Student bad om ursäkt, slipper fängelse för dödshot


BROTTSLIGHET. En 40-årig student som tre år efter att han blivit underkänd dödshotade en lärare, dennes fru och en forskare i en rad aggressiva meddelanden får en villkorlig dom – sedan han bett om ursäkt, rapporterar Aftonbladet

Det var i våras – tre år efter att mannen underkänts i en tentamen vid universitetet – som han skickade flera sms och skrev flera inlägg i sociala medier med innebörden att han skulle döda två män som arbetade på institutionen där han studerat. I riktade meddelanden krävde han ändrade betyg och en offentlig ursäkt, med hot om våld, bland annat att någon ska bli ihjälslagen, någon ”betala med blod” och att ”historien kommer sluta mycket illa för oss alla”.

I rätten erkände 40-åringen alla brott, men hävdade samtidigt att han inte skulle vara kapabel att genomföra de handlingar han hotat med. Domstolen noterar att han ”bett om ursäkt och förstått att hans agerande inte är acceptabelt” och dömer honom därför inte till fängelse, utan till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst.

-Pettersson noterar att Aftonbladet inte med ett ord nämner att ”studenten” heter Omid Motamedi och hör hemma på helt andra breddgrader än de svenska.

Omid Motamedi, född 1979, förekommer under sju avsnitt i belastningsregistret. De fyra senaste avsnitten är kontaktförbud som meddelats med anledning av de gärningar som prövats genom denna dom. Övriga avsnitt saknar betydelse för påföljdsfrågan i detta mål.

Det är obegripligt att rätten tror på ursäkten från en man som uppenbart har för vana att hota andra och som har kontaktförbud, av vilken anledning vet jag ej,men troligen inte för att herr Motamedi uppträder civiliserat.

Omid kom till Sveriges som elva-åring och borde ha haft gått om tid att integrera sig på, men något fungerar tydligen inte.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Student bad om ursäkt, slipper fängelse för dödshot

 • ruben

  Rättsväsendet beter sig, som en oberäknelig orm. Räcker det att be om ursäkt och att förklara sig inte kapabel att utföra hoten när man väl åtalats? Dödshot, bör betyda minst 5 år följt av obligatorisk utvisning. Nu är det oftast några ynka månader i praktiken här i landet, som bejakar brott och ondska mot allmänheten. Undrar hur högt mörkertalet är i detta obegripliga land? Nu ska rättsväsendet bantas ned trots högar av ouppklarade brott. Eller är det tack vare alla ouppklarade brott? Jag begriper inte och ingen kan förklara. När blir det nyval? Behovet är redan akut och brådskande.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Dagens Islamistiska Idiot-Sverige förnekar sig aldrig !

  Gilla

 • Anders Karlsson

  Han är redan integrerad. Samhällstjänst 75 timmar. Kan man bli mer integrerad.
  Undrar vad nästa brott blir?

  Gilla

 • Mr Jordan

  Detta blir nog inte sista gången Omid blir föremål för rättsväsendet, hoppas bara att han inte mördar någon. Har han genomgått en sinnesundersökning, kanske är på tiden?

  Gilla

 • Fred

  Samtidigt som de satte åt administratören för Facebookgruppen Stå Upp För Sverige som skyldig till vad andra skrivit. Undrar om Patrik (admin) kommit undan med ett förlåt.

  Gilla

 • SVENSK

  Han slapp inte straffet för att han bad om ursäkt! Anledningen var att han var utlänning! Vad ger detta för signaler??
  Han ska självklart ut ur landet på livstid!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: