Motdemonstranter och nazister


MEDIA. Vid lunchtid på lördagen ställde sig enligt flera vittnesuppgifter ett 20-tal nazister från Nordiska motståndsrörelsen, NMR, vid centralstationen i Lund och delade ut flygblad. Motdemonstranter samlades i närheten av stationen och tumult utbröt, rapporterar Sydsvenskan

Polisen skriver om händelsen. Varken polisen eller Sydsvenskan skriver vem som började bråket eller vilka ”motdemonstranterna” är. Märkligt. Nordiska motståndsrörelsen är i sin fulla rätt att dela ut flygblad och att försöka hindra dem är brottsligt.

Motdemonstranterna berättar dock själva vilka de är, och det låter som det var de våldsbejakande vänsterextremisterna från AFA som började.

-Pettersson har inget till överst för någon av grupperna men undra hur media kan tillåta våldsbejakande vänsterextrema grupper som är betydligt farligare för enskilda och demokratin än mupparna i NMR att verka mer eller mindre anonymt. Sympatiserar Sydsvenskan med AFA eller?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “Motdemonstranter och nazister

 • Kungen

  Mycket allvarligt att dela ut flygblad. Någon kunde ju blivit allvarligt skadad.

  Att bränna bilar däremot är ju bara pojkstreck så här på sommarlovet. Inte så farligt alls….

  Gilla

 • carl ekström

  NMR står inte för
  Våld..det är vänstern och polisen som gör.bara se filmerna.

  Gilla

 • Tony

  Men det lustiga med dessa pajsare är att dom begriper
  inte att dom jobbar FÖR Globallisterna, alltså kapitalisterna,
  dom som dom i andra fall säger sig hata.??

  Gilla

 • Tony

  Javisst sympatiserar Sydsvenskan och övrig Media med
  kommunistdräggen i AFA. Det hörs när dom rapporterar
  dessa ligister benämns alltid som MOTDEMONSTRANTER,
  trots att dom är ligister, Sverige har ingen privat arme?

  Gilla

 • Maya

  Hur länge skall AFA få hålla på ? I 99 fall av hundra så är det dom som står för upploppen.NMR måste ju få hålla dom ifrån sig när dom blir attackerade.Det är dags för pressen att skriva nyanserat om om detta rövarpack som kallar sig AFA.Dom tycker om att visa sin våldspotential .Det här är huliganer och våldsverkare och dom älskar det dom håller på med.Och sluta och kalla dessa skitstövlar för motdemonstranter.Kalla dom vid dess rätta namn som år våldsverkare och inget annat.

  Gilla

 • ruben

  AFA tycks överträffa nazisterna i våldskapital så nazisterna behöver polisskydd mot AFA. Det är väl ett bevis på en svagt fungerande demokrati när våldsbenägna politiska grupper tack vare sitt våld får sina krav tillgodosedda av myndigheterna. Att AFA får utöva våldet utan kritik av myndigheterna är en ständig gåta. Jag tycker illa om båda grupperna, men håller på yttrandefrihet i flesta fall. När yttrandefriheten trycks ned för olika udda grupperingar resulterar det ofta i att de växer sig starkare. Det har alltid varit totalistiska diktaturer, som förbjudit och kunnat kväsa oönskade yttranden med våld och verkliga hot om våld. I dag tycks demokratierna också vilja tillämpa diverse former av censur mot allmänheten. Det är ingen god utveckling.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Nazisterna (Nationalsocialister) är ju ett kommunistparti bland de övriga, alltså Leninister, Trotskister, Stalinister, Socialdemokrater (socialist-demokrater), islamister, maoister, fascister etc. Skillnaden mellan dem ligger i hur ”den store ledaren” skall rekryteras, av vilka, ur vilken krets. I övrigt har de ungefär samma målsättning, använder likartade metoder och syftar till ”paradiset” via ett ”elitens diktatur”. Kommunismen brukar byta namn då och då för att göra sig mer acceptabla inför gräsrötterna (och förvirra dem). Idag kallar sig således nazisterna ”kultur-marxister”. Gemensamt för alla dessa kommuniströrelser är att de också använder sig av kopior av nazisternas SA (senare omvandlat/utbytt till Gestapo) för att terrorisera gräsrötterna till lydnad. Ni vet vad Sovjet använde för organisationer. NMR är också ett kommunistparti – kolla retoriken i deras partiprogram.
  Av de 5 nazistsympatiserande partierna i Riksdagen, så är det minst 2 som organiserar kopior av SA – V resp S. Troligen har även islamisterna SA-kopior organiserade – jämfört med ex Danmark skulle de i så falla vara de organiserade kriminella – de som skjuter vilt. Värst är S.

  Fundera på vilka som är nazister i Sverige? Inte är det SD, M. Kanske även KD – fast sista är tveksamt efter senaste veckornas avslöjanden.

  Gilla

 • ossie

  Alltid våldsvänstern som står för allt våld. NMR har ju rätt att försvara sig.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Jag tror att det är så att dom som slänger sig med sådana ord som ” nazister” hela tiden inte har en blekaste aning om vad nazister är eller var för något.

  Gilla

 • Stenbock

  Tänk vilken tur att Sydsvenskan råkade vara på plats,och så kunde ge en balanserad redogörelse ! 😦
  Lund har med åren,från att ha varit en kunskapens stad,blivit ett näste för djupröds AFA o. deras bröder bland,de Gröna kommunisterna !

  Gilla

 • Bajen666

  Jag har i alla fall mer respekt för ett tjugotal ”nazister” som delar ut flygblad i lungan ro…än på våldsamma WT-pack och blattar ifrån afa.

  Gilla

  • eugenecork


   mjaeee…två ytterligheter du jämför
   …själv sympar jag för den ngt mer
   modesta hållningen på/av SD:are
   Tackla försiktigt å vänskapligt me
   höften både till höger å vänster är
   min melodi…elaka å oannonserde
   påhopp bakifrån borde generera i
   minst en veckas utvisning å i bojor
   då runt ett lyktstolpe på Medis, å
   där på plats få lära sig å veta hut
   av våra ovänner antagonisterna

   Gilla

 • Anders Nilsson

  Jag undra mest varför de kallas motdemonstranter. Har de tillstånd att demonstrera, eller är de kriminella?

  Gillad av 1 person

 • Sanna

  Det heter inte nazister, det heter nationalsocialister. Det är lika vrickat att skriva nazist som att skriva hatblogg. Det är självklart att man ska skriva ut de man har att göra med utan vinklingar.

  Skriver jag om socialdemokraterna så skriver jag inte sossesvinen i varje mening. Det är onödigt och tillför ingenting. Jag kan däremot skriva att socialdemokrater är svin, om jag nu tycker det.

  Gillad av 1 person

  • Grotesco

   Skriver man ”nazist” säger det mer om skribenten än den man vill svartmåla. Otroligt barnsligt språkbruk.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: