198 dagar av årets lön går i skatt – sedan börjar medelinkomsttagaren arbeta åt sig själv


SKATTER. I år infaller Skattefridagen den 18 juli. Det är en dag tidigare än förra året, tack vare den M/KD budget som gäller till årsskiftet. Dagen infaller vid olika datum runtom i landet beroende på kommunens skattesats, och variationen är stor.

Skattefridagen visar hur många av årets dagar det tar för en genomsnittlig inkomsttagare att tjäna ihop till årets inkomstskatt, arbetsgivaravgift, moms och punktskatter.

– Skattefridagen är ett sätt att visa hur höga de skatterna är. I Sverige är skatterna många och ofta dolda, vilket gör det svårt att veta hur mycket skatt man faktiskt betalar. Det är ett demokratiskt problem. För att kunna fatta genomtänkta beslut krävs att man vet hur mycket man betalar och vad det offentliga gör med pengarna, säger Skattebetalarnas vd Christian Ekström.

Läs mer hos Skattebetalarna…

-Pettersson inser att skatterna måste vara höga för att avlöna den palestinska myndighetens islamistiska terrorister, miljarder och åter miljarder i bistånd till misslyckade socialistiska och islamistiska u-länder, till elcyklar för stadsbor, till en dysfunktionell skola, en krisande sjukvård, en feministisk poliskår som helst jagar rökare och prioriterat att utreda ”hets mot folkgrupp”, till afghanska män för att de ska kunna gå i skola med svenska barn, till att betala bidrag och bostadshyra åt icke-skattebetalare, till att betala flygplatser i kompensation för att flygskatten gör att de går i konkurs, till att betala illegala invandrares tand- och sjukvård. Till infrastruktur på Tuvalu. Till FN:s och EU:s monumentala slöseri, till ja, ja, ni fattar. Det kallas socialism, staten begriper bättre än du var dina pengar gör mest nytta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “198 dagar av årets lön går i skatt – sedan börjar medelinkomsttagaren arbeta åt sig själv

 • maod

  HAHAHAHAHA!!! Slavarbetarna fattar inget

  Gilla

 • SVENSK

  Det värsta är att det är en sjuk, självförstörande, kulturmarxistisk totalitär Regim vi arbetar åt och överbetalar skatt till!

  Gilla

 • robbcos

  sen kommer moms, arbetsgivarskskat, energiskatt och andra stölder från ett plågat folk. själv betalar jag 7% skatt, 7% moms, det är och men inte mer

  Gilla

 • Gringo

  Sverige hade kunnat varit ett av världens bästa länder inom allt, men sen startade socialdemokraterna sitt experiment med att plocka hit folk som egentligen ingen vill ha, vilt påhejade av MP, C och PK. Själv ser jag med skräck hur allt bara går åt fel håll, så tacka ni för att vi behöver världens högsta skatter, tyvärr så tror inte jag att det kommer att räcka.

  Gilla

 • Bozze

  Det är häftigt att betala skatt som Mona Sahlin sa.
  Fast hon glömde visst själv att betala in det hon var skyldig enligt sossarnas tariffer.

  Gilla

 • Billy Boy

  Utrikesminister Margot Wallström (S) är ju en av många fler i JÖK-regeringen som egenmäktigt anser sig veta bäst hur miljarderna från skattebetalarna skall användas …

  Det är häftigt att betala skatt tycker …

  … som inte följer påbudet för sin egen del.

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg:

   Källa översta bilden:

   Steget efter

   Gilla

   • Stenbock

    Billy B:
    När du nu visat två verkliga haggor,fyller jag på med den tredje:

    På så sätt blir ju alla ond ting (3) tre… Mitt bidrag kan glädja sig över dryga 300.000:-/månadslön !

    Gilla

 • Sara från Skåne

  Man kan undra hur många som har fått uppehållstillstånd men som ändå säger hos läkaren eller tandläkaren att de ”saknar ID-handling” för att få all vård för 50 kr. Som skattebetalare bekymrar det mig mycket, illa nog att i Sverige illegalt vistandes personer får 50-kronors-vård… men att sedan andra skulle kunna hänga på är bedrägeri och dessa borde lagfaras.

  Gilla

  • Tanten

   Svenska pensionärer har efter ett helt yrkesliv med höga skatter, inte råd att gå till tandläkare!!
   Nej, trasiga tänder och tandvärk ska dom belönas med!

   Gilla

  • grunehetgrot

   Ja du ”Sara från Skåne” du skall bara veta hur många tusentals miljarder kronor regeringen stulit från Svenska skattebetalare och stoppat ner i hasen på analfabeterna från Afrika.

   Gilla

 • Kent

  Att gör skattesystemet lättbegripligt haha skrattar alla socialdemokraterna i kör då skulle ni fatta hur illa vi handskas med pengarna och vad de används till.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: