Stäng

Jimmie Åkesson och Ebba Busch Thor i möte, Annie Lööf grinig

INRIKES. KD-ledaren Ebba Busch Thor och SD-ledaren Jimmie Åkesson har haft ett möte där de har diskuterat sjukvårds- och energipolitik. Mötet, som ägde rum i Stockholm i dag, är det första mellan partiledarna som sker utanför tv-debatter och riksdagskammaren. 

Bild från Åkessons Facebook

Ebba Busch Thor skriver att partierna har olika ideologisk utgångspunkt men konstaterar samtidigt i ett inlägg på Facebook att det i flera frågor finns ”goda förutsättningar för gemensamt agerande”.

”Sverige har stora problem. Dessa kräver lösningar. Därför är det viktigt att man ibland möts över partigränserna för att diskutera dem på riktigt” skriver Åkesson i ett inlägg på Facebook.

– Det är positivt att KD nu tar det här steget och kan diskutera sakpolitik med fler än deras före detta kollegor i Alliansen, säger Jimmie Åkessons stabschef Mikael Eriksson.

Centerpartiets Annie Lööf är kritisk till mötet mellan KD-ledaren Ebba Busch Thor och SD-ledaren Jimmie Åkesson.

”Jag beklagar att KD tagit ett stort steg mot att förhandla med SD i viktiga politiska frågor. Det är inte en väg vi vill gå. Det finns stora möjligheter att finna bra lösningar för sjukvård, migration och energi utan att ge makt till ett främlingsfientligt parti som SD” skriver Lööf på Twitter.

-Pettersson undrar om Annie Lööf tänker köra Sverige ännu längre ned i dyn tillsammans med S, MP och L innan damen visar dessa lösningar.

Jimmie Åkesson på Facebook

Ebba Busch Thor på Facebook

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

41 reaktioner på “Jimmie Åkesson och Ebba Busch Thor i möte, Annie Lööf grinig

 1. Det är bra att man kan prata med SD , trotts att man tycker att SD är främlingsfientliga parti , Sverige har problem med invandring det ska man erkänna .

  Sverige har ändrat mycket senaste 10 åren , man ska vara försiktig med att ta i folk som har extremistiska bakgrund , som muslimska brödraskap , eller annat.
  Jag tycker att senaste åtgärderna som gjordes av säkerhets polisen , har varit skrämmande för muslimska extremister , när Säpo skulle utvisa de religiösa Imamorna , det finns många i Sverige och vi måste vissa att vi inte tillåter att utveckla deras hemska ideologi i Svrige .
  David Fathi KD

 2. Jag är också kritisk är man vid sina sinnes fula bruk så sätter man sig inte och käkar lunch och har trevligt med en som veckan innan har godkänt världens generösaste anhöriginvandring.

  SD kämpar med näbbar och klor för att få komma in i den otäcka värmen, jag skäms att jag varit med och tagit in partiet i riksdagen…..FÖRLÅT jag visste ej hur det skulle bli.

 3. Smart utav Ebba möjligheterna att bli vice statsminister i nästa regering som SD leder….

  1. Inte mig emot! En smart tjej.
   Undrar hur de mår när de tvingades krypa till korset efter allt tjafs om nazister.

 4. Annie Lööf kallar SD för ett främlingsfientligt parti utan förklaring. Det är snarare så att MP, S, C och L behandlar svenskar, som främlingar och påtvingar dem kriminellt drivna invandrare, som orsakar en osannolikt negativ brottsutveckling, höjda skatter och sänkt välfärd. Dvs. en misslyckad invandringspolitik. Politikerbeslut har dragit in Sverige i krigsliknande tillstånd i olika delar av landet. Politiskt korrekta verkar vara ett allvarligt samhällshot.

 5. Dom pratade om väljarnas viktigaste fråga nämligen SJUKVÅRD. Att detta skulle provocera övriga partier är förvånande. Att ta väljarna på allvar borde hyllas. Heder åt Ebba o Jimmie.

 6. Förstår att den genomfalska Annie Lööf som innan senaste
  valet bedyrade , att hon inte skulle jobba för att hålla
  Stefan Löfven kvar vid makten, och sen hoppar in i den
  regering som leds av vem?? Jo Stefan Löfven.??

  Hur fan kan det finnas en enda människa som har
  förtroende för denna George Soros PÅLÄGGSKALV !?

  När något retar Annie Lööf , så är det bra för Sverige.

 7. Hur lättlurad är SD, vet och har inte J.Å genomskådat det hycklande och mångkulturälskande KD ?
  KD är och förblir ett parti inom familjen 7, lila Ebba är bara ute efter röster på bekostnad av SD.
  Blir definitivt en röst på AFS även i valet 2022.

 8. Gott Folk!

  Föreställ er att liknande situationer hade uppstått på en normal .. Riktig…. Arbetsplats..?!

  Sveriges sk ’Ledare’ består av Mähän, Hens och Jon….
  Mähä är ett uttryck jag har hört när jag va barn.
  Ett Jon vet alla vad den är..
  Hen är alla duktiga könlösa idioter inom 7-klövern.
  Även om de inte vet om det, så är samtliga registrerade i Massor av olika databaser.

