Bejaka ditt ursprung men bli svensk

INVANDRING. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor publicerar idag en debattartikel i Aftonbladet, där hon säger att att invandringen måste minska och att mångkulturen inte behövs. 

Kristdemokraternas besked till alla som får en ny chans i Sverige är följande: Välkomna! Vi har respekt både för er och för era erfarenheter och upplevelser. Men Sverige har också sin historia. Var stolta över och bejaka era ursprung och ursprungsländer, men bli svenskar.

Att flera kulturer ryms i Sverige är redan ett faktum. Men stat och kommuner kan inte förhålla sig neutral mellan dem. En gemensam uppsättning värderingar är en förutsättning för att samhället ska kunna hantera mångfalden.

Politiken kan inte på samma gång omfamna jämställdheten och stödja idéer om att kvinnor och män behöver hållas åtskilda. Mångkulturalismen som politiskt projekt är mogen för slutförvaring. Nu behövs samhällsgemenskap.

-Pettersson håller med i stora delar, men det är inte så lätt att bli svensk och det är alldeles för lätt att bli svensk medborgare. En människa född i exempelvis Mellanöstern kan aldrig bli svensk, lika lite som jag kan bli Egyptier eller något annat. Det måste accepteras även av kristdemokraterna och andra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Bejaka ditt ursprung men bli svensk


 1. …främmande arter av alger, har i för dem
  främmande vatten “slagit ut” mindre mot-
  ståndskraftiga inhemska arterna av alger.
  algerna har fraktats hit å dit, kors å tvärs
  på jorden under skeppsskroven…sedan
  mönstrat av, där de funnit de bästa och
  mest gynnsamma förutsättningar för fort-
  satt leverne, å där föröka sig genom att
  nyttja och slå ut sin svagare släkt…helt
  naturligt, så funkar det och är helt enl.
  regelboken

 2. Förr var det assimilering som gällde och utav det kan vi se hur det gick. Det gick faktiskt riktigt bra om vi jämför med vår nutida integration, som blivit en ödesfråga för Sverige.

 3. Jonathan Jeppsson skrev på aftonbladet.se häromdagen att SD är rasistiskt för en mening i sitt principprogram där det står ”om en nedärvd essens, att människor föds olika.”. Men, det är väl sant!

  Så jag skrev följande till honom:
  “Jag är född ryss och jag har mina traditioner som jag lever efter, det är min essens. Till påsk äter jag kulisch och pascha, jag håller på Ryssland i hockey WM. Men min granne Svensson äter ägg till påsk och hejar på Sverige, det är hans essens och vi är olika redan från födseln. Annars skulle inte jag prata ryska och han svenska. Alla människor föds olika om inte skulle vi inte ha länder utan hela jorden vore ett enda land och alla människor där skulle prata samma språk, ha föräldrar som uppfostrar barnen exakt lika osv osv osv.
  Så enligt mitt sätt att se så har en människa en nedärvd essens och vi föds olika. Allt annat är ren lögn.”
  Jag var så förbannat korkad och trodde att han skulle svara så att han och jag kunde ha ett utbyte av åsikter. Men som vanligt med aftonbladets anställda så kan man inte räkna med något svar.

  • Hej Peter
   Jag brukar skicka mina åsikter till redaktioner, men det är sällan man får ett svar. I värsta fall får man journalister utanför ens dörr.
   Skicka en påminnelse och säg att du önskar ett svar!
   Prova!
   Tack för ditt engagemang.

 4. Bli svensk, vad är svensk i dagens och 7 klöverns s.k trygga heliga och mångkulturella Islamistiska satelitstat Sverige anno 2019 ?
  På den den tiden när Folkhemmet var ett homogent kristet icke mångkulturellt land, då visste man vad en äkta svensk var och betydde men inte idag.
  Bara trams hyckleri och röstfiske från den lilla verklighetsfrämmande snärtan och eviga tonåringen Ebba Busch Thor.

 5. Förresten var det någon som såg midsommarprogrammet från Götebotgs botaniska som visades midsommarafton SVT.??
  presentatören sa följande “vad vore en svensk midsommar utan en riktig dalkulla” …och in stiger en mörkbrun figur troligen från Sri Lanka och sjunger svenska midsommar visor 🙂
  afrikaner har också blåa gnistrande ögon allt enligt Internet 🙂
  https://2.bp.blogspot.com/-viWCwQfhaLU/UvphqtQTRqI/AAAAAAAAQAE/wKL_1P3WHZ4/s1600/bbCOLLAGE.JPG

  • Tack för din åsikt.Jag håller dock inte med dig.
   Skall vi blondiner skämmas för vår hårfärg och vita hud anser du?
   Jag har en liten flicka i familjen som är mycket bekymrad över att hon inte ärvde pappas hudfärg. Och det är inte vi som kritiserar.det är invandrare som mobbar henne för att hennes far är europé. Är det dit du vill komma.
   Hon var tvungen att byta skola på grund av sin pappas ursprung.
   Inte ens du kan påstå att flickan på bilden ser ut som en äkta dalkulla.

 6. En egyptier kan säkert bli svensk om han kastar helvetesrelionen överbord och är receptive på svenska normer.
  Men hur många klarar av det och vill.

 7. När det började gå utför med KD verkar Ebba ha blivit omvänd under galgen. Vi får väl hoppas att hon inte fegar ur, som förra gången med anhörig-invandringen. För då föll ju partiet ihop som ett korthus. Sen vore det ju klädsamt om kameldrivarna åkte tillbaka hem, hellre än att förvandlas till “die dumme Schwede”.

Kommentera