Skolledare döms för 21 fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn


BROTTSLIGHET. Det blev två och ett halvt års fängelse för den skolledare i Stockholm som utsatt en 9-årig elev för upprepade grova sexuella övergrepp på skoltid. Han frikänns däremot för två fall av sexuellt övergrepp och utnyttjande av barn för sexuell posering på två nu vuxna före detta elever.

Mannen, som är i 40-årsåldern, jobbade på en låg- och mellanstadieskola i Stockholms innerstad. Han hade en högt uppsatt roll och höll även i egna lektioner. De sexuella övergreppen mot den 9-åriga pojken började någon gång under höstterminen 2016.

Skolledaren har till viss del erkänt brotten, men menar att övergreppen mot den 9-årige pojken bara skett 6-8 gånger och har inte varit lika grova som han dömdes för.

Han erkänner även det han åtalats för när det gäller de två tidigare eleverna, övergrepp som ska ha skett 2009 och 2012, men hävdar att de skett när eleverna var 15 år. För dessa frikänns han, det går inte att bevisa att den ena eleven var under 15 år och det andra har preskriberats.

Läs mer på SVT…

-Pettersson säger att Emil Svensson, född 1974, kom lindrigt undan, han är med sedvanlig straffrabatt ute om 1,5 år. Emils mellannamn är Saman och det låter inte ursvenskt direkt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Skolledare döms för 21 fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: