Regeringens prioriterande

Från fredagen hämtar vi en debattartikel av Carolin Dahlman från Kristianstadsbladet, där hon frågar om regeringen vet om att de faktiskt regerar Sverige?

Det är en väldigt syrlig artikel och skriven av en av få journalister som vågar blicka över den mur som omgärdar den väldigt politiskt korrekta journalistkåren.

Politik handlar om prioriteringar. Detta känner t.o.m. den oinvigde till och ingen regering i världen kan lova allt till alla med trovärdighet i rösten. Politik handlar om att prioritera och prioriterar gör vår socialistiska regering med stöd av liberalerna i C och L.

Carolin Dahlman frågar om det är rimligt att dutta med plast- och rökförbud när människor skjuts ihjäl på öppen gata och vårdkön växer sig allt längre? En kort sammanfattning av Carolin Dahlmans ifrågasättande följer här.

 • Fr.o.m. den 1:a juli får man inte röka på uteserveringar. Detta kommer att medföra nitiska kontroller av diverse myndigheter, vilket bl.a. Metallica fick erfara för några dagar sedan. “…staten är snabb att agera när någon tänder en cigarett på en konsert eller ett café. Men hur snabba och kraftfulla är politikerna när någon tänder på sina grannars bilar?”
 • Regeringen har initierat en utredning av förbud mot rasistiska organisationer, men struntar blankt i frågan hur rasism uppstår. “…att landet generöst har tagit emot många utan att ställa krav på att de nyanlända ska studera, lära sig språket eller anpassa sig. Den som skapar ordning och reda kommer därmed att göra mer emot främlingsfientlighet än den som tillsätter en tam utredning”
 • Socialdemokraterna vill verkligen ha sin familjevecka som ska finansieras med hjälp av våra skatter. “I en tid när sjuka och svaga mister stöd och kommuner skriker efter resurser kan man verkligen anse att det är en enorm felprioritering”
 • Isabella Lövin (Mp) vill förbjuda mer plast en vad t.o.m. EU kräver, så även här tänker Sverige agera som Bror Duktig. “Livsmedelshandlarnas vd Pär Bygdeson påpekade att det mesta av engångsartiklarna återvinns eller förbränns, och kallade det en symbolfråga…”

Dahlman tar upp fler exempel i denna läsvärda debattartikel, så ta gärna del av den.

Man skulle självklart kunna fylla på artikeln med egna exempel, som…

 • …att regeringen finansierar granskningen av s.k. näthat från invandringskritiska 80-åringar, men glömmer orsaken till att så många skriver av sig sin frustration i sociala medier.
 • …att regeringen tvingar samtliga kommuner att ta emot nyanlända, även när bostäder och arbeten saknas. Följden av detta är att många små kommuner dras med underskott på tiotals miljoner och sociala problem.
 • …att regeringen talar om en rättssäker migrationspolitik, men låter 9 000 afghanska unga män utan asylskäl stanna. Samtidigt sätter detta press på en lärarkår som redan är satta under press och som får det allt svårare att hantera situationen i våra skolor.
 • …att regeringen ville införa en ny vapenlag som skulle drabba jägare och sportskyttar, samtidigt som kriminella skjuter på våra gator nästan dagligen.
 • …att regeringen infört en samtyckeslag, samtidigt som män på tillfälligt besök och nyanlända män i våra förorter våldtar unga flickor.
 • …att regeringen försvarar religionsfriheten, men att de glömmer alla de som inte vill pådyvlas religion i det offentliga.
 • …att regeringen vill stoppa finansieringen av terrorism, men tillåter fortfarande diktaturer som Saudiarabien att finansiera moskéer i Sverige.

osv osv

10 thoughts on “Regeringens prioriterande

 1. Som vanligt gnälls det på regeringen!

  Regeringen prioriterar bara det som väljarna vill att dom ska prioritera! Försök att först det!

  • Du menar regeringens valboskap, de som vill ha in hela klanen här.
   De är kärbväljarna och inte de fåtal svenskar som tjänar på tillståndet eller fortfarande inte vaknat.

 2. Regeringens “favorithobby” att överimportera kriminella element i massor har nu fått de här mycket negativa effekterna inom kriminalvården.

  Citat från SVT Text:

  106 SVT Text Söndag 14 jul 2019
  INRIKES PUBLICERAD 13 JULI

  Ökad trängsel i fängelserna

  Trängseln i landets fängelser har nått
  nya nivåer. Beläggningen ökade i våras
  till över 100 procent, vilket innebär
  att det finns fler intagna än platser.
  Intagna måste nu dela på enmansceller.

  -Läget är ansträngt, framför allt när
  det gäller platser på anstalter med
  högsta säkerhetsklassen, säger
  Kriminalvårdens säkerhetschef Jörgen
  From Nordin till SVT Nyheter.

  För närvarande är antalet intagna
  drygt 400 fler än för ett år sedan.
  Det ökar risken för oro och bråk.
  Kriminalvården vill nu ha ökade anslag
  för att kunna utöka kapaciteten.

  107 SVT Text Söndag 14 jul 2019
  INRIKES PUBLICERAD 13 JULI

  Exfånge: Det är fruktansvärt

  Företrädare för föreningen KRIS anser
  att den tilltagande trängseln på
  fängelserna är mycket oroande.

  -Det är fruktansvärt. Det är redan en
  stor påfrestning att sitta i fängelse
  och att då bli berövad sin egentid kan
  vara oerhört påfrestande, säger Sara
  Lötbom, verksamhetsledare i Stockholm.

  Hon påpekar att den som är motiverad
  till förändring kan få dela cell med
  någon som inte är det.

  Kriminellas Revansch i Samhället
  (KRIS) verkar för att hjälpa exfångar
  till ett hederligt och drogfritt liv.

  107 SVT Text Söndag 14 jul 2019
  INRIKES PUBLICERAD 13 JULI

  Grov näringspenningtvätt ökar

  Under det första halvåret har Eko-
  brottsmyndigheten noterat 63 ärenden
  som rör grov näringspenningtvätt –
  nästan lika många som under hela förra
  året, uppger TT.

  Ökningen har delvis sin förklaring
  i att lagen gällande penningtvätt
  justerades 2014, där man bland annat
  införde näringspenningtvätt som brott.

  En av de vanligaste formerna är den
  där man använder sig av till exempel
  vänner och bekanta som upplåter ett
  konto – så kallade målvakter, enligt
  Tomas Andersson, polis på Ekobrotts-
  myndigheten i Umeå.

  Slut citat från SVT Text

  Överbeläggningarna på fängelserna har inträffat trots att polisen fortfarande inte lyckas fånga in alla brottslingar och leverera in dem till rättsväsendet för att dömas i domstol så att de därefter kan avtjäna sina utdömda påföljder.

  Att hela “cirkusen” kostar mångmiljarder kronor extra för Sveriges alla skattebetalare är ju självklart men den informationen väljer SVT Text att inte ta reda på och undanhåller därmed uppgiften för allmänheten.

  Om någon journalist hade orkat be statsministern (eller någon annan minister i JÖK-regeringen) om en kommentar i ämnet hade svaret med största sannolikhet blivit …

  https://pbs.twimg.com/media/CeGcZEtXIAAKKua.jpg

 3. Själv tycker jag att bosättningslagen är helt underbar och det enda glädjeämnet som vi har haft i Sverigeistan på åratal! Nu blev det slut för rika kommuner att rösta för att vi alla skulle öppna våra hjärtan och sen själva slippa undan! Helt underbart!

  Vad det gäller samtyckeslagen så kanske ni tycker att det var bättre innan, då sju personer kunde våldta ett stackars ensamt flickebarn så att underlivet sprack och gå helt fria med ett fett skadestånd som tack!

  Hon hade ju med rädsla för sitt liv inte gjort motstånd eller sagt nej!

 4. Finns det något som är mer urholkat än rasism i Sverige av idag! Det slår till och med kommunernas dåliga ekonomi med hästlängder!

  Förr var man rasist om man såg ner på en ras bara för att dom har den rasen, oavsett vad dom gör! Idag är man rasist om man försynt undrar om Sverige kan fortsätta att vara hela världens socialbyrå utan att gå under!

  Ni får gärna kalla mig rasist, det gör mig numera bara stolt!

 5. Om det fanns fler journalister som denna som inte räds att peka på vad pajaserna sysslar med skulle fler ögon öppnas.En som ifrågasätter maktens tokerier där man inte vet om man ska skratta eller gråta.Med andra ord en journalist som gör det dom ska göra.Stor eloge till dom som har kurage och mod att ifrågasätta.

 6. Carolin Dahlman är läsvärd för alla.

  Hon sätter återkommande fokus på det självklara och enkla. Varför man ska koncentrera sig på de viktiga sakpolitiska lösningarna. Istället för att låta det partipolitiska spelet, ställa till ännu mer problem. Som mest går ut på stor maktfullkomlighet, till vilket pris som helst.

  Ett pris många medborgare får betala och drabbas av. Det är sorgligt att se vilken låg nivå, prioriteringarna ligger på, i många av våra viktiga samhällsfrågor. Istället gör man stor politik av små saker, som inte innebär någon samhällsnytta och istället bara kostar pengar och resurser.

  På köpet förargar detta då även en stor grupp människor som vet vart behoven behövs och ska riktas mot. Vilket innebär att man drar sönder landet, istället för att ena det.

Kommentera