PK-vänstern går bananas över en av Sveriges litterära giganter

INRIKES. Det är som ett Kinderegg: det roliga tar inte slut. Olle Wästberg missförstår ett Mobergcitat, HelleKlein blir hysterisk och Annika Strandhäll retweetar. Håll er till Netflix och HBO i framtiden. Såna avgrunder av okunskap, skrattar Ann Heberlein

Nedan det som det handlade om, Jimmie Åkesson läste lite ur Vilhelm Mobergs Svensk strävan från 1941 under sitt tal i Almedalen och hela PK-vänstern exploderar. Litterära kunskaper om en av Sveriges giganter är tydligen inget som intresserar de vänsterblivna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “PK-vänstern går bananas över en av Sveriges litterära giganter

 1. Lina Stenberg, tidningen Arbetet
  ”Till landets befolkning räknas inte de statistiskt beräknade tio miljonerna. Nej, utan att säga rakt ut vilka som uteslutits säger han att befolkningen består av 6,5 miljoner svenskar. ”
  Lina fattade inte att Åkesson läste innantill ur boken Svensk strävan
  Jag har mailat henne och raljerat över hennes totala okunskap i svensk litteratur, kunde inte låta bli. Ibland växer hornen ut

  • Bravo Peter. Även jag brukar påminna om en skribent ljuger medvetet eller omedvetet.
   Svårt att få ett svar men en stämpel som rasist är ett faktum från och med den dagen man vågar sig på att ifrågasätta nyheter.
   Att de inte vågar ta och be om ursäkt eller rätta till sina misstag.

 2. Detta visar hur otroligt hjärntvättade vänstervridna pk-idioter är. Att bli så arg när någon citerar en av våra mest folkkära författare som var raka motsatsen till nazist tyder på allvarlig mental störning.

 3. När Helle Klein går i taket så visar det på Jimmie träffat
  rätt med att citera Moberg.

  Märkligt att inte den Islamska ärkebiskopen uttalat sig?

 4. Vänstern och vänsterliberalerna vräker regelmässigt ut sina egna lögner hela tiden i alla möjliga och omöjliga sammanhang. De är själva helt övertygade om att osanningarna de torgför är sanningar fast motsatsen ständigt bevisas.

  När nu Jimmie Åkesson (SD) + några andra enstaka politiker från ett och annat politiskt parti på den politiska skalan uttalar erkända sanningar, Ja, då går företrädarna för vänster-etablissemangets grupperingar samfällt ut och påstår i sina twitterdrev att de sanna sanningarna som Jimmie Åkesson uttalade igår i Almedalen var lögner mm.

  Någon bot och bättring för vänster- och vänster-liberalernas falska och lögnaktiga bananas-beteende går nog dessvärre aldrig någonsin att finna eftersom symtomen bitit sig fast så djupt och hårt att åkommorna de drabbats av har övergått till gravt kroniska sjukdomstillstånd och består därmed för all framtid.

 5. Jag känner djup respekt för Wilhelm Moberg, också
  för Jimmie Åkesson , men jag känner avgrundsdjup
  avsky för hela det samlade vänster etablissemanget,
  för att dom försöker att skita ner en världsberömd och
  älskad författare som beskrivit den tid när Sverige var
  väldigt fattigt, och en fattigdom som om dessa dårar
  får hållas är på god väg att komma tillbaka till.

  Respekten jag känner för Jimmie beror på att det han
  säger idag sade han även för minst tio år sen, alltså
  en politiker som sagt sanningar hela tiden, och han blir
  ju då en främmande fågel bland alla dom Mähän som härjat
  här i landet i minst 25 år.

 6. Pettersson.Har du troll på linjen ? Hände något märkligt med min kommentar som uppenbarade sig 3 ggr.Tankas våra e_mal adresser ner någonstans där dom inte ska befinna sig ?

  • Du har nog rätt i din misstanke. Betänk bara vilken tid det tar numera att skicka e.post. Förr kom det fram på bara några sekunder men idag kan det ta flera minjuter.

 7. Generell okunskap och selektiv missförståelse är de vänsterblivnas enda ”prestation” !

 8. Det var ju någon som ”trollade” och läste citat från Hitler för vänsteranhägare i USA före valet där, dessa vänsteranhängare tyckte det lät jättebra, lyckligt ovetande om vem han citerade.
  Nu när det inte finns så många kvar som minns vad nazismen egentligen går ut på, blir det ganska enkelt för vänstern att ”vinkla” sina åsikter till att det man inte tycker om är nazism.

 9. Intressant att läsa hur dessa vänsterblivna sk.” goda människor ” ska få till detta avslöjande om sin egen stora okunskap gällande en av våra stora SVENSKA författare.Nu blir det nog rumba för hela slanten i det dom endast använder till att sätta mössan på.

 10. Heberlein skriver att hon är mycket förvånad att dessa högt utbildade personer inte förstod att Åkesson citerade Moberg. Som vanligt gäller faktumet att hög utbildning inte är det samma som bildad person, det bevisar det i många fall högt utbildade vänsterliberala patrasket varje dag.

 11. Jag skulle vilja påstå att Sverige och svenska folket är mera utsatta nu än 1939. Genom den skickligt genomförda eftergiftspolitiken undvek man ett nazityskt anfall på Sverige. Hotet att förstöra järnmalmsgruvorna gjorde nog sitt till för att övertyga ett råvarusvagt Nazityskland.

  Eftergiftspolitiken nu leder till kapitulation. Vi får inte glömma bort att trots den nazistiska regimen var och är tyskarna ett bildat och civiliserat folk som förstod den svenska linjen. Femtekolonarna nu kan inte ens med bästa vilja i värden ges de egenskaperna utan här gäller maktspråk och konsekvens. Eftergifter leder bara till fler eftergifter.

  • @Argus
   Vilka slogs tyskarna mot i Finland,tillsammans med finnarna?
   Pest eller kolera???
   Vi måste nog öppna dörren fullt ut för att fà hela historien,som är väl undanröjd,i min bok.
   Ta Aralsjön storyn på bloggen igår tex,som var nytt för mig…
   Ha det!

 12. Sveriges Vänster anser kunskaper om Sveriges stora författare, historia samt grundläggande ekonomi och matematik vara ”lite Nazistiskt”…
  Så därför är dessa gaphalsar nära nog analfabeter på det mesta!
  Det anses ”lite fint” att vara totalt okunnig och oförmögen att tänka eller ta reda på fakta läs naiv!
  Inget annat land skulle acceptera att dessa ”lite fina” sjukligt imbecilla människor sänkte ett helt land till konkurs och främmande ockupation!

  • Måndag eftermiddag och du är redan full, jag vill påstå att du har problem.

   Kan ju även vara så att du sitter på hispan och fått tillgång till en dator…då ber jag om ursäkt för första meningen.

 13. Som många säger, okunniga, otillräkneliga, obildade = politiker, journalister, präster.
  OCH förutsägningsbara!

 14. Nu är det väl ingen överraskning att intellekt och kunskapsnivån är så låg i dessa kretsar men att de så tydligt visar upp den kan man likna med ett klockrent självmål.

Kommentera