 9. Tycker det verkar som att folk här tror att det är bra för svenskens sak, att sd blir 8:e folkförrädarparti.
  Är ni knäppa eller?

 10. Allt som gör att galna rödskrikan blir sur och grinig är bra för landet och dess förtryckta befolkning som varje dag upplever det nya Sverige med ett ständigt ökande kaos och inferno.

 11. Äntligen inne i stugvärmen!
  Nu kan förhoppningsvis ett riktigt TAN block bildas och sparka ut rödingarna från maktens korridorer!

 12. Det gick inget vidare för Birro när han käkade lunch med SD..
  Förresten så har Halloumi TV (aka SVT) slagit till igen. Ja, vi svenskar, borde skämmas rejält som sprider antibiotika över världen. Också har jag precis som Cecilia Udden på SR sett filmen om Batmans barndom, så nu kan jag titulera mig barnpsykolog och sociolog precis som hon…

 13. Tokan som skulle äta upp sin sko, ljugit för sina Alliansvänner samt sina supporter kan väl för en gång skull hålla käften. Vad hon har att tillföra för Sveriges väl och ve är ingenting av värde.

  1. Har inte Annie Lööf begripit att hon skall hålla käften stängd, för så fort hon öppnar den så hoppar stora förgiftade paddor ut.

 14. Fru Lööf har en enastående förmåga att höja blodtrycket.

  Tveksamt om damen i fråga besitter några andra! I så fall har hon dolt det bra.

  Fientlig mot landets egna medborgar är hon i all fall. Därom råder ingen tvekan.

 15. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  En till som blev sur och känner sig sidsteppad.

  Annika Strandhäll (twitter)
  Beklagligt att Kristdemokraterna tycks vara allt mer öppna för att samarbeta med Sverigedemokraterna i politiska frågor. Ett parti med nynazistiska rötter och främlingsfientlig politik borde aldrig släppas in i värmen.

 16. Heja! På tiden. Hoppas att det kommer en dag snart att 7 klövern får krypa för Jimmie Åkesson

 17. Annie Lööf, som för övrigt kuppade sig in i partitoppen, har både samtalat och blivit sängkamrat med Stefan. Han som befann sig så pass långt ifrån centern att hon hellre skulle käka upp sin högersko än att stödja (s). Vi vet ju alla hur det blev med det. Röskrikan ska inte lägga sig i vem som samtalar med vem. För det är diktaturfasoner.

  1. Men Sverige är ju en diktatur. ( Rökförbud i Sverige ). Drivmedel till allt som inte drivs med el avskaffas. o.s.v o.s.v.

 18. I grund och botten är nog fru Annie purken över att inte hon får vara med i samtalen ,och hon måste nog även känna sig en aning ensam nu för hon har ju bara herr Stefans famn att gåta ut i , nu när L fick ny partiledare som kanske inte ligger på samma våglängd som fru Annies .

 19. Jag önskar av hela mitt hjärta att det skulle finnas någon som kunde täppa till käften på den självgoda rödhåriga papegojan!

 20. Annie Lööf fick sin tjänst tack vare att en arabiska ,som Maud Olofsson plockade in i partiet började hetsa mot Olofsson och så fick hon lämna sin tjänst, vilket glädjer mig. Men ur askan i elden ,Annie Lööf fick tjänsten i stället. Hon har inte rent mjöl i påsen.
  Har man någonsin hört Olofsson och Lööf mötas eller ens ett gott ord om varandra.
  Annie Lööf är vedervärdig.

  1. Olofsson var livsfarlig på ett annat sätt. Tänk vad mycket hon har gjort som kostar Sverige miljarder. En fullständig nolla.

 21. När Annie Lööf är grinig, så vet vi att den viktiga demokratiska processen i Sverige fungerar.

  Att alla svenska medborgare röster ska var delaktiga i diskussionen om landets bästa, har Annie ännu inte förstått.

 22. Den sura fula rödskrikan kan ju stämma träff med Kommunisten och Svetsaren dem kommer hon ju så bra överens med.

 23. Märkligt att Lööf kan med att kalla SD främlingsfientliga, med tanke på att hon själv är Sverigefientlig…

 24. Braaaaaaaa 👍😁😎

  Lööf, fortsätter att låta Sverige sjunka än djupare ekonomiskt och brottsligt.

  Vakna upp, Lööf, och sluta agera som en dåre.

 25. Det mesta som Centern med Annie Lööf ogillar är en bra lösning för landet och medborgarna.

 26. Äntligen. Jag har väntat på det här i många år nu. Hoppas att också M också kan ta kontakt med SD. Ska bli spännande att se hur L gör med den nye ledaren. Vore ju bra om dom också anslöt sig till det konservativa blocket.

  1. Ja skulle M och L också tala med SD då blev det under 6% för sossarna i nästa val och Annie åkte ut med 2%.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: