Kilovis med ruttet kött hittat i butik i Eskilstuna

LIVMEDEL. I en livsmedelsbutik i Eskilstuna hittades 40 kilo ruttet kött vid en inspektion i ett kylrum. Det var kött från bland annat får och lamm, samt högrev.

Kommunens miljöinspektör kunde vid det oannonserade besöket också se hur blod från en öppnad förpackning runnit ned över hyllor och golv.

Vid inspektionen hittades även smutsiga arbetskläder, och en smutsig köttsåg med köttrester på.

-Pettersson tycker det är ynkligt att varken Eskilstuna-Kuriren, SVT, Aftonbladet eller kommunen offentliggör vilken butik det är och därmed skapar rykten som drabbar skötsamma företagare.

Det vi kan konstatera att det som så ofta i sådana här fall inte är fläskkött inblandat.

Nedan en butik som inspekterades 2017…

TIDIGARE 2017-06-01. 400 kilo mögligt och smutsigt kött omhändertogs från Eskilstunabutik

BROTTSLIGHET. Flera hundra kilo kött har omhändertagits från en butik i Eskilstuna. Orsaken är för höga temperaturer och smuts i en chark med tillhörande kylrum. Det var en renhållningsarbetare som kontaktade kommunens livsmedelsinspektörer och berättade att butikens soprum var så överfullt att det inte gick att hämta soporna.

Kontrollen genomfördes förra veckan, och det gäller en mindre butik i Eskilstuna som hade stora brister i sin kötthantering. I inspektörernas beslut framgår bland annat att det var smutsigt i chark och kylrum. Det förekom exempelvis mögel, spindelväv och gammalt blodstänk på golv och väggar.

Droppade ned på andra kroppar – Enligt kommunen droppade det även från upphängda djurkroppar ned på andra djurkroppar som låg på golvet. Dessutom var det för höga temperaturer i alla utrymmen där kött förvarades och hanterades.

Kommunen beslutade därför att förbjuda butiken från att sälja kött och att överhuvudtaget använda charken och kylutrymmet till kötthantering.

-Pettersson undrar vad det kan vara för butik. Varken SVT eller Eskilstuna-Kuriren vill uppge namnet på butiken, så jag struntar i att länka, som riskerar kundernas hälsa men en idé kan kanske vara att titta på vilken sorts kött som beslagtogs. Det var totalt 400 kg. Bland annat 105 kilo fransyska, flera hela lamm och hela kartonger med nötnjurar och komage.

Inget fläskkött, konstigt!

I flathetens land så stängdes inte butiken utan de förbjöds bara att sälja kött tills alla ytor är rengjorda. Bättre att stänga butiken, i varje fall en kortare tid och kolla all livsmedelshantering, inköpskanaler, skatter osv.

Men, givetvis är det bara otur, de följer säkert shariareglerna i butiken, vad den nu hette igår, idag och kommer att heta i morgon när skattemyndigheterna vaknar…

MARIA LIVS I ESKILSTUNA HB i Eskilstuna med bolagsformen Handelsbolag grundades 2010. För 2012 finns det ingen registrerad omsättning för bolaget som totalt har 0 anstallda. Bolagets kontaktperson är Amjed Daniel Awraha. Företagets registrerade adress är Nyforsgatan 29, 63225 Eskilstuna.

16 thoughts on “Kilovis med ruttet kött hittat i butik i Eskilstuna

 1. Ärdet bara en halalbutik så gör det inget. De förgiftar ju bara de som förgiftar vår tillvaro.

 2. Och här springen Miljöförvaltningen och jagar mig för svensk överatta etiketter. det kostade mig över 4000 i år att inte alla burkar var översatta! De vågar inte bötfälla andra invandrare. Ni förstår vad jag menar.

  • Ta på dig ett huckle när miljöförvaltningen kommer på besök, så blir de genast lite mer överseende.

   • Sist hon kom skrek jag ; Vad fan gör du här igen. (Jag blev rädd själv för min ton)
    Varje gång du öppnar dörren kostar det mig ett antal tusenlappar. Åk till förorter och kolla hur många svenska etiketter du hittar i arabiska affärer !
    Hon var väldigt förstående. Hoppas att det inte straffar sig nästa gång de kommer.
    Det verkar som de måste jaga pengar.

 3. Regeringen o 82% PK borde tvångsmatas med kött från affärer typ denna, så kan dom ju njuta av mångkulturen tills dom dör med ett leende på sina läppar.

 4. Tycker märkligt att araber kan starta upp företag lika snabbt som dom lägger ner, gång på gång på gång.

  • Det går bra, så länge du betalar !

   Välkommen….DETTA ÄR EN VINST FÖR SAMHÄLLET ! och det är DU SOM BETALAR !

 5. Är det denna Maria Livs som alltså är den ”skyldiga” butiken i det senaste fallet som dök upp på hela internet tidigare idag?

 6. Fy fan, jag skulle aldrig handla något i sån äckelbutik. Skicka dit de muslimkramande vänsterfeministerna så kan dom handla och mumsa på ruttet kött. Dom gillar ju kulturberikning!

 7. Någon som förvånas ?? Råkade titta ut genom mitt köksfönster för ett antal år sedan,eftersom det luktade brända sockor…Då kalasade några av nybyggarna vid grillplatsen,på ett får (stulet ?) med fällen på !!
  Kan de äta sådant tror jag inte de bekymrar dem,om måltiden består av ruttet kött ! Kanske rent av en delikatess för Araber ?
  F.ö. har Sörmlands rykte som civiliserat skadats,av ytterligare ett liknande fall. Leverantören till flyggäster från Skavsta,har gett ur portioner med otjänlig föda till “billigflygresenärer” !

 8. Fy sjuttsingen, kan det vara ICA igen?
  Nej säkert inte för den gången hängdes dom ut i krigsrubriker. Dessutom var inte ICAs kött vare sig ruttet eller mögligt.
  Måste vara en annan affär…

 9. De är ju för väl att man äter fläskkött, då behöver man inte vandra in i en sådan skitaffär för där finns inget som jag tycker är gott. Är det på detta sätt PK vill berika oss med andra traditioner, seder och kultur. Då kan ju PK själva handla där och känna sig berikade, för jag vill inte stödja de.

 10. Är man så korkad som Svensk och handla chark varur där få man ju skylla sig själva, Synd bara för de som få i sig arabköttet omedveten va det kommer ifrån

Kommentera