Algblomning, klimatlarm, befolkningsökning och avsaknaden av journalistik


KLIMATET. Snart kommer årets första rapporter om algblomning i Östersjön som de alltid gör midsommartid. De senaste åren har algblomningen berott på klimatförändringar, innan dess var det övergödning.

-Pettersson tänkte i år föregå klimatjournalisternas gamla artiklar som de ändrar datum på och berätta ur det såg ut på Östersjön för drygt 150 år sedan medan vi är medvetna om att journalisterna vill kränga nyheter, forskare och vetenskapsmän vill ha anslag och politiker vill visa sig handlingskraftiga med andras pengar. Att de skrämmer vuxna och barn bryr de sig inte om.

Detta om detta, vi kan gå tillbaka till en vetenskaplig rapport om Östersjöns tillstånd. Säkert har människan en viss påverkan på havet, men denna påverkan är inte dominerande och kan inte vara någon huvudorsak till exempel till de blågröna algerna, som i alla nyhetsrapporter framställs som ett nytt fenomen.

Ett faktum är att de blågröna algerna har funnits i stor mängd också tidigare. Så här skrev gotlänningen Gustaf Lindström (1829-1901) 1855 om Östersjön i sin rapport Bidrag till kännedomen om Östersjöns invertebratfauna, publicerad av Kungliga Vetenskapsakademien i Sverige:

Havets blomning

Eftersom det är helt uppenbart att större delen av Östersjöns algblomning enligt rapporten av inte beror på människan så innebär det att vi lägger pengar på helt fel saker och det rör inte bara algblomningen.

Varför gör journalisterna inte sitt jobb och kontrollerar ”fakta”?

Från Thoralf har jag lånat nedanstående diagram som som visar den faktiska utvecklingen sedan 1880-talet fram till idag när det gäller havsnivån i Karlskrona. Jag har kompletterat med SMHI:s prognos enligt RCP8.5 om en meter högra havsnivå 2100. Det blir en ganska dramatisk förändring. Detta trots att vi redan haft en klimatförändring sedan 1800-talet men som inte syns överhuvudtaget i mätdata från Karlskrona.

havsniva

För något år sedan passerade Sveriges befolkning tio miljoner, men ingen pratar längre om att befolkningsökning är något negativt. Det är tydligen ett måste, trots att fler människor orsakar mer problem för jorden och klimatet och en afrikan som flyttar till norden släpper ut betydligt mer än en afrikan i Afrika.

klimatvarning_1938

Nåväl lite från Petterssons tid på jorden. Jag föddes i början på 1950-talet och har minnen från den heta sommaren 1957 då kriget om vem som var kung stod mellan Tommy Steel och Elvis, och jag minns när ryssarna sände upp Sputnik på hösten samma år och jag minns den tidiga sommarmorgonen i juni 1959 när Ingo blev världsmästare i tungviktsboxning, mest för att vi fick vara uppe hela natten. Sedan dess har det hänt en hel del, framförallt har det kommit larm efter larm och jag lever ännu…

1960-talet hotades mänskligheten med kärnvapenkrig, det var tyst vår och DDT, vi var tre miljarder människor på jorden och befolkningsökningen var katastrofal och oljan var så gott som slut.

1970-talet hotade med en ny istid, forskare visade att temperaturen sjunkit stadigt de senast 30 åren, det var oljekris och vi pratade om barnbegränsningar och hade blivit 3,7 miljarder på vårt klot.

1980-talet hotades jorden att krossas av asteroider, aids, skogsdöden drog fram och av oljan fanns det inte mycket kvar och nu var vi 4,4 miljarder på jorden och paniken började sprida sig.

1990-talet hotade med grillning av oss för att ozonhålen växte, av oljan fanns det bara droppar kvar och vi var hela 5,3 miljarder.

2000-tal, nu skall vi dö av klimatkatastrofer, fågel eller svininfluensa, oljan håller fortfarande på att ta slut och vi har blivit drygt 6 miljarder vilket alla är överens om är alldeles för många.

2019. Nu hotas vi av ryssen och global uppvärmning men massinvandring av outbildade analfabeter ska rädda oss och oljan finns i överskott, så mycket att oljeproducenterna försöker begränsa produktionen för att få upp priset.

Snart passerar vi 8 miljarder invånare på vår arma jord men varken forskare, politiker eller journalister pratar längre om befolkningsökningen eller faran med islam…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Algblomning, klimatlarm, befolkningsökning och avsaknaden av journalistik

 • Övergödningsforskare

  Tack för ett intressant inlägg med ett historiskt citat som var nytt för mig. Ja, dessa algblomningar har sannolikt förekommit mycket länge. Nu har vi skurit ner utsläppen av kväve och fosfor till 1950-talets nivåer (se stateofthebalticsea.helcom.fi), ekosystemen har knappt reagerat, och frågan är vad vi siktar mot. Stenåldern? Bronsåldern? Vikingatiden? 1800-talet när vi hade i princip samma algblomningar? Jag kan tycka att det är rimligt att rena urbana avlopp (vilket vi i princip gör runt Östersjön nu), men att jaga varenda kväve- och fosformolekyl är bara fundamentalistiskt vansinne.

  Detta har även stora likheter med CO2-debatten. Börja med att avveckla kolkraften globalt istället för som nu att utöka den i Asien, medan svenskar uppmanas att äta vegetariskt, köpa begagnade kläder och cykla lådcykel, vilket inte har någon mätbar påverkan på klimatet. Vansinnet har ingen ände.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja Pettersson såg i en morgontidning att EU-parlamentets största,och viktigaste fråga just nu,var just ”Klimatuppvärmningen” !
  Detta är ett bevis för att EU är och förblir,en helt onödig samling töntar.
  För dessa ledamöters löner står skatteslavar i hela Europa. Inte märkligt att dessa nollor åker kring som adelsmän,i dyra bilar och käkar lunch på vår bekostnad….Världen är och förblir ett stort D å r h u s….

  Gilla

 • Helge

  Hej Pettersson,

  Du har många bra politiska inlägg där du är rejält påläst. Jag tackar dig för det!

  Men, vad det gäller vår miljö är du med all respekt helt fel ute. Många vänstermänniskor hävdar envist att Sverige är på rätt väg och att mångkulturen vill välsigna vårt land. De vägrar se verkligheten som den är. Likadant är det tyvärr med dina argument mot global warming. Ok, glöm för ett ögonblick om det beror på koldioxiden, analysera vad som händer runtom i världen klimatmässigt…. Som en initierad person kan det inte undgå dig att jorden blir varmare och att vi ser olika typer av verkligt allvarliga problem. Även om du inte tror att det skulle bero på koldioxiden borde du väl ändå vara överens om att något måste göras för att rädda vår överlevnad?

  Gilla

 • Kungen

  De som har problem med denna blogg hänvisas härmed till expo. Det är där ni hör hemma

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: