Klandra pappan – inte lokaltidningen


INSÄNDARE. För en gångs skull kan man inte klandra Södermanlands Nyheter, SN, för den rubrik och artikel som fällts av Pressens Opinionsnämnd, PON, där en ung pojke pekats ut som ”festförstörare”. Det är tydligen pojkens pappa som anmält publiceringen till PO.

Vad är det för jävla larv och vad är det för jävla föräldraskap! Det är bättre föräldrarna håller ordning på ungen som enligt SN greps av polisen misstänkt för narkotikabrott och våld mot tjänsteman under en ungdomsfestival i Nyköping än att skylla på SN. Det verkar ju inte precis som sonen tillhör den mer vattenkammade sorten och ansvaret förr sina barns uppfostran har faktiskt föräldrarna – inte SN.

Tyvärr tycks det ha blivit någon slags norm i samhället att föräldrarna inte begriper att ta ansvar för sina egna avkommors brottslighet och snedsteg utan skyller istället detta på skolan, socialen, polisen och andra samhällsinstanser och organisationer. Så var det inte förr, som Pettersson en gång mycket riktigt skrev – då fick man en åthutning, i värsta fall en hurring, av farsan om man ställt till något jävelskap i skolan eller på annat håll.

Idag beklagar sig istället föräldrarna för PO när deras alltid så ”godhjärtade” ättelägg med rätta omskrivs i tidningen för sina destruktiva bravader som krävt polisingripande. Föräldraansvar vill ingen höra talas om. Allt, precis allt, är samhällets fel. Tro det – den som vill.

Ego lego


7 responses to “Klandra pappan – inte lokaltidningen

 • Kurt

  Varför gnälla ni? Det är Svenskarna själv som såg till att det kunde bli på detta viset, hur ska de som ha blivit född under tiden när det va så modernt med den fria uppfostran i Sverige vara bra föräldrar nu. Hela den flum generation är de som styr Sverige nu.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja tacka vill jag den gamla skolan….
  Min lärare i 4:e klass brukade tillgripa ordentliga hurringar. Själv tror jag mig ha klarat det utan. Mitt misstag skedde ett år tidigare,då jag stal ett radér-gummi,och avslöjades !
  Inte nog med att lärarinnan kom hem till mina föräldrar,och berättade vad som skett. Sedan väntade en omgång stryk,närmast misshandel av min fader….Men det stod inget om brottet,i vår lokalblaska.
  Det goda var,att jag senare i livet avstått från att stjäla andras saker.

  Gilla

 • Tobbe

  Så mycket ”bus” som jag ställde till med i min ungdom får dagens unga svårt att komma upp i men ansvarsfrågan är adekvat ställd… ska äcklen som styr vårt land eller internet ställas till svars? Vilket skitsnack hela jävla tiden – skaffar man en avkomma vare sig det är planerat eller ej så har man livslångt ansvar! Fram för mera föräldraansvar även i lagens mening 😉

  Gilla

 • putte

  Ja utan tvekan så är det stor skillnad på dagens skola och på föräldrarna i dag mot hur det var det var förr .Personligen har jag fått stå i skamvrå och sitta kvar under min tid som elev , men inte sprang man hem och skvallrade för sina föräldrar , för innerst inne så begrep man att den åthutning med efterföljande bestraffning som man fick var självförvållad .Skillnaden mot idag verkar vara att dagens elever inte har fått lära sig att ta ansvar för sina handlingar , och den lärdomen måste dom få hemifrån det vill säga ifrån sina vårdnadshavare , men det vi nu ser är väl en skörd utav den så kallade fria uppfostran som många föräldrar praktiserar .

  Gilla

 • ossie

  Man har ju hört talas om lärare som när de träffar föräldrarna förstår att ungjävlarna är som dom är.

  Gilla

 • Tony

  Ja och ingen mådde illa av en hurring när man hade
  förtjänat den, det hindrade från att göra om en dumhet!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: