Stäng

Fakta kring ”klimathotet” som etablissemanget inte vill att du ska läsa

KLIMAT. Elsa Widding är civilingenjör från Chalmers i Göteborg och har arbetat i energibranschen under 25 år, bland annat för tre av de fyra största energibolagen i Norden. Då hon arbetade på Näringsdepartementet blev hon känd som Sveriges bråkigaste kvinna – hon försökte nämligen stoppa Nuon-affären, statens största och sämsta affär genom tiderna. Tyvärr misslyckades Widding och det kostade svenska skattebetalare minst 50 miljarder kronor.

Idag arbetar Elsa i sitt eget konsultbolag Elsa Widding AB med klimatfrågan och strävar efter en klimatdebatt baserad på saklighet och vetenskap istället för alarmism och känslor.

– Klimatfrågan har utvecklats till en mångmiljardindustri. De alarmistiska budskapen som framförs av media är kraftigt vilseledande mot både beslutsfattare och allmänhet. Det har gått så långt att frågan knappt tål att debatteras, skriver Elsa Widding i förordet till sin nyutkomna bok Klimatkarusellen – vilka frågor kan besvaras?

Elsa Widding skriver även om FN:s klimatpanel, IPCC i sin inledning av boken Klimatkarusellen.

”Redan från starten för 30 år sedan har klimatpanelens uppdrag varit att fokusera på koldioxidhypotesen, dvs. att klimatförändringar primärt drivs av människans utsläpp av CO2. Det har man också försökt att leda i bevis, utan att lyckas. Naturliga klimatförändringar, som bland annat skapat variationer i temperatur har utelämnats som orsak med bland annat den krystade förklaringen att de över tid är konstanta. För att få anslag måste forskningen syfta till att på olika sätt styrka hypotesen om koldioxidens påverkan på temperaturen. Om forskningsanslag istället hade utdelats i syfte att ta reda på hur de naturliga variationerna inverkat på temperaturen så hade vetenskapen sannolikt kunnat redovisa detta. Men för sådan forskning finns tyvärr endast få och små anslag.”

Beställ boken Här…

Läs mer på Klimatupplysningen…

Om Elsa Widding på bloggen…

-Pettersson säger, också efter Elsa Widding, adresserat till många föräldrar i vårt land ”Den som har bra på fötterna laddar inte sina barn med klimatångest!”

Lyssna gärna på när Mikael Willgert intervjuar Elsa Widding

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 reaktioner på “Fakta kring ”klimathotet” som etablissemanget inte vill att du ska läsa

 1. Glöm inte att köpa Boken Vad händer med klimatet? Den är skriven på ett lättfattligt sätt av Lennart Bengtsson, som är Sveriges mest meriterade klimatforskare

 2. Det sägs ofta att barnen inte får välja sina föräldrar. Hade den lilla flickan Greta fått göra detta så hade hon nog varit ett normalt människobarn idag.
  I stället har ho växt upp som ett barn till en utomjording till mamma.
  Stackars flickebarn.

 3. Parisavtalet, världens dyraste. Är det konsten i hur man mjölkar skattepengar av allmänheten utan att någon får för sig att ifrågasätta? USA gör förmodligen rätt i att vilja lämna det.

 4. Mycket kan man säkert beskylla Maud Olofsson för men staten var inte ägare till Volvo utan Ford.
  Hennes efterträdare Rävhonan från Maramö är väl mycket värre. Eller?
  Mauds dåliga affärer har Annie överglänst redan utan att sitta i regeringen.

 5. Det är klart att det är pengar inblandat.
  EU delar ut utsläppsrätter om 2 miljarder ton/år.
  1 miljard ton delas ut till företag utan kostnad, utsläppsrätter som sedan går att sälja vidare.
  1 miljard ton säljs sedan på börsen för 25 Euro/ton. Bara där har vi en faktisk kostnad om ca 250 miljarder kronor för ett fiktivt problem som i slutänden hamnar i knät på konsumenten

 6. Det roliga är att precis alla människor har åsikter om klimatet.
  Oj oj det är för varmt på grund av bilar. Det är bra att de förbjuds, får man höra.
  När man ställer frågan om var de har läst om klimatet har de inget svar.
  Jag brukar fråga: är det lilla Greta som har skrämt er ?
  Då vill man inte tala om klimatet längre.
  Då drar jag fram mitt esse ur rockärmen och tvingar många att lyssna på hur inuiter på ett program sade att klimatet förändras i 60 års cykler. Att både dem och djuren anpassar sig till förändringar. Påminner dem även om 1984, året jag minns när det var typ 35 grader första maj: Och då fanns inte Greta.
  Jag inser att folket är väldigt lättpåverkade av de matas med från media.

  1. Maud Olofsson har gjort Sverige fattig med sina affärer. Både posten, Nuon och Volvo! Alla lika misslyckade.

   https://www.fokus.se/2017/11/456083/

   Det var alliansregeringen och Maud Olofsson som 2009 tecknade det märkligt dåliga avtalet med Danmark när posten i Sverige gick ihop med posten i Danmark.
   ”Nu har de svenska och danska regeringarna gjort upp om hur en del av kostnaderna för Postnord-haveriet ska fördelas mellan länderna. Även om problemen huvudsakligen är danska måste Sverige stå för 60 procent av kapitaltillskottet – 400 miljoner kronor – och Danmark bara 40 procent – 267 miljoner.

   Maud Olofsson i intervju om miljardfiaskot Nuon.

   ”- Jag ser en strålande framtid för Volvo och Geely. Jag är säker på att bolaget tack vare sitt svenska arv kan växa till ett världsomspännande varumärke, säger näringsminister Maud Olofsson.”

   Hur fan kan hon över huvud taget få ett arvode från staten efter sin avgång, när hon har förstört miljarder av våra gemensamma medel.

 7. Inte dom enda ställen Som ordet Greta hamnat på,
  utan även bakom avgasröret på Tyska bilar.

 8. Jaha, borde inte Greta läsa detta. Hon ser ju föroreninga med bara synen. Förmodlingen den enda i världen som kan detta!

  1. Greta är en visflicka. Hon kan jämföras med de visgossar som fanns i Sverige på 1600-talet. Visgossarna hade också övernaturliga egenskaper och kunde se på en kvinna om hon var en häxa. Om en visgosse pekade ut en kvinna som häxa blev hon bränd till döds.

 9. Jag har beställt boken på mitt lilla bibliotek. Det ska bli intressant att se vad som händer. Jag kunde ha köpt den. Men jag vill veta om och hur censuren verkar.

 10. Ångest Kris Katastrof Domedag Fan vilket bullshit Folk som går på detta måste ju vara helknäppa.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: