Energiexpert Elsa Widding om klimat- och energipolitiken


KLIMAT. Energiexpert Elsa Widding förklarar att Parisavtalet är världens dyraste avtal. Trots detta har det inga speciella positiva verkningar. Vi talar även om regeringens vidlyftiga energiaffärer som lågt räknat har kostat skattebetalarna långt mer än 50 miljarder.

Elsa Widding har lång erfarenhet från utredningar och arbete inom energibolag och på regeringskansliet.

Hon har nu skrivit en bok,där hon med hjälp av olika experter har sammanställt information om klimatet och risken för att koldioxiden leder till en klimatkatastrof. Hennes slutsats är att hon inte är särskilt orolig.

FNs klimatpanel IPCC sammanställer information från klimatfoskare. Elsa pekar på att dessa forskare har till uppgift att visa människans påverkan på klimatet. Det är bara denna typ av inriktning som ger anslag.

Hon menar att IPCC i sig tar fram en hel del relevant information. Men ett problem är att forskningen resulterar i ett politiskt dokument för beslutsfattare som tas helt styrs av politiska mål. IPCC talar inte om klimatkatastrofer eller extremväder, det är något som kommer upp i sammanfattningen

Elsa berättar att de klimatmodeller som används inte har validerats, dvs de har inte bevisat sig fungera. När man testar dem på historiska data visar de inte den verkliga utvecklingen. En viktig orsak är att de förutsätter att det ska finnas en ”förstärkningseffekt” som inte alls har kunnat visas.

Hon menar att journalisterna inte gör sitt jobb. De verkar inte ens läsa rapporterna.

Enligt Elsa Widding är inte grunderna för klimatlarmen verifierade, där den viktigaste faktorn är den så kallade förstärkningsfaktorn som inte har kunnat påvisats.

Den långsiktiga trenden baserat på iskärnor visar att temperaturen de senaste tusentals åren är fallande. Den temperaturökning vi ser nu är en återhämtning efter den ”lilla istiden” som inträffade för några hundra år sedan och detta har inget med koldioxid att göra.

Hon säger att Parisöverenskommelsen är världens dyraste avtal. Trots det kan man visa att även om alla länder följer avtalet har det ingen speciell effekt för temperaturen. Klimatet har blivit en förevändning för politikerna att slippa ta i verkliga problem.

Sen kommer vi in på elproduktion baserad på vindkraft. Vindkraften gör att hela elnätet måste förstärkas och byggas om för stora belopp. Dessutom har vi redan nu effektbrister som gör att företagsallokeringar förhindras. Framöver kan det bli så att delar av nätet kopplas ifrån på grund av effektbrist vilket blir ett problem för Sveriges konkurrenskraft.

När Elsa Widding arbetade på regeringskansliet försökte hon få Maud Olofsson att tacka nej till Vattenfalls katastrofala köp av Nuon som har inneburit en förlust på mer än 50 miljarder kronor för skattebetalarna.

Hon förklarar att det gjordes ingen beredning före köpet och att affären inte gick att stoppa.

Hon gick även ut i en debattartikel i SvD och EFN och försökte stoppa affären med kolet i Tyskland. Hon förklarar att Sverige 2016 sålde kolet för 124 MSEK. Den nya ägaren gjorde redan de första 14 månaderna en vinst på två miljarder och skrev direkt efter köpet upp värdet med fem miljarder. Trots att hon gick ut i medierna och protesterade innan kolet slumpades bort är det ingen som har kommenterat detta.

Elsa Widdings bok går att beställa på www.klimatkarusellen.se 

Filmen från Swebbtv 


12 responses to “Energiexpert Elsa Widding om klimat- och energipolitiken

 • Maja

  Kan det vara Maud Olofsson som har tagit flera urusla beslut gällande försäljning av svenska företag till reapris.
  Har inte Sverige riktigt duktiga ekonomer som skall vara inblandade i diverse utförsäljningar .Fast nu är det nog för sent. Finns varken företag eller fabriker av värde i landet längre.
  Sverige är kört .tjänstemanna- ansvaret måste tillbaka.

  Gilla

 • turrim

  Nu blir agronomen Johan Rockström och meteorologen Pär Holmgren arga. De riskerar sitt goda levebröd om Elsa med vetenskapliga fakta får svenskarna att tänka själva.

  Gilla

 • Lellegoo

  Ja, det finns mycket som inte sägs i denna fråga. Kraftbolagen skulle kunna bidra med mer fakta som skulle få svensson att slå bakut.
  Den subventionerade vindkraften är en minusaffär för hela energisystemet under hela dess livslängd.

  För det första så placeras vindkraftparker på så långt avstånd från konsumenterna att förlusterna i överföringen gör att det kommer en rännil av det som producerats. Skulle det vara någon vits med vindkraft skulle den placerats i anslutning till större städer.

  För det andra så sliter vindkraft ner vattenkraften och förmodligen även kärnkraften. Genom att vindkraft bara producerar när det blåser måste Hz i nätet balanseras av vatten och kärnkraft. Samma gäller för solcellsanläggningar (som bara producerar när det ar sol och hyfsat klart väder). Konsekvensen är att man gasar och bromsar i vattenkraft (förmodligen också kärnkraft) och på så sätt sliter ner anläggningarna i en takt som de inte konstruerats för. Stillestånd för underhåll och reparationer i vattenkraften ökar kostnader och minskar producerad el.

  Vindkraft är Ebberöds bank för energisystemet.

  Varför talar inte kraftindustrin om detta? Svaret är att de inte behöver – de bara höjer priset för konsumenterna och importerar skitig el från kontinenten

  Gilla

 • Tony

  Hon är en intelligent kvinna som vet vad hon pratar om.
  En annan intelligent Herre att lyssna till är Lars Bern,som
  säger många sanningar hos Mikael Wigert på Swebb Tv
  Där har även Elsa Widding deltagit., Det är välgörande
  att lyssna till en kanal som till skillnad mot STV
  förklarar sakers tillstånd, och inte ljuger, förskönar eller
  helt enkelt avstår att kommentera för regimen känsliga saker.

  Jag har mer utbyte av en enda timmes lyssnande på Swebb TV
  än en hel Veckas lyssnande på Stats telivisionens så kallade
  Nyheter!

  Gilla

 • ossie

  Att som expert försöka få korkade okunniga politiker att göra nåt vettigt måste vara hopplöst. Kärringen Olofsson borde belönas med att få leva resten av sitt liv på en fattigpension.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Gör en lista på de största politiska frågorna för Sverige. Tag in samtliga partiledare en i taget och fråga dom vilka av dessa frågor som samtliga partier är överens om.
  Dessa frågor läggs i en särskild hög och bidar grunden för ett nytt parti i Sverige.
  Jag tror inte att det finns någon fråga alls där de olika partierna är överens.
  Det enda man kommer fram till ärv nog att 7-klövern är 100% överens om är att mobba SD.
  SD är ju ett parti som sysslar med saker som de andra inte har en aning om, nämligen POLITIK och DEMOKRATI.

  Gilla

 • Bajen666

  Känns skönt med en förnuftig röst i all alarmism, en debatt mellan Greta och denna dam vore kul….vilket skådespel det hade blivit.

  Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  Nu när hon kommer med fakta och sanningen, så…kommer hon bli svartlistad av regeringen, PK-jönsar och media och säkert nu kallad , nazist och rasist.

  Detta med klimatet är lika sjukt som: EN VINST FÖR SAMHÄLLET.

  Man ska vara rädd om miljön och bidra på alla sätt till minska miljöbelastningen, men att dra hit alla ifrån Afrika och Arabien för att Sverige har pengar i överflöd (enligt Socialdemokraterna) är sjukt.
  En person ifrån Afrika till ex. Sverige, miljöbelastar 50 gånger mer än i Afrika !

  Så snackar de om miljö….
  Sverige är verkligen sjukt.
  Så synd att många sjuka i Sverige och Sveriges regering ska förstöra ett sånt fint land som Sverige en gång var.

  🌼 till Elsa Widding.

  Gilla

 • Brasklappen

  Bo någonting Miljöpartiet blev intervjuad från Gotland – INTE ett ord om detta OCH INTE EN FRÅGA OM ALLA KNIVATTACKER AV AFGHANER!!!!Demokrati? HEDERLIG JOURNALISTIK?

  Gilla

  • Brasklappen

   God morgon – det var på 4:an….

   Gilla

   • Brasklappen

    PER BOLUND HETER MILJÖDÅREN….-BRA INTRYCK GÖR HAN, KONSEKVENSERNA AV HANS POLITIK BLIR EN KATASTROF FÖR SVERIGE! Dessa får hur mycket tid och plats som helst i SVT, TV4 och hatmedia! Är det då så konstigt att 82% röstar på 7klövern? Folk har inget förstånd….En katastrof väntar kommunerna och riktiga journalister borde ställa tuffa frågor om bilbränder, afghaner som mördar med kniv, osv. osv. listan kan göras oändligt lång…..Borde riktiga journalister ställa frågor om kommunernas kommande kollaps??

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: