Nödrop: Attackerna på Afrikas kristna ökar snabbt


ISLAM. Runt 100 kristna har mördats i en by i Mali. Händelsen är en i raden av dödliga attacker mot kristna söder om Sahara, den så kallade Sahelregionen. Även i länder som Niger, Burkina Faso och Nigeria drabbas Jesustroende av våld och diskriminering. – Be för de kristna i Sahel, manar nu organisationen Open doors.

Sahelregionen. Bild från Världen idag.

En våg av förföljelse, främst med militanta islamistiska förtecken, sköljer just nu över länder i västra Afrika söder om Sahara. I den by i centrala Mali, där omkring 100 kristna dödades nyligen hade många av kropparna bränts.

Ett 50-tal tungt beväpnade män omringade byn och gick till attack. Alla som försökte fly dödades, berättar en överlevare för AFP. – Ingen skonades, varken kvinnor, barn eller äldre.

Open doors, en världsvid organisation som arbetar för att kartlägga förföljelse av kristna och hjälpa utsatta, uppger att en lokal källa bekräftat att offren var kristna.

Läs vidare på Världen Idag…

-Pettersson säger att de kriminella mördarsekterna som Al-Qaida, IS, Hamas, Nusra-fronten, Fulani, Boko Haram, Hizbollah, PLO, Muslimska brödraskapet, al Shabab, Abu Nidal, Al-Aqsa-martyrerna, Fatah, Nusrafronten, talibanerna och alla de andra givetvis inte har något med islam att göra. Att de mördar oskyldiga bönder i Afrikas öknar beror givetvis på USA och Israel och när gängen börjar mörda fler svenskar så är det vårt eget fel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


6 responses to “Nödrop: Attackerna på Afrikas kristna ökar snabbt

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: