Afrika: Oroande ökning i förföljelse av kristna

av Uzay Bulut  •  6 juli, 2019

 • ”I vissa regioner kan nivån och formen av förföljelse tyckas närma sig kriterierna för den internationella definitionen av folkmord, enligt den som antagits av FN.” – The Independent Review of FCO support for Persecuted Christians.

 • ”Angriparna bad de kristna att konvertera till islam, men pastorn och de andra vägrade. De beordrade dem att samlas under ett träd och tog deras biblar och mobiltelefoner. Sedan kallade de dem, en efter en, till en plats bakom kyrkan där de sköts till döds.” – World Watch Monitor, 2 maj 2019.
 • Som den brittiska rapporten visar handlar förföljelse av kristna och andra icke-muslimer inte om etnicitet, ras eller hudfärg hos varken förövarna eller offren; utan om deras religion.
 • Om dessa brott inte stoppas är det högst troligt att den afrikanska kontinentens öde kommer att bli som Mellanösterns: En gång var det en kristendomsdominerad region och nu är kristna en liten, utdöende, försvarslös minoritet.

Enligt en färsk lägesrapport som publicerats i Storbritannien ”uppskattas det att en tredjedel av världens befolkning lider av någon form av religiös förföljelse, med kristna som den mest utsatta gruppen”.

Även om den fullständiga rapporten – som beställts av den brittiska utrikessekreteraren Jeremy Hunt och utförts av biskopen av Truro, pastor Philip Mountstephen – skulle släppas till påsk i år ”kräver omfattningen och formen av fenomenet [kristen förföljelse] helt enkelt mer tid”, enligt rapporten. Som resultat förklarade Mountstephen att de ”provisoriska” fynden som släpptes i april är ofullständiga, och den slutgiltiga rapporten kommer att publiceras i slutet av juni.

Enligt stycket ”översikt” i den provisoriska ”Independent Review of FCO support for Persecuted Christians”:

”I vissa regioner kan nivån och formen av förföljelse tyckas närma sig kriterierna för den internationella definitionen av folkmord, enligt den som antagits av FN.”

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Afrika: Oroande ökning i förföljelse av kristna

 1. Och Antje Jackelen och övriga potentater håller tyst när kristna
  mördas världen över, dom har nog bestämt sig för att bli Muslimer?

 2. Den svenska kristna kyrkan som är kidnappad av kommunisterna/vänsterpartister och sossar går före i sin avgudadyrkan av det islamistiska våldet. De gör allt för att en gång för alla döda religionen i Sverige.

 3. koranen 22:19

  ”Punish the unbelievers with garments of fire,
  hooked iron rods, boiling water; melt their
  skin and bellies!”

  Vi har sekten i Vårt Fosterland!
  Vi bjuder sekten på vår välfärd!
  ”Va’ fan får vi för pengarna?”

 4. Muslims livsuppgift, enligt koranen!

  Vi har sekten i Vårt Fosterland!
  Vi bjuder sekten på vår välfärd!
  ”Va fan får vi för pengarna?”

 5. Oj vilket tjat om detta i Regimmedierna! Nej, det var naturligtvis ironi, inte ett ljud om förföljande av kristna har hörts i SR P1. Däremot har man ibland nämnt angreppen på Kopter (gissar att ca 25% av Svenskarna vet vad Kopter är, med ca75% vet säkert vilka som vann ”let’s dance” på TV) i Egypten men förtydligar aldrig att de är Kristna och förövarna är muslimer!

Kommentera