Olle Wästberg – den totala dumheten personifierad

INRIKES. Olle Wästberg är en före detta Liberal politiker, riksdagsledamot och diplomat m.m. Wästberg borde hålls sig ifrån sociala medier, något så korkat var det länge sedan jag läste om jag någonsin gjort det. Wästberg gör sig medvetet till åtlöje.  

Twitter

-Pettersson säger att Wästberg verkar inte ha förstått att Åkesson läste Svensk strävan av Wilhelm Moberg från 1941 och att svenskarna då var sex och en kvarts miljon, trots att Jimmie påpekade detta flera gånger. Lyssna och läs HÄR.

Olle Wästberg är inte ensam, en hel hög vänsterblivna tolkar texten lika som Olle. Så mycket dumhet det finns.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Olle Wästberg – den totala dumheten personifierad

 1. Diplomaten har nog aldrig bekantat sig med svensk litteratur. Moberg är ofta citerad och nämnd om sin skildring av Sverige. Kanske dags att återta Moberg till skollitteraturen som en obligatorisk bok.
  Vet ej om man skall skratta eller gråta angående Liberaler .Den ena dummare den andra.
  Tyvärr kan jag inte twittra ,om jag kunde skulle jag ge svar på tal.

 2. Inte heller Annika Strandhäll lyckades klura ut att det var
  ett citat av Wilhelm Moberg som Jimmie läste?

  ”Ja det var ju överraskande ” hon som är så vidsynt o
  skarp analytiker? Har den damen någon gång tänkt
  tanken ”tala är Silver, men tiga är Guld” ?

  Hon är det bästa beviset hur erbarmlig kvaliten är
  i Sosseriet idag?

 3. Wästberg kan inte vara så korkad, det kan ingen. Antingen hade han bråttom och läste inte det han svarade på, eller så väljer han att missförstå och hoppas han att läsarna inte skulle kolla närmare på texten!

 4. Thomas Gür skrev om talet på Facebook:

  ”Notera följande passus ur SD-ordföranden Åkessons tal i dag i Almedalen om svenskar av alla sorter – främst givetvis sista meningen. I samma stund som någon säger att det är möjligt att vara invandrare och svensk, och inte sätter upp motsatsparet ”invandrare/svenskar”, då talar vi om en nationsdefinition som är kulturell/civil/medborgerlig, och som inte utgår från etnicitet eller börd/blodsband.

  Det är något ironiskt att SD, som så ofta anklagas för rasism och främlingsfientlighet av de andra partierna, har hunnit längre i sin förståelse av innebörden i att kunna vara svensk och samtidigt invandrare, än de partier som står för denna anklagelse och som fortfarande talar om invandrare och svenskar som två oförenliga storheter eller om ”våra invandrare”.

  ”Det är svenskar av alla sorter.
  De är kvinnor och de är män.
  De är unga och de är gamla.
  De är välbeställda och de är mindre bemedlade.
  De finns på landsbygd och de finns i storstad.
  De är infödda svenskar och de är invandrade svenskar.” https://ratatosk.sd.se/sd/wp-content/uploads/2019/07/07113300/Almedalen2019.pdf

  Den alltid eminenta Merit Wager hade följande kommentar:
  ”Nu kommer jag och ”förstör” den goda stämningen lite. Eller kanske inte direkt förstör utan med en annan syn på ”svenskhetsfrågan”.

  Jag har i alla år hävdat rätten att INTE behöva kallas ”svensk”, att INTE behöva definieras som ”svensk”. Den är viktig för väldigt många av oss, men det förstår inte svenskarna eftersom de på allvar tror, vilket är oerhört märkligt, att det är alla människors högsta önskan att vara/bli/kallas ”svensk”!

  Många invandrare jag känner är irriterade över det svenska ofoget att kalla dem för ”nysvenskar” eller rent av bara ”svenskar” när de är irakier, afghaner, tyskar, syrier, greker och, som i mitt fall, finländare som bor i Sverige. En del – långtifrån alla – har kanske sökt och fått svenskt medborgarskap, för övrigt det lättaste i världen att få, man behöver inte ens styrka sin identitet. Men ett svenskt pass gör dem inte till ”svenskar”, de är fortfarande irakier, afghaner, tyskar, syrier, greker finländare. Fast med svenskt medborgarskap. Eller har enbart sitt eget ursprungliga medborgarskap, som jag. Men även då vill svenskarna kalla oss ”svenskar”!

  Begreppet ”invandrare” är alldeles utmärkt! Vi HAR ju vandrat in, vi ÄR INTE svenskar. Syrier, finländare etc är inte ”invandrade svenskar”, hur svårt är det att förstå?

  En svensk som flyttat till Spanien eller till Thailand eller till Tyskland blir aldrig spanjor, thailändare eller tysk. Vill inte heller definieras som sådana. Så varför vill svenskarna prompt pracka på oss ”svenskhet”? Jag kommer aldrig att förstå detta. Aldrig.”

  Det är ren och skär rasism att försöka ta ifrån människor deras egen nationalitet då det visar att man tycker att den är sämre. Jag håller därför med Wager och inte Gür i detta fall. Sedan kan man nyfiket undra hur Wästberg ser på sig själv.

Kommentera