Tandläkarkliniker lurar staten på miljoner


BROTTSLIGHET. Ett 50-tal privata tandläkarkliniker har avslöjats med skattefusk i Skatteverkets riktade kontroll som Ekot tagit del av. Kliniker har även hittat på patienter. Skatteverket, som presenterar sin granskning idag, menar att det handlar om kliniker som försöker lura myndigheterna medvetet. 

– Det finns de som fuskar i den här branschen, och som fuskar avsiktligt. Och då är det i ganska stor skala i förhållande till hur stora de är som aktörer, säger Mikael Taaler, enhetschef på Skatteverket till Sveriges Radio. 

-Pettersson vet inte vilka som driver de 70 kontrollerade klinikerna men hör att Sveriges Radio nämner ett exempel i Sävsjö och om det kan ni läsa nedan. Om den är representativ vet jag ej.

TIDIGARE 2019-06-24. Arabiska bröder bakom stängd tandvårdsklinik och miljonbedrägerier

BEDRÄGERI. På grund av brister stängdes tandvårdskliniken 24 Karat i Sävsjö akut. Tandläkarna från kliniken jobbar vidare utan att deras legitimationer har prövats och får miljoner utbetalade från tandvårdsstödet, enligt Sveriges Radio är det första gången en tandvårdsklinik stängs helt. 

För över ett år sedan stängdes tandvårdskliniken 24 Karat i Sävsjö efter att Inspektionen för vård och omsorg, IVO, gjort ett oanmält besök. Förhållandena på kliniken var oacceptabla och det var fara för patienternas liv. Efter stängningen gav sig flera patienter till känna med fel på tänderna. Flera hade kommit med problem i enstaka tänder men fått omfattande behandlingar, och samtidigt fick kliniken ut miljontals kronor från tandvårdsstödet.

Läs vidare på Sveriges Radio…

-Pettersson förstår inte, ”tandläkarna” kan fortsätta arbeta, det finns inte bevis för att dra in deras legitimationer eftersom det saknas journaler, journaler är bristfälligt ifyllda osv. Jag trodde det var tandläkarens uppgift att fylla i och ha ordning på journalerna, det borde räcka.

Bakom felbehandlingar och misstänkt bedrägeri samt den stängda kliniken står/stod de arabiska bröderna Dawoud och Mohanad Asalya, de skrattar säkert gott när miljoner ur tandvårdsstödet rullar in på deras konton.

De hånskrattar åt oss: ”Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Tandläkarkliniker lurar staten på miljoner

 • Brasklappen

  Svensk tandvård är en katastrof främst för våra fattiga äldre som inte har råd med tandvård! Som alla vet låter vår politikerklass nyanlända muslimer få gratis tandvård eller det sägs kosta 50:-kr för dem! Inget annat land daltar med identitetslösa kriminella invandrare som aldrig gjort rätt för sig! Bara Sverige håller på så här! TANDVÅRDEN BORDE REFORMERAS….!! Den ska konkurrensutsättas, tandvård är mycket billigare på många andra håll i världen. SVERIGE löser allt med bidrag…..-STOR FEL!!!! Försäkringskassan skulle inte behöva vara inblandad i svensk tandvård, tandläkarna borde inte få tio öre från Försäkringskassan, det är helt fel!!! Med hård och rättvis konkurrens skulle priset på tandvård lätt kunna sänkas med 50% UTAN BIDRAG!!!!!

  Gilla

  • Brasklappen

   Kriminella utlänningar ska givetvis INTE tillåtas arbeta som läkare eller tandläkare!! ÄR MAN INTE ETNISK SVENSK ELLER KAN PRATA SVENSKA KAN MAN INTE HA ETT ARBETE SOM TANDLÄKARE ELLER LÄKARE!!! En neger är och förblir en neger även om de fått en läkarlegitimation i cornflakespaketet! ”SHOESHINNER” är och förblir skoputsare….-högst….ALDRIG DÄRÖVER!!! (Brasklappens lag…)

   Gilla

 • Kent

  Våra politiker skryter om inflödet av initiativrika och företagsamma entreprenörer.

  Gilla

 • Tanten_2

  Som jag förstod av radioprogram har olika uppgifter lämnats till försäkringskassan och skatteverket. Jag uppfattade också att skatteverket och f-kassan inte får samköra uppgifter! Tänk så mycket fusk som kunde uppdagas på ett tidigt stadium om vi värnade skattebetalarna och inte fuskarnas integritet.

  Gilla

 • Lisa.

  Skattepengarna dräller åt alla håll.
  Moder Svea plundras som en julgran.

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Privatiseringar och avregleringar i Sverige har gått på alltför lösa boliner:
  https://www.vlt.se/artikel/thorsten-schutte-valfrihet-blev-skyll-dig-sjalv

  Gilla

 • Bajen666

  Hellre guld än amalgam…:-)

  Men allvarligt kan inte dessa människor starta upp nåt utan att fuska bedra och lura staten på mångmiljonbelopp.?

  Gilla

 • Ki

  Om vi ändå fick prata klarspråk!!

  Gilla

 • Jan Ivarson

  Migrationspolitiken har lett till bedrägerier och brottslighet på många områden.
  Vad är det goda den medfört?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: