Svanar med avskurna halsar hittade vid camping

GOTT OCH BLANDAT. Två svanar med avskurna halsar hittades i slutet av juni på Gräsö i Östhammar, rapporterar SVT Uppsala. Händelsen rubriceras som brott mot jaktlagen, men eftersom det inte har gått att bevisa att det faktiskt ligger brott bakom har ingen förundersökning inletts.

Hane och hona av knölsvan. I Sverige finns knölsvan och sångsvan som häckfåglar och mindre sångsvan som passerande flyttfågel. I hela världen sju svanarter.

– Det kan ha varit någon slags olyckshändelse, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisregion Mitt. Enligt anmälarna hittades svanarna nära en campingplats.

-Pettersson säger att det olyckshändelse låter troligt, det är väldigt vanligt att svanar snubblar och skär av sig halasrna på kvarglömda knivar.

Skämt åsido, det kan vara en naturlig förövare. Minkar är “duktiga” på att döda. Minken hör inte hemma i Sverige, den är ett nordamerikanskt mårddjur som tagits hit för pälsuppfödning och spridit sig över hela landet där den gör stor skada. Det blir inte bättre av att veganer och miljömuppar släpper ut minkar i naturen.

Den är gången gick det bra för svanen, men de i reportaget kan ju även ha råkat ut för tvåbenta minkar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

7 thoughts on “Svanar med avskurna halsar hittade vid camping

  1. Lisa Sannerviks prat om olyckshändelse låter som vanliga PK-lögner.
    Rent statistiskt är det nysvenskar som står för detta sjuka djurplågeri.

  2. Minken kan nog döda en Svan, men då blir det inget jämnt snitt på halsen, här var de ju avskurna, så om det var en mink var det som sagt nog en tvåbent.

  3. Ja det kan ju inte vara en rival till hanen eftersom svanar
    lever tillsammans livet ut som par.

  4. Är det gjort av människa lutar det åt samma sort som spelar fotboll med igelkottar samt anordnar hundslagsmål ,ja plågar allt levande i sin väg.

  5. Tittade du på filmen? Det är en mink som huggit en svan i halsen. Det finns fler exempel på YouTube. Minkar är ett stort problem för fåglar och andra djur i naturen. Är du ornitolog borde du känna till det. Utsläppta, odlade minkar vet dessutom inte hur de ska jaga.

Kommentera