till Sverige netto, en bråkdel av arbetskraften. Att italienare eller andra invandrare skulle byggt industrin och ”säkrade ekonomisk tillväxt i vårt land” är inkorrekt. Som bäst bidrog arbetskraftsinvandring tillskott på ca 1% av BNP, som sen vändes negativ. Att utan proportioner manipulera svenskar att känna tacksamhet för detta begränsade bidrag är historierevisionism. Vi ser också att S ändrat narrativet från att arbetarrörelsen och välfärdsstaten tryggade Sveriges välstånd till att invandring byggde välståndet, i takt med att S skiftat sin själ från ett arbetarparti till ett invandringsparti.

Jag vet inte om storyn att ”alla” på akuten Eliasson besökte var invandrare stämmer eller inte, men det är irrelevant, vi har något som kallas statistik så vi slipper förlita oss på emotionella anekdoter. En knapp femtedel av vårdpersonal är invandrare, vilket motsvaras av gruppens befolkningsandel. Eftersom invandrare betalar mindre skatt och har större vårdbehov har gruppen minskat vårdens resurser, inte ökat den.

Så länge den förhärskande bild inom S är att invandring är enbart positiv och motstånd bara handlar om att folk är för oupplysta att fatta detta följer att S kommer att använda makten att ständigt pusha för större flyktingmottagning.

Tino Sanandaji

-Pettersson har läst om när arbetarrörelsen slogs för lägre skatter, det var för över 100 år sedan, skatterna var 10 procent och kungahuset för dyrt.

Nu är det andra tider, lågavlönade arbetare betalar över 50 procent i totala skatter, socialdemokraterna vill höja skatterna ännu mer och har gått från att vara ett arbetarparti till ett invandrarparti som satsar på en ny sorts kungligheter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


32 responses to “S har gått från arbetarparti till invandringsparti

 • Sea Gull

  Finns ett passande namn för dessa företrädare, nämligen
  ” Salongsbolsjeviker”.

  Gilla

 • Maja

  Flygeln har vi bekostat! Nej ni behöver inget mera….Skitstövlar.
  På kvällsprogrammet i går diskuterades om klyftor i samhället för att Soc.Dem har tagit bort arvsskatten och gett enorma skattelättnader för de rikaste i Sverige, och de tackar och bugar.
  En vanlig arbetare betalar deras miljardregn och det tar aldrig slut.
  Vid förfrågan till Magdalena Andersson ( tio sekunders svar ) sade hon ingenting om hur de avser att förbättra situationen för de allra fattigaste. Inte heller berörde hon om hur de skall återta möjligheten för de rika att förvalta sitt kapital så att de slipper skatter. med andra ord, en helt värdelös politruk.
  Ekdal och Ekdal heter programmet.

  Gilla

 • Olof.p

  Jag läste att man i Norge ska ta upp terrordådet på Utöja och idiologin bakom. Ypperligt. Lär av det Sverige. Ta upp terrordådet på Drottninggatan i undervisning, och framförallt idologin bakom. Något som media och regering tyvärr mörkar idag.

  Gilla

 • Tony

  Den ende jag känner respekt för är hunden på bilden!

  Gilla

 • Tony

  Nej klart att Jan Eliasson tycker där han sitter i sitt
  snobbkvarter,,besparingarna kan så klart göras på
  fattigpensionärer o lågavlönade med deltidsjobb
  så typiskt sosse adeln dom nya patriarkerna
  fan vad jag avskyr detta vidriga parti idag för vad dom
  har gjort Sverige till.

  Gilla

  • Tony

   Undrar ifall han vill ha flyktingar på Djursholm och kvarteren därikring? Nej det är förmodligen dom som inte bett om det som ska ställa upp.

   Gilla

 • Brasklappen

  Jan Eliasson tillhör den skitviktiga Socialdemokratiska politikeradeln, – 68:a vänstern som vurmar för alla fattiga och olyckliga människor på jorden och han tycker de ska hjälpas med svenska skattemedel! Han sågs med en kriminell Afghanhanne, det är den sortens människor Socialdemokrater vurmar hett för. De lever gott på andras pengar dessa sossar och har en grandios självbild!

  Gilla

  • Billy Boy

   Jan Eliasson (S) har också setts tillsammans med en genomfalsk afghanhona (??) …

   Hon (??) och hennes (??) anhang av tiotusentals blålljugande överåriga manliga ”asylbarn” som olagligt uppehåller sig i vårt land lovade att bygga Sverige …

   … men de enda byggnadsverk de hittills lyckats åstadkomma var några primitiva och obeboeliga skjul av presenningar mm olagligt uppförda utanför Medborgarplatsen, Södermalm i Stockholm.

   Gilla

   • Tony

    Patetisk figur som hela livet levt på skattebetalarnas bekostnad och önskar ändå att dom ska bekosta
    ännu mer av den sinnessjuka invandringen som
    han och hans parti infört.

    Gilla

 • ponnsan62

  Skitstövel..vad har individen bidragit med.
  Jag vet inget.

  Gilla

 • SVENSK

  Slutsatsen efter granskning av sanningar som framkommit under de senaste åren är att det kanske aldrig ens varit ett äkta Arbetarparti, utan använt dessa för att i första hand komma till makten.

  Gilla

 • SvenskMan77

  Man ska inte blanda ihop nutidens invandring o dom på 60-70tealet….
  Mig veterligen inga muslimska hucklen bland dessa…. bara arbete som gällde.
  Annat är det nu…parasiter så långt ögat når.

  Gilla

 • Maja

  Jag ser i debatter hur många invandrare långväga bjuds in för att tysta oppositionen.
  Önskar debatter där invandringen inte dras in i tid och otid. ofta är inte ämnet ens invandring men rasistkortet flyger gärna fram i alla lägen.

  Gilla

 • Olof.p

  Vilken oerhörd förnedring och kränkning av oss svenska skattebetalare när Jan Eliasson talar om politik över våra huvuden med sin hund.
  Fy fan

  Gilla

 • gamgubben

  J. E. är väl den mest övervärderade svensken som någonsin levt!

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Ljuga om sin ålder och förakta det svenska levnadssättet –
  lämplig arbetskraft för samhället enligt DN et consortes.

  Miljoners miljoner arbetsvilliga asiater i exempelvis
  Filippinerna – helt otänkbart att nämna som arbetskraft
  enligt DN & consortes.

  Fattas det utländsk arbetskraft så anställer man de som är
  bäst lämpade. Man anställer inte de som fullkomligt föraktar
  och mer eller mindre hatar vårt samhälle och dess värderingar.

  Gilla

 • Maja

  Jag spyr när jag ser bilden av ett högborgerligt hem som ägs av en fejkad sossepatrask.
  Jag önskar att jag får uppleva den dagen när svensken får nog !

  Gilla

 • etnisksvensk

  När man läser hur Tino Sanandaji, via fakta, totalt smular sönder Eliassons känslösamma artikel så blir jag allvarligt bekymrad över den totala inkompetens som tycks finnas hos den självutnämnda politrukeliten!
  Mina tankar för mig tillbaka till Sovjetimperiet och inte minst ÖstTyskland med dess total indoktrineringen av befolkningen.
  DDR försvann inte när Berlinmuren revs den flyttade enbart norrut!!!!!

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Minns såväl när Malmös politiker sa: Får vi bara bron till Köpenhamn så kommer Malmö ta över som motorn i Sverige som försörjer andra kommuner. Vad hände?

  Gilla

  • Maja

   Det och rivning av Klara kvarter, som skulle skrota segregationen i Sverige var båda misslyckade projekt. Att Klara revs har det skrivits om att det var fel drag, men att bron till Danmark var ett fiasko är det ingen som talar om öppet.

   Gilla

 • etnisksvensk

  I min kommun, borgerligt styrs sedan minst 30 år med moderaterna i topp, så varnade ekonomiansvarig redan hösten 2016 med en artikel i lokaltidningen om att skatteintäkterna kommer framdeles att minska medan kostnaderna fortsätter att öka.
  Under vårvintern 2017 så kom ytterligare två artiklar från ekonomiledningen om att den kommunala ekonomin går mot kärva tider med antingen skattehöjningar, kostnadssänkningar och lån på programmet, eller samtliga nämnda åtgärder tillsammans.
  Samtidigt så jublar kommunens politiker om den fantastiska befolkningstillväxten och sätter nya djärva mål.
  Vän av ordning börjar undra varför inte skatteintäkterna ökar när befolkningstillväxten kraftigt ökar vilket brukar vara en normal företeelse?
  Via SCB.se så finner ”vän av ordning” svaret på ovan nämnda fråga.
  Mellan åren 2005 till 2018 så har kommunen ökat med 5.749 personer varav 28,1 % är födelsenetto, 11,9% inflyttning för arbete och ”trumvirvel” 60% är flyktingar / anhöriginvandring!
  För övrigt så kan man ta en tur å stadens centrala delar vilket numera liknar en blandning mellan Beirut / Kabul / Mogadishu för att få sig en uppfattning varför kommunens befolkningstillväxt är ”fantastisk”!
  I februari månad 2019 så låter kommunens ansvariga meddela att man måste höja skatten med 20% fram till 2025 för att klara av kommunens ålagda uppgifter och redan under maj månad 2019 så presenteras första skattehöjningen med 75 öre, tattaa!
  Tror alla Ni att det är någon som vill bo i detta paradis längre?
  # Vad faan får jag för pengarna?

  Gilla

 • Mm

  Jag tycker att den självgoda sosseadeln skall krypa under den sten som vår ! utrikesminister ister????, sosseadel och skattevägrare uppmanade Jordan till att göra när inte kaloscherna passade.

  Gilla

 • ossie

  Sossetoppen av idag består av penningkåta karriärister som totalt skiter i svenska folket och för att behålla makten så importerar de röstboskap som de skrämmer med indragna bidrag om de inte röstar på Sossarna. Det stinker lång väg av dessa quislingar.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Stämmer !
   Vad består de övriga 7 partiena i riksdagen av för något ?
   Naturligtvis samma sak, tror man något annat så är man naiv.

   Gilla

  • Anders Nilsson

   Vilhelm Moberg hade rätt när han sa att för sossarna gäller bara två saker: Att ta makten och att behålla makten.

   Gilla

 • fete

  Det är väl bara invandrare som snart röstar på socislamska partiet..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